Vakkundig advies van experts met meer dan 20 jaar ervaring!
Vraag een adviesgesprek aan »
Inspiratie 9 Min leestijd

Hoe ontwerp je zelf jouw droomkeuken?


op 31 januari 2020
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 02 december 2021

Echt iets voor jou, je eigen keuken ontwerpen. En dan ook nog in 3D! Het is een ware belevenis als je al je ideeën voor een nieuwe keuken in een fotorealistisch ontwerp tot leven ziet komen. Met een VR-bril kunnen jij en je vrienden alvast een kijkje nemen in jouw droomkeuken voordat hij er daadwerkelijk staat. Ik leg hierna helemaal uit hoe je in no time, zonder verplichtingen of wat dan ook, je eigen keuken kunt ontwerpen met de Keukencoach keukenplanner. Je hebt met de keukenplanner eindeloze combinatiemogelijkheden met keukenvormen, kasten en designs om volop inspiratie op te doen!

Start je 3D keuken ontwerp!

Hoe werkt de Keukencoach keukenplanner?

 •  Start de online keukenplanner voor 100% ontwerpplezier!
 • Gratis, zonder download of aanmelding en geheel vrijblijvend
 •  Snel en simpel ontwerpen met een professionele ontwerp tool
 •  2D plattegrond – fotorealistisch 3D ontwerp – Virtual Reality (VR) keukenontwerp
 • Zelf eindeloos combineren en variëren en altijd aan te passen
 •  Keukenontwerp opslaan, later bewerken, printen en delen met vrienden
Eigen keuken ontwerpen met keuken voorbeelden ter inspiratie
Foto: Keukeninrichting inspiratie voor voorbeeld keuken ontwerp

Tips voor het zelf ontwerpen van je keuken

Zelf je eigen keuken samenstellen is een leuke uitdaging én eenvoudig te doen met onze handige 3D keukenplanner. Met de volgende slimme hints en tips creëer je snel jouw perfecte keuken!

Keuken inspiratieboard
Het woord ‘droomkeuken’ zegt het eigenlijk al. Je droomt van jouw ideale keuken en de verschillende ideeën dwarrelen door je hoofd! Door vooraf een moodboard te maken kom je er achter welke keukenstijl precies bij jou past.

Meten is weten!
Na de voorbereidende inspiratie, is de praktische kant van het keuken ontwerpen aan de beurt. Te beginnen met de maten. Welke afmetingen (lengte, breedte en hoogte) en welke vorm heeft de keukenruimte? Je begint in de keukenplanner met het invoeren van de maten en vorm om een goed idee te krijgen hoeveel ruimte er werkelijk is.

Ramen, deuren en radiatoren
Aanwezige obstakels waar je rekening mee moet houden zijn bijvoorbeeld: ramen, (open) deuren en radiatoren. Je kunt ze aangeven in het ontwerp. Bij een verbouwing zou je bijvoorbeeld een radiator kunnen verplaatsen of juist een raam toevoegen voor meer licht in de keuken.

De online keukenplanner van keukencoach om je eigen keuken te ontwerpen
Foto: Aan de slag met de online keukenplanner van Keukencoach

Welke keukenvorm krijgt jouw keuken?
Het grondplan heeft nu de juiste maten van de ruimte waarin jouw gewenste keuken een eigen plek gaat krijgen. Er zijn allerlei vormen mogelijk zoals een L-keuken, rechte keuken met kookeiland, U-keuken, G-keuken of zelfs T-keuken. De beschikbare ruimte kan van invloed zijn op je keuze uit keukenopstellingen. Wanneer een idee met vrijstaand kookeiland bij gebrek aan ruimte niet blijkt te passen, kun je het aanpassen naar een keukenopstelling met prachtig schiereiland.

Keukenkasten
Bij het ontwerpen van de keuken kun je vele verschillende kasten in meerdere hoogtes en dieptes uitproberen. Denk aan onderkasten, hang- en bovenkasten, hoge kasten, maar ook kasten voor inbouwapparatuur en vaatwasser- of kookplaatkasten. Losse keukenapparatuur als de afzuigkap en een vrijstaande koelkast kunnen ook geplaatst worden.

Verlies in je enthousiasme niet de functionele kant van de keuken uit het oog. Voor de juiste werkhoogte is er keuze uit 65cm en 78cm hoge onderkasten. Zeer ergonomisch zijn de hoge kasten waarin de (stoom)oven en vaatwasser op hoogte geplaatst kunnen worden. De afstanden in de werkdriehoek tussen koelkast, spoelbak en kookplaat mogen niet te groot worden. Zo wil je natuurlijk ook voldoende opbergruimte en een voldoende groot keukenblad om aan te werken. In de keukenplanner kun je de keukenmeubelen makkelijk toevoegen, verplaatsen, draaien en verwijderen.

Keukenstijl in het ontwerp
Je bent zover, het keukenontwerp met kastopstelling staat. Yes! De indeling is klaar om verder in jouw gewenste keukenstijl uitgewerkt te worden. Met de grote keuze aan kleuren en materialen kun je volop experimenteren en verschillende combinaties maken.

 • Wanden
  Om een goed idee te krijgen hoe de keuken in de rest van de ruimte staat, kun je in de keukenplanner ook kiezen hoe de wanden er uit komen te zien. Je kunt kiezen uit vele muurkleuren tot zelfs behang met baksteen patroon.
 • Vloer
  Of de vloer past bij het keukenontwerp is eenvoudig te beoordelen door de gewenste soort vloerbekleding aan te vinken. Er is in de keukenplanner een ruime keuze uit verschillende houten vloeren (en legpatronen), laminaat, tegels, etc.
 • Corpus
  De kasten die samen het keukenblok vormen, inclusief de zijwanden maar zonder de deurfronten, wordt de corpus genoemd. De corpus is in verschillende kleuren, al dan niet in hoogglans, houtdessin, RVS- of betonlook uit te proberen in combinatie met de keukendeuren.
 • Keuken frontjes
  De keukendeur fronten bepalen voor een groot gedeelte het uiterlijk van de keuken. Dus het is fantastisch om flink met de verschillende deurkleuren en dessins te kunnen spelen voordat je een definitieve keuze maakt. Je kunt allerlei soorten uit proberen. Je hebt frontjes van verschillende soorten hout (gefineerd, kaderdeuren), vele zijdeglans en hoogglans kleuren tot steen- en betonlook keukendeuren.
 • Keuken deurgrepen
  Deurgrepen leggen net dat extra accent op de keukenstijl die je graag wilt bereiken. Ovale knopgrepen staan vooral bekend als dé landelijke keukengrepen. Een stoere rechte greep vind je terug in de industriële keuken terwijl jebij de moderne keukenstijl juist greeploze keukens ziet. Keuzemogelijkheden genoeg!
 • Werkblad
  Bij het vinden van het juiste keukenblad ga je niet alleen uit van de persoonlijke smaak, maar kijk je ook graag naar de materiaaleigenschappen (sterk, krasvast, vlekgevoeligheid) en niet onbelangrijk: de prijs. Een natuursteen marmer – graniet keuken blad of een werkblad van keramiek, neemt een grotere hap uit je budget.
 • Plinten
  Ja, zelfs met de keukenplint maak jij het verschil in jouw ontwerp. Zo kun je om eenheid te creëren een houtdessin van de keukenfronten terug laten komen in de plinten. Ook populaire kleuren (o.a. wit, grijs en zwart – hoogglans) alu-, marmer- en betonlook zijn als plinten te bekijken in de totale 3D tekening.
Eigen droomkeuken ontwerpen begint hier! - Danielle MacInnes, Unsplash.com
Foto: Danielle MacInnes, Unsplash.com

Klaar voor de start met de keukenplanner!
Nu je echt alle ins en outs weet over het zelf ontwerpen van een keuken, ben jij meer dan klaar om al jouw ideeën om te zetten in een fotorealistisch 3D keukenontwerp.

Eenvoudig en snel, ga je gratis van start met de Keukencoach keukenplanner. Je kunt direct aan de slag met je PC, iPad, tablet of smartphone, zonder maar iets te hoeven downloaden. De online planner begeleidt je stap voor stap naar jouw perfecte 3D ontwerp. Je kunt het ontwerp opslaan, printen en delen met je vrienden en familie. Aanpassen kan altijd!

Bekijk je eigen keukenontwerp in virtual reality

Wist je dat je jouw 3D keukenontwerp niet alleen van alle kanten en van boven kunt bekijken, maar ook in virtual reality? Het is echt super om met een VR-bril je eigen keuken bijna levensecht op groot formaat te bekijken. Stap ook binnen en kijk rond in je droomkeuken!

Zelf je droomkeuken ontwerpen: is dat mogelijk?


Jazeker, zelf je droomkeuken ontwerpen ligt binnen handbereik. Iedereen kan het en ook nog eens in 3D, dus je hebt gelijk een beeld van hoe je keuken er in het ‘echt’ uit zal zien. Zelf droomkeukens ontwerpen in niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens nuttig als je een accuraat beeld wilt vormen wat werkt voor jou en je huis of appartement, plus wat niet werkt.

Zelf je droomkeuken ontwerpen met een vleugje magie


Het enige dat je nodig hebt om zelf je droomkeuken te ontwerpen is inspiratie en natuurlijk dat vleugje magie. Het is werkelijk een belevenis. Met behulp van een virtual reality bril zie je een fotorealistisch ontwerp van je eigen hand tot leven komen. Je neemt een kijkje in de keuken nog voor hij er in het echt is. Het lijkt een beetje op kijken naar je kind, nog voor het is geboren. Alles is mogelijk met de KeukenCoach keukenplanner. Je kunt eindeloos blijven combineren. Tijdens het combineren doe je bovendien weer nieuwe inspiratie op voor een nog fraaier eindresultaat. Kortom: je kunt je geluk straks niet op met de vele mogelijkheden.

Hoe werkt de keukenplanner?

De KeukenCoach keukenplanner werkt als volgt: je start gratis en zonder download. Je kunt vrijblijvend ontwerpen met behulp van een professionele ontwerp tool. Je kiest eerst voor een 2D plattegrond, waar met VR een 3D keukenontwerp van wordt gemaakt. Vervolgens kun je eindeloos blijven combineren en aanpassen. Een opgeslagen ontwerp kun je later bewerken.

Read more

Relevante artikelen

Keukentrends 2022, welke trend maakt jouw keuken uniek?

KeukenCoach presenteert je met trots de nieuwe keukentrends 2022! Het is ieder jaar weer een designfeestje waarin de keukencoach het…

op 22 november 2021

Keuken werkblad natuursteen inspiratie voor je stijlvolle keuken

Met een natuursteen werkblad heb je een magnifiek stuk natuur in je keuken! Om ook jou te laten genieten van…

op 14 september 2021

Je kleine keuken inrichten gaat zo perfect!

Een kleine keuken inrichten met alles erop en eraan, is een geweldig leuke uitdaging. Je wilt niet alleen je kleine…

op 12 augustus 2021

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap