Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7

Vraag een adviesgesprek aan »
Inspiratie 6 minuten leestijd

Je kleine keuken inrichten gaat zo perfect!


op 12 augustus 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 05 februari 2023

Een kleine keuken inrichten met alles erop en eraan is een geweldig leuke uitdaging. Je wilt niet alleen je kleine keuken praktisch inrichten, jouw kook-paradijsje moet ook prachtig zijn om naar te kijken! Ik vertel je graag meer over de uitgekiende kleine keukeninrichting, optimaal opbergen en efficiënte keukenapparatuur.

Een KeukenCoach expert kan heel veel met een compacte keukenruimte! De expert is een kei in opbergen en weet precies hoe je slim én stijlvol jouw perfecte kleine keuken kunt ontwerpen. Maak een afspraak voor een persoonlijk keukenadvies! Wil je eerst zelf aan de slag met de KeukenCoach keukenplanner? Ga hier je gang!

Je kleine keuken praktisch inrichten met oog voor detail!

Kleine L-keuken als roomdivider, Häcker Luna
Foto: Kleine L-keuken als roomdivider – Häcker Luna

Kleine keuken inrichten tips & tricks!

Met de volgende handige tips & tricks maak je alvast grote plannen. Zo kun je jouw kleine keuken praktisch inrichten!

Uitgekiende compacte keuken ontwerp

In een kleine keukenruimte moet je super efficiënt omgaan met de beperkte ruimte. Je reserveert altijd ruimte voor spoelen, koelen, koken, voorbereiden en opbergen.

Bij een kleine keuken inrichten kun je vele centimeters besparen door een kleine spoelbak, een kleine kookplaat en een onderbouw koelkast met elkaar te combineren. Voor het klaarmaken van je ontbijt en het choppen van de groente heb je zeker een halve meter aanrechtbladruimte nodig.

Kleine witte keuken met wandplanken & design afzuigkap, KeukenCoach keuken New York
Foto: Kleine witte keuken met wandplanken & design afzuigkap – KeukenCoach keuken New York

Wit is al jaren een keuken kleurfavoriet. Niet alleen omdat het een neutrale frisse kleur is, een witte keukenruimte lijkt ook groter. Perfect voor een kleine keuken praktisch inrichten! Je kunt bijvoorbeeld het wit van de keuken achterwand laten doorlopen in de rest van de muur. Door de reflectie van een wit glazen achterwand lijkt de ruimte nog groter.

Pak je het geheel anders aan en ga je voor klein, maar knus en fijn, dan geven donkere matte kleuren je kleine keukeninrichting de warmte en rust die jij zoekt.

De witte stadsappartement keuken op bovenstaande en onderstaande foto is een vindingrijk voorbeeld van hoe je een kleine keuken handig kunt inrichten. Van de kleuren combinatie wit en zwart, smalle wandplanken en hele hoge keukenkasten met apothekerskast tot de design afzuigkap die op een lamp lijkt.

Kleine keuken praktisch inrichten met een apothekerskast, KeukenCoach keuken New York
Foto: Kleine keuken praktisch inrichten met een apothekerskast – KeukenCoach keuken New York

Optimaal opbergen een must in de kleine keukeninrichting!

Borden, pannen, ovenschalen en bestek willen allemaal een eigen plekje krijgen in keukenkasten en lades. Je kleine keuken inrichten gaat efficiënter met keukenlades dan in kastjes met legplanken.

Voor het opbergen van je hele voorraad pasta, rijst en sauzen in je compacte keuken is een handige apothekerskast of een deur opbergsysteem favoriet.

Als je niet verder de breedte in kunt, ga met je kleine keukeninrichting de hoogte in! Op de bovenste keukenplanken van je hoge keukenkast is er volop plaats voor de losse keukenapparaten en serviesonderdelen die je niet vaak gebruikt. Je kunt je kleine keuken praktisch inrichten én een gezellige sfeer geven door in open keukenkastjes en op handige wandplanken je borden, mokken en glazen voorraadpotten te plaatsen.

Kleine spoelbak en Lanesto keukenkraan Gold & Siemens kleine vaatwasser 45cm, KeukenCoach keuken Marrakesh
Foto: Kleine spoelbak en Lanesto keukenkraan Gold & Siemens kleine vaatwasser 45cm – KeukenCoach keuken Marrakesh

Handige keukenapparatuur: compact – multifunctioneel

Een kleine keuken inrichten met een kleine spoelbak is wel zo stijlvol. Een gekleurde spoelbak wordt een regelrechte eyecatcher in combinatie met een keukenkraan en zeeppomp in de tint Copper, Gold of Gun Metal zwart.

Je kunt ook extra centimeters aanrechtblad winnen door een inductieplaat met twee kookzones te plaatsen. Je hebt geen vier pitten meer nodig, nu er zoveel ovenschotels klaargemaakt worden. Een kleine tip van mijn kant voor je kleine keuken praktisch inrichten; kies een oven met dubbel functie: oven + magnetron/stoom.

Als je bij het inrichten van je kleine keuken net 15 cm tekort komt voor een standaard formaat vaatwasser, dan heeft een KeukenCoach expert daar een ideale oplossing voor: de 45 cm inbouw vaatwasser. Precies goed voor een één of tweepersoons huishouden.

Kleine keuken met ondiepe bovenkastjes en nis met vensterbank, KeukenCoach keuken
Foto: Kleine keuken met ondiepe bovenkastjes en nis met vensterbank – KeukenCoach keuken

Een deskundig advies voor al je kleine keuken inrichten vragen!

Een expert van KeukenCoach haalt het maximale uit de keukenruimte en gaat jouw kleine keuken praktisch inrichten, geheel in je geliefde keukenstijl!

De expert is een echte ‘out of the box’ denker en zal jouw unieke kleine keuken inrichten met oog voor details én helemaal naar jouw wensen.

Maak een afspraak met een KeukenCoach expert! Geniet van een groots keuken ontwerp in 3D, voor jouw kleine kook-paradijsje!

 

Relevante artikelen

Verliefd op Lancellotti fornuizen!

‘Ik ben verliefd op Lancellotti fornuizen!’ dat zijn de passionele eerste woorden van Frans-Anno Tweebeeke in gesprek met KeukenCoach directeur…

op 17 mei 2022

Jouw kindvriendelijke keuken stappenplan

Een kindvriendelijke keuken maakt van het hart van het huis een gezellige familiekeuken! De kindvriendelijke keukens van nu zijn goed…

op 28 maart 2022

6 Hanglampen boven eettafel tips & tricks

De eettafel is dé ontmoetingsplaats in je woonkeuken waar het de hele dag een gezellige drukte is. Met de juiste…

op 1 februari 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap