Vakkundig advies van experts met meer dan 20 jaar ervaring!
Vraag een adviesgesprek aan »
Inspiratie 6 Min leestijd

Je kleine keuken inrichten gaat zo perfect!


op 12 augustus 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 02 december 2021

Een kleine keuken inrichten met alles erop en eraan, is een geweldig leuke uitdaging. Je wilt niet alleen je kleine keuken praktisch inrichten, jouw kook-paradijsje moet ook prachtig zijn om naar te kijken! Ik vertel je graag meer over een uitgekiend keuken ontwerp, optimaal opbergen en efficiënte keukenapparatuur.

Een keukencoach kan heel veel met een paar vierkante meters keukenruimte! Deze keukenspecialist is een kei in opbergen en weet precies hoe je slim én stijlvol jouw perfecte kleine keuken kunt ontwerpen. Maak een afspraak voor een persoonlijk keukenadvies! Wil je eerst zelf aan de slag met de KeukenCoach keukenplanner? Ga hier je gang!

Je kleine keuken praktisch inrichten met oog voor detail!

Kleine L-keuken als roomdivider, Häcker Luna
Foto: Kleine L-keuken als roomdivider – Häcker Luna

Kleine keuken inrichten tips & tricks!

Met de volgende handige tips & tricks maak je alvast grote plannen. Zo kun je jouw kleine keuken praktisch inrichten!

Uitgekiend ontwerp

In een kleine keukenruimte moet je super efficiënt omgaan met de beperkte keukenruimte. Je reserveert altijd ruimte voor spoelen, koelen, koken, voorbereiden en opbergen. Bij een kleine keuken inrichten kun je vele centimeters besparen door een kleine spoelbak, een kleine kookplaat en een onderbouw koelkast, met elkaar te combineren. Voor het klaarmaken van je ontbijt en het choppen van de groente heb je zeker een halve meter aanrechtbladruimte nodig.

Kleine zwart + witte keuken met nis in de kastenwand, Häcker Luna
Foto: Kleine zwart witte keuken met nis in de kastenwand – Häcker Luna

Wit is al jaren een keuken kleurfavoriet. Niet alleen omdat het een neutrale frisse kleur is, een witte keukenruimte lijkt ook groter. Perfect voor een kleine keuken praktisch inrichten! Je kunt bijvoorbeeld het wit van de keuken achterwand laten doorlopen in de rest van de muur. Door de reflectie van een wit glazen achterwand lijkt de ruimte nog groter.

Pak je het geheel anders aan en ga je voor klein, maar knus en fijn, dan geven donkere matte kleuren je kleine keuken de warmte en rust die jij zoekt.

Bovenstaande foto’s zijn een fantastisch voorbeeld van hoe je in een studio appartement de keuken als efficiënte en sfeervolle roomdivider kunt indelen.

Keukenkast opbergsysteem & Le Mans hoekkast, Häcker keukens
Foto: Keukenkast opbergsysteem & Le Mans hoekkast – Häcker keukens

Optimaal opbergen!

Borden, pannen, ovenschalen en bestek willen allemaal een eigen plekje krijgen in keukenkasten en lades. Leuk om te weten is dat keukenlades efficiënter zijn dan kastjes met legplanken. Voor je hele voorraad pasta, rijst en sauzen zijn een handige apothekerskast en een deur opbergsysteem een aanwinst als we je kleine keuken inrichten.

Als je niet verder de breedte in kunt, ga de hoogte in! Op de bovenste keukenplanken van je hoge keukenkast is er volop plaats voor de losse keukenapparaten en serviesonderdelen die je toch niet vaak gebruikt. Je kunt je kleine keuken praktisch inrichten én een gezellige sfeer geven, door in open keukenkastjes en op handige wandplanken je borden, mokken en glazen voorraadpotten te plaatsen.

Kleine spoelbak & kleine vaatwasser, Lanesto spoelbak en keukenkraan Copper & Siemens vaatwasser 45cm
Foto: Kleine spoelbak & kleine vaatwasser – Lanesto spoelbak en keukenkraan Copper & Siemens vaatwasser 45cm

Handige keukenapparatuur: compact – multifunctioneel

Een kleine spoelbak is eigenlijk net zo stijlvol. Een gekleurde spoelbak wordt een regelrechte eyecatcher in combinatie met een keukenkraan en zeeppomp in de tint Copper, Gold of Gun Metal zwart. Je kunt ook extra centimeters aanrechtblad winnen door een gaskookplaat of inductieplaat met twee kookzones te plaatsen. Je hebt geen vier pitten meer nodig, nu er zoveel ovenschotels klaargemaakt worden. Een kleine tip van mijn kant voor je kleine keuken praktisch inrichten: kies een oven met dubbel functie: oven + magnetron/stoom.

Bij je kleine keuken inrichten kom je misschien net 15 cm tekort voor een standaard formaat vaatwasser. Een ideale oplossing is dan de 45 cm inbouw vaatwasser voor een één of tweepersoons huishouden.

Kleine landelijke keuken met vrijstaande halfhoge keukenkast, Häcker zwarte keuken Bristol
Foto: Kleine landelijke keuken met vrijstaande halfhoge keukenkast – Häcker zwarte keuken Bristol

Een deskundig advies voor al je kleine keuken inrichten vragen!

Een keukencoach haalt het maximale uit je keukenruimte en zal je kleine keuken praktisch inrichten, geheel in je geliefde keukenstijl! Deze keukenspecialist is een echte ‘out of the box’ denker en stelt een unieke stijlvolle keuken samen, helemaal naar jouw wensen. Maak een afspraak met een keukencoach voor een groots ontwerp, voor jouw kleine keuken!

Relevante artikelen

Keukentrends 2022, welke trend maakt jouw keuken uniek?

KeukenCoach presenteert je met trots de nieuwe keukentrends 2022! Het is ieder jaar weer een designfeestje waarin de keukencoach het…

op 22 november 2021

Keuken werkblad natuursteen inspiratie voor je stijlvolle keuken

Met een natuursteen werkblad heb je een magnifiek stuk natuur in je keuken! Om ook jou te laten genieten van…

op 14 september 2021

Achterwand keuken inspiratie in alle keukenstijlen!

De achterwand voor keuken levert een grote bijdrage in de totale uitstraling van jouw geliefde keukenstijl. Er zijn zoveel mooie…

op 6 augustus 2021

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap