Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7

Vraag een adviesgesprek aan »
apparatuur 6 minuten leestijd

Koken op inductie: Ontdek de BORA inductie kookplaat


op 3 december 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 05 februari 2023

Overal koken op inductie, waar je maar wil! De prachtige BORA inductie kookplaat laat je door de geïntegreerde afzuiging probleemloos koken zonder afzuigkap. De keukenontwerp mogelijkheden zijn hierdoor onbegrensd! De inductie kookplaat BORA systemen zuigen de dampen en geuren direct bij de pan af en hebben een zeer stille motor. Aan het einde van deze blog begrijp je waarom mensen liefkozend praten over ‘hun BORA’.

Stel je eigen keuken samen en geef je inductie kookplaat een prachtige plek in het ontwerp! Je kunt direct aan de slag met de KeukenCoach keukenplanner! Bewonder je keukenontwerp in 3D, dat altijd aan te passen is.

In totale vrijheid koken op inductie!

BORA X Pure inductie kookplaat met afzuiging
Foto: BORA X Pure inductie kookplaat met afzuiging

Waarom koken op inductie met BORA?

– Eindeloos keuken ontwerpen

‘Dag!’ zegt BORA tegen de bekende afzuigkap. Koken op een kookeiland, voor een raam of onder een schuin dak is allemaal mogelijk sinds de introductie van de BORA kookplaat een dik decennium geleden. Het betekende het einde van een geblokt uitzicht en je hoofd stoten tegen de afzuigkap.

– Hypermodern design

De verschillende inductie kookplaat BORA systemen, eventueel gecombineerd met andere BORA kookplaten (tepan plaat, etc.) hebben een tijdloos design van glaskeramiek en eventueel roestvrij staal. De BORA kookveldafzuigsystemen zoals ze het zelf noemen, hebben een lange levensduur en veel gebruiksgemak. Ze zijn eenvoudig door aanraking of met een draaiknop te bedienen.

– Stille afzuiging

De afzuiging van een BORA inductie kookplaat maakt dankzij de goede luchtgeleiding en stille motor bijzonder weinig geluid.

– Automatische afzuiging

Bij koken op inductie met BORA wordt het afzuigvermogen onafhankelijk geregeld op basis van het kookproces. Stoom, vetdeeltjes en geuren worden gelijk bij de kookzone afgezogen en krijgen geen kans om op te stijgen zoals bij een traditionele afzuigkap.

– Recirculatie of luchtafvoer

Om kookdampen af te voeren heb je bij inductie kookplaat BORA producten keuze uit 2 systemen: recirculatie en luchtafvoer.

Bij recirculatie worden door een hoge kwaliteit koolstoffilter de afgezogen dampen en geuren gefilterd. Het recirculatiesysteem van de Bora Puxu en BORA Puru geleidt de schone lucht weer de duurzame keuken in.

Bij luchtafvoer geleidt de motor van het BORA Puxa en BORA Pura luchtafvoersysteem de wasem rechtstreeks naar buiten.

– Eenvoudig schoonmaken

De uitneembare onderdelen van de BORA inductie kookplaat en andere kookplaten zijn vaatwasbestendig.

BORA S Pure, inductie kookplaat met afzuiging 60 cm
Foto: BORA S Pure – inductie kookplaat met afzuiging 60 cm

BORA ook voor kleine keukens

Koken op inductie met geïntegreerde afzuiging is ook voor de kleinste keukens weggelegd.

De inductie kookplaat BORA S Pure past met haar uiterst compacte formaat van 60 cm breed in (bijna) iedere kleine keuken. Met een hoogte van 19,9 cm hoogte inclusief het recirculatiefilter, blijft er voldoende opbergruimte over onder de kleine BORA inductie kookplaat. De asymmetrische geplaatste instroomsproeier zorgt voor een slimme verdeling van de kookzones waardoor er plaats is voor 4 pannen. Dit is goed te zien op bovenstaande foto.

BORA Classic 2.0 inductie kookplaat met afzuiging en Tepan bakplaat
Foto: BORA Classic 2.0 inductie kookplaat met afzuiging en Tepan bakplaat

Modulaire kookplaat

De grote ontwerpvrijheid van BORA is meer dan zichtbaar bij de BORA Classic 2.0 en BORA Professional 3.0.  

De BORA Professional 3.0 en BORA Classic 2.0 zijn modulaire systemen die bestaan uit 1, 2 of meerdere kookzones met een afzuigmodule(s) ertussen. Je kunt geheel naar eigen wens je kookplaat samenstellen, met keuze uit o.a. inductie kookplaten, tepan bakplaat en inductie wok.

BORA teppanyaki plaat

Op bovenstaande foto is koken op inductie gecombineerd met een tepan plaat. Dankzij de precieze temperatuurregeling bak je als een volleerde kok de sterren van de bakplaat!

Inductie kookplaat BORA Professional met inductie wok
Foto: Inductie kookplaat BORA Professional met inductie wok

BORA inductie wok

De Aziatische keuken is zeer geliefd om z’n Oosterse culinaire hoogstandjes die puur van smaak en buitengewoon gezond zijn. Bij de BORA inductie wok kun je het energieniveau opvoeren tot 3000 watt waardoor je gerechten krokant en knapperig uit de wok komen. De BORA inductie kookplaat in komvorm is van glaskeramiek die gelijkmatig verwarmd wordt. Om oververhitting te voorkomen heeft BORA een eigen ferromagnetische inductiewok pan in haar assortiment.

Modulaire inductie kookplaat BORA Professional 3.0
Foto: Modulaire inductie kookplaat BORA Professional 3.0

Professionele inductiekookplaat met knoppen

Op bovenstaande foto zie je een prachtige inductie kookplaat BORA Professional 3.0 met Tepan plaat.

De design bedieningsknoppen van de BORA Professional zijn op een luxe marmer aanrechtblad geplaatst. Koken op inductie is buitengewoon stijlvol met de RVS knoppen voorzien van zwart glazen front en een touch LED display. Je kunt de BORA inductie kookplaat en bakplaat regelen door te draaien aan de knoppen en het display aan te raken.

Expert advies over de BORA inductie kookplaat en koken op inductie!

Vraag een KeukenCoach expert om raad! De keukenspecialist vertelt je alles over de diverse inductie kookplaat BORA producten en laat je graag de verschillende kookplaten in de winkel ervaren.

Koken op inductie heeft geen geheimen voor deze specialist! Samen met de expert zoek je de inductie kookplaat uit die precies aansluit bij je keukenopstelling en perfect past bij jouw wensen. Maak direct een afspraak met een KeukenCoach expert voor deskundig advies!

 

Relevante artikelen

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Handige keuken gadgets – 10x Kitchen Candy!

Keuken gadgets maken het koken makkelijk en heel erg leuk! Geniet van de bijzondere selectie van 10 nieuwe keuken gadgets…

op 4 februari 2022

Fornuizen, wat is er allemaal geweldig aan?!

Het fornuis is het kook-icoon, hét pronkstuk van je keuken! Het heeft een uitstraling van ‘Hier wordt serieus lekker gekookt!’…

op 9 april 2021

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap