Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7

Vraag een adviesgesprek aan »
The end of normal

Meer dan tien jaar geleden bracht BORA het eerste prototype van de inductiekookplaat met afzuiging op de markt. Dat betekende een revolutie in de keukenwereld. De keuken moest volgens hen mooier worden en dat is zeker gelukt. Functionaliteit, kwaliteit en schoonheid, daar staat BORA voor.

Met ruim 20 jaar ervaring in de keukenbranche wist Willi Bruckbauer waar het bij de moderne keuken om gaat: een leefruimte creëren die mensen blij maakt en tegemoetkomt aan alle behoeften. Hij ontwierp een effectief afzuigsysteem dat voldeed aan de hoogste technische en esthetische eisen. De kookplaten met afzuiging zijn rijkelijk beloond met prijzen, waaronder de Deutscher Gründerpreis (Duitse innovatieprijs), German Design Awards en de Iconic Award.

De techniek van BORA

Voor BORA zijn architectuur, design en functionaliteit erg belangrijk. Ze hebben de ambitie en belofte om continu uitstekende kwaliteit te leveren. Om deze belofte waar te maken worden alle producten uitvoerig getest in hun eigen laboratorium. Hier ontwikkelen zij de eerste prototypes en worden de producten aan grondige tests onderworpen om te kijken of het voldoet aan de kwaliteitsnormen. Ook de feedback van klanten nemen ze direct mee in het verbeteringsproces. Bijzondere aandacht wordt besteed aan energie-efficiënte ventilatie, geluidsvermogensniveau en vetafscheidingsgraad.

Het recirculatiesysteem

Het recirculatiesysteem van BORA laat kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen, maar zuigt ze meteen weg waar ze ontstaan: direct bij het kookveld of recht uit de kookpot, pan of grill. Zij gebruiken hiervoor een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookdampen. Het recirculatiesysteem is de alternatieve oplossing voor de luchtafvoervariant. De kookdampen worden hierbij via de motor in het speciaal ontwikkelde recirculatiefilter geleid, die de geuren van de keukenafvoerlucht effectief elimineert. Omdat bij recirculatiesystemen met intelligente stromingstechnieken werken in plaats van met grote transportvolumes, wordt er minder warme kamerlucht uit het huis geleid en dus energie bespaard.

BORA basic

Kookveld en kookveldafzuiging in een compact design voor elke keuken. De BORA Basic is een iconische uitvoering met cirkelvormige afzuiging dat in 2013 werd gecreëerd. In hetzelfde jaar werd de kookplaat bekroond met de Plus X Award. Deze vernieuwende voorloper was een inspiratie voor serie diverse kookplaten met afzuiging. De BORA basic is uiterst stil, is eenvoudig te reinigen, heeft een zuiver roestvrijstalen vetfilter, een extra groot kookoppervlak, compacte afmetingen, kinderbeveiliging en automatische aankookfunctie.

CONTACTGEGEVENS BORA