Inspiratie, Keukens 7 minuten leestijd

5x Witte keukens – van landelijk, modern tot design!


op 14 april 2020
door: KeukenCoach

Ontvang nu gratis het digitale inspiratiemagazine!

Witte keukens zijn tijdloos! Wit laat zich perfect combineren met andere kleuren en materialen als hout, metaal en natuursteen. De witte keuken zie je dan ook in alle keukenstijlen terugkomen. Of je nu een kleine keuken of een uitgebreide keuken op het oogt hebt: een witte keuken laat de keukenruimte er mooi groot uitzien. Ik geef je graag vijf prachtige witte keuken voorbeelden die er qua keukenontwerp dan wel materiaal- en kleurgebruik uit springen:

  • Hoogglans witte keuken met eiland
  • Landelijke moderne keuken in een wit jasje
  • Witte design keuken met kleuraccenten
  • Witte keuken en verrassende keukenmuur tinten
  • Witte beton keuken

5 Witte keuken voorbeelden:

1 – Hoogglans witte keuken

Parallel witte keuken – Häcker keuken AV 2030 GL OneLine hoogglans wit
Foto: Häcker keuken AV 2030 GL OneLine

Deze witte hoogglans keuken is een mooie parallel keuken met bar. De strakke uitstraling van de hoogglans afwerking wordt verzacht door het marmer keukenblad en de houten betimmering langs de wanden. De sfeer van marmer kan ook bereikt worden met een marmer composiet werkblad of marmerlook kunststof keukenblad. De inductiekookplaat met afzuiging, inbouwapparatuur en de keukenkraan geven de design keuken een zwart accent. Zie hoe prachtig de keukenkasten schuin weglopen. Dit is echt een keuken op maat gemaakt!

2 – Landelijke moderne keuken in wit en zwart

Moderne landelijke witte keuken - Häcker Granada Weiss
Foto: Witte landelijke moderne keuken – Häcker keuken Granada

Het landelijk moderne keuken eiland is op bovenstaande foto verbonden aan de rechte keuken met een bar. Deze houten bar is een echte sfeermaker in de voornamelijk witte keuken met zwart blad. Bijzonder aan dit keukenontwerp is dat de natuursteen look achterwand helemaal van beneden tot bovenaan doorloopt en hetzelfde decor heeft als het keukenblad. De kaderdeuren en de deurgrepen van de witte keukenkasten geven de moderne keuken een landelijk tintje. Het witte keukeneiland nodigt echt uit om gezellig bij de kok te blijven rondhangen. Wie weet wat je allemaal al kunt voorproeven?

3 – Witte design keuken + kleuraccent

Witte keuken met oranje, aqua en hout decor - Nobilia 615 427 Alpin wit
Foto: Witte keuken met kleuraccent – Nobilia 615 427 Alpin wit

Met het Color Concept van Nobilia kun je in je keukenontwerp een vrolijk en persoonlijk kleuraccent brengen. Op bovenstaande foto zie je precies dezelfde witte keuken in drie versies met als enige verschil de accentkleur: oranje, aqua en houtdecor. De extra kleur van de (open) kasten en de keukenachterwand zijn echte eye catchers in deze witte design keuken! Dit keuken concept is perfect geschikt voor de woonkeuken waar de keuken één geheel is met de woonkamer. Met enkele gekleurde open keukenkasten aan de wand krijgt de nieuwe keuken meer opbergruimte én een speels design. In een kleine keuken is iedere centimeter welkom!

4-Witte keuken + keukenmuren verven

Witte keuken in L-vorm - Häcker Loft Polar Wit
Foto: Witte L-keuken – Häcker keuken Loft Polar Wit

Geef je hele keuken een mini-make-over door de keukenmuren te verven. Bekijk de laatste kleurentrends. Het ontwerp van bovenstaande moderne hoekkeuken wordt versterkt door het gebruik van de twee muurkleuren: olifant grijs en pruim roze. De zwarte verlichte regalen zorgen voor een verrassend contrast op de roze muur. De mat witte keuken en de matte muurverf stralen een vanzelfsprekende rust uit. Zo moet thuis aanvoelen!

5 – Witte betonlook keuken

Witte keuken met bar - Nobilia Riva 891 decor beton wit
Foto: Witte keukeneiland met bar – Nobilia Riva decor beton wit

Een industriële keuken hoeft niet uit zwart staal en ruwhout te bestaan. Dat zie je maar op bovenstaande foto. De witte betonlook keuken met open Smartcube-kasten oogt stoer en strak! Zowel de keukendeurtjes van de onderkasten als de kastenwand, een deel van de keukenachterwand en het aanrechtblad, zijn in decor beton wit. De beton keuken wordt mooi gecombineerd met de keuken corpus (zeg maar de kastombouw), de bovenkastjes en een stuk van de keukenwand in de kleur Schiefer grijs.

Beton of betonlook keukenblad

Ik krijg regelmatig de vraag of een beton keukenblad wel praktisch is. Beton is hittebestendig en hard, maar niet zo hard als een granieten werkblad. Om vlekken te voorkomen kun je het beton impregneren of behandelen met een was, olie of laklaag. Dit moet je regelmatig herhalen, advies is 2x per jaar. Een betonlook keukenblad in kunststof of een betonlook composiet keukenblad is een prima alternatief waarmee je de natuurlijke uitstraling van beton goed benadert. Bovendien zijn deze bladen onderhoudsarm.

Benieuwd naar wat er nog meer kan in de witte keuken?

Een KeukenCoach expert vindt het fantastisch om de mooiste witte keuken voor jou te ontwerpen. Vertel je wensen en maak gebruik van de vele jaren ervaring van de keukenspecialist.

Een afspraak met een expert is zo geregeld!

Read more

Relevante artikelen

Dit zijn de 10 keukentrends 2024!

Zin in vers van de pers inspiratie voor je (nieuwe) keuken? KeukenCoach geeft je de top 10 keukentrends 2024 die…

op 14 augustus 2023

Häcker keukens – Innovatieve en duurzame design keukens

Iedere Häcker keuken is uniek en ontworpen als persoonlijke droomkeuken! Hacker keukens zijn luxe design keukens met de hoogste standaard…

op 8 november 2022

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap