Keukens 8 minuten leestijd

Betonlook keuken, jouw stoere luxe keuken!


op 11 februari 2022
door: KeukenCoach

Ontvang nu gratis het digitale inspiratiemagazine!

Een beton keuken is een keuken met pit! Een stoere keuken waarin geleefd mag worden met familie en vrienden. De robuuste uitstraling van de betonnen keuken is een perfecte match met de industriële keukenstijl en een verrijking van de stoere design, moderne en zelfs landelijke keuken! Het betonlook keukenblad is het meest bekende keukenelement en in mooie materialen te verkrijgen. In een betonlook keuken kun je het natuurgetrouwe betondessin op meer keukenonderdelen laten terugkomen: van de achterwand, de keukenfronten tot de vloer en in de accessoires. Je hebt daarbij een ruime keuze uit verfijnde betonlook kleuren!

De KeukenCoach keukenplanner staat voor je klaar om jouw betonnen keuken ideeën in een 3D ontwerp te verwerken. Je kunt direct aan de slag met o.a. het schuiven van keukenkasten en het uitproberen van verschillende keukenfrontjes. Je kunt je keuken ontwerpen altijd opslaan en later verder gaan met plannen. Veel succes!

De mooiste beton keuken ideeën in kleur, stijl en indeling!

Zwarte betonlook keuken, Häcker keuken Comet
Foto: Zwarte betonlook keuken – Häcker keuken

Zo verwerk je beton in je keukenopstelling!

Hoe kun je een stoere betonlook keuken realiseren?

Door z’n neutrale kleur kan het betonlook dessin op vele keukenonderdelen in verschillende keukenstijlen terugkomen. Ik laat je het hier zien. Geniet tussen de regels door van de luxe betonnen keuken foto’s en ontdek de stijlvolle kleuren en materiaal combinaties met betonlook.

– Beton keuken in verschillende stijlen

De keuken van vandaag de dag mag een stoer randje hebben, in welke keukenstijl dan ook!

Doordat beton een bouwmateriaal is, wordt de betonnen keuken begrijpelijk in de industriële hoek gezet. Een robuust betonlook keukenblad sluit ook helemaal aan bij de authentieke rauwe look van de landelijke keukenstijl. Beton is tijdloos en flirt veelvuldig met de moderne keuken, van keukenblad, achterwand tot aan de keukenfrontjes. De strakke lijnen en de rustige beton kleuren accentueren het krachtige design keuken ontwerp.

Zwarte betonlook kookeiland, Häcker keuken Comet
Foto: Zwarte betonlook kookeiland – Häcker keuken

– Robuuste en toch verfijnde betonlook keuken kleuren

Denk je aan beton, dan denk je aan de kleur grijs. De neutrale kleur grijs en het rustige dessin van beton maakt het geschikt voor vele keukens. De keukenwereld innoveert erop los en ontwikkelt de mooiste betonlook keuken kleuren voor jouw keuken.

Ik noem het weleens ’50 tinten beton grijs’, maar er zijn zoveel betonlook kleuren en dessins… van beton in wit, zand en beige tinten, in cement, as en stucco kleuren tot aan raven zwart beton.

In zwart betonlook is de prachtige design keuken op bovenstaande foto’s uitgevoerd. Deze betonnen keuken laat op een geweldige manier zien hoe de combinatie van het serene zwarte beton en het bruin van het hout, het ontwerp in hoge mate versterkt. In deze puristische keukenindeling barst de accentkleur blauw eruit. Je kunt voor jouw keuken naar eigen creativiteit, een andere persoonlijke kleur kiezen.

In dit blog lees je hoe je de beton keuken kleuren kunt verwerken in verschillende onderdelen van je keuken.

Betonlook composiet aanrechtblad, Silestone Loft Seaport
Foto: Betonlook composiet aanrechtblad – Silestone Loft Seaport

– Betonlook keukenbladen in mooie materialen

In een betonnen keuken en andere keukenstijlen heeft een betonlook aanrechtblad een heerlijke no-nonsense uitstraling. Het ‘Alles kan op dit werkblad’ uiterlijk maakt een robuuste betonlook keukenblad zeer geliefd.

Helaas is een echt beton keukenblad eigenlijk niet geschikt voor de keuken. Waarom? Op een betonnen werkblad krijg je snel vlekken, stukjes breken ervan af, het is onhygiënisch en enorm zwaar, moet geïmpregneerd worden en is ook nog eens duur.

De betonlook aanrechtbladen van nu zijn zo realistisch dat je de bladen zo goed als niet, van echt kunt onderscheiden. Wat dacht je van een keramiek betonlook keukenblad in je beton keuken waarop je een stokbrood kunt snijden zonder krassen te maken? Of het composiet betonlook keukenblad met keuze uit vele betonlook keuken decors en een zeer lange levensduur? Ook het betonlook kunststof keukenblad is zeer onderhoudsvriendelijk, heeft vele beton dessins om uit te kiezen en is daarnaast het meest voordelig in aanschaf.

Op deze pagina kun je alles lezen over de materiaaleigenschappen en kosten van de verschillende betonlook keukenbladen.

Grijze betonlook T-keuken, Häcker keuken Comet
Foto: Grijze betonlook T-keuken – Häcker keuken

– Betonlook keuken achterwand en smetplint

Je kunt een schitterend kleurcontrast in de betonnen keuken creëren door de achterwand met zwarte/witte tegels of bruin houtdecor te bekleden. Je beton keuken krijgt meer allure als je het beton dessin van je keramische of composiet aanrechtblad doortrekt in de smetplint of achterwand. Wat spreekt je het meest aan?

Met een betonlook keukenblad en betonlook kunststof panelen of keramische tegels tegen de achterwand, komt de minimalistisch architectonische vorm van de keukenindeling nog sterker naar voren.

Grijze betonlook keukenkastjes, open vakken, planken en wijnrek, Häcker keuken Comet
Foto: Grijze betonlook keukenkastjes, open vakken, planken en wijnrek – Häcker keuken

– Betonlook keukenkasten

Keukenkasten als één blok beton! Voor je betonlook keuken laden en kasten heb je een grote keuze uit de meest prachtige beton dessins en kleuren. Fantastische decors die natuursteen en cement natuurgetrouw nabootsen geven je beton keuken karakter.

De fronten van hoge kasten, apothekerskasten, onderkasten en keukenladen kunnen bekleed worden in jouw favoriete robuuste betonlook dessin. Open kasten, planken en wijnrekken kunnen rondom de stoere grijze dan wel betonlook kleur krijgen. Zelfs de plinten, zoals op bovenstaande en onderstaande foto te zien is.

– Beton vloer en keukenaccessoires

In de betonnen keuken kun je de keukenelementen eruit pikken die jij persoonlijk graag van een subtiele betondecor wil voorzien. Een betonvloer van keramische tegels, gietvloer, PVC en nog meer is een zeer neutrale basis voor de houten keuken, metallic keuken en de keuken in bijna iedere kleur.

Naast de veelgevraagde betonvloer, kun je de beton keuken verder decoreren met keukenaccessoires in beton(look). Van hanglampen boven het kookeiland en voorraadpotten tot betonlook snijplanken.

Op onderstaande foto zorgen de zwarte keukenaccessoires voor contrast in de betonlook keuken. De zwarte keukenkraan met bijpassende zwarte spoelbak geven de keuken een modern industrieel tintje.

Grijze betonlook L-keuken, Häcker keuken Comet
Foto: Grijze betonlook L-keuken – Häcker keuken

Expert advies voor jouw adembenemende betonlook keuken!

Een betonnen keuken is een stoere stijlvolle keuken waarbij de robuuste kleur het krachtige keuken ontwerp versterkt.

Geniet van de up to date kennis en jarenlange ervaring van een KeukenCoach expert. Deze expert vertaalt al jouw wensen, tegen een eerlijke prijs, in een luxe beton keuken op maat, waarbij de uitzonderlijke kwaliteiten van beton optimaal benut worden. Je trekt samen op totdat je helemaal tevreden bent met je geplaatste betonlook keuken.

Maak direct een keukenadvies afspraak met een expert!

 

Relevante artikelen

Dit zijn de 10 keukentrends 2024!

Zin in vers van de pers inspiratie voor je (nieuwe) keuken? KeukenCoach geeft je de top 10 keukentrends 2024 die…

op 14 augustus 2023

Häcker keukens – Innovatieve en duurzame design keukens

Iedere Häcker keuken is uniek en ontworpen als persoonlijke droomkeuken! Hacker keukens zijn luxe design keukens met de hoogste standaard…

op 8 november 2022

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap