Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6 uit 15 ervaringen

Vraag een adviesgesprek aan »
Advies 4 minuten leestijd

Welke hulp heb je nodig bij je nieuwe keuken?


op 31 januari 2020
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 09 augustus 2022

Plannen maken voor de nieuwe keuken

Het keukenontwerp en het nieuwe leidingwerk

De keukencoach stelt een leidingsschema samen voor je nieuwe keuken.

Met dit leidingsadvies, aangegeven op de keukentekening, kun je een planning maken voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden na het slopen van de oude keuken.

Regel meteen ook duidelijk wie de rommel opruimt.

Muren

De metselaar en timmerman kunnen worden ingeschakeld voor aanpassingen aan muren en wanden. Misschien moet er ook een gat in de muur komen voor de afzuigkap. Het werk van de loodgieter en elektricien wordt een stuk makkelijker gemaakt wanneer er bij de werkzaamheden aan de muren rekening  gehouden wordt met de leidingen.

Nieuwe keuken, hulp van een elektricien - Annca, Pixabay.com
Foto: Groepenkast – Jarmoluk, Pixabay.com

Hulp bij het leidingwerk

Een nieuwe keuken heeft bijna altijd extra stopcontacten nodig. Contactdozen voor de nieuwe keukenapparatuur, de verlichting en losse apparaten op het aanrecht zoals het koffiezetapparaat en telefoonopladers. Als je geluk hebt, is het verplaatsten van de stopcontacten genoeg.

Soms is het slim om meteen de groepenkast te vervangen of uit te breiden. Als je overgaat van koken op gas naar inductie is het vaak beter ook op te waarderen naar 3-fasen stroom. Regel voor aansluiting van een nieuwe groepenkast een erkende elektricien.

De aansluitingen voor water en afvoer en ook de eventuele verplaatsing van de verwarming en het weghalen van de gasleiding kunnen allemaal door de loodgieter worden geregeld. Vraag vooraf of de leidingen, waar nodig, in de muren weggewerkt kunnen worden.

Nieuwe keuken, hulp van een tegelzetter – Charles PH, Unsplash.com
Foto: Tegels plaatsen in nieuwe keuken – Stux, Pixabay.com

Afbouw

Na de aanleg van het leidingwerk, kan de stukadoor zijn werk doen. Het werken met kalk geeft veel troep. Maak vooraf afspraken met de stukadoor over het vuil.

Pas nadat het stucwerk goed droog is, kan de schilder beginnen met een ronde voorstrijk gevolgd door het verven zelf. Regel dat de schilder, na plaatsing van de keuken, nog even langs komt om kleine stootplekken en krasjes te fiksen.

Meestal wordt het tegelwerk pas gedaan nadat de keuken is geplaatst omdat je dan mooi kunt aansluiten op het werkblad en de kastjes.

Vaak kit de keukenmonteur meteen de naadjes na het plaatsen van de keuken. Als je tegels gebruikt gaat dat niet. Je kunt het dan de schilder vragen die toch nog even langskomt.

Het zelf doen of laten doen?

In een appartementencomplex mag je niet zomaar eigen vaklui inschakelen. Voor aanpassingen aan de verwarming bijvoorbeeld zal meestal de vaste loodgieter van het appartementengebouw moeten worden ingezet. Stem dit af met de VvE beheerder.

Er komt heel wat vakmanschap kijken bij alle voorbereidingen van een nieuwe keuken installeren. Als je een aannemer kunt vinden die dit allemaal vanuit één bedrijf kan is dat hartstikke makkelijk.

De keukencoach kan het installeren van een nieuwe keuken ook voor jou organiseren. Je blijft natuurlijk nauw betrokken, maar kunt er vanuit gaan dat ervaren vakmensen ingezet worden die weten hoe belangrijk jouw nieuwe keuken is. Wel zo gemakkelijk en precies zoals jij het wilt. Wacht niet langer met het realiseren van jouw droomkeuken en vraag een vrijblijvend gesprek aan met een van onze keukenadviseurs.

 

Relevante artikelen

Ontdek snel wat de ideale koelkast, koel-vriescombinatie, vrijstaande of Amerikaanse koelkast is voor jouw keuken!

De koelkast is het belangrijkste apparaat in je keuken! Jazeker, door het koelen blijft ons voedsel langer houdbaar en veilig…

op 9 april 2021

Prachtige spoelbakken, welke spoelbak past er in jouw keuken?

Van standaard wasbak tot sieraad in je keuken; de spoelbak is vandaag de dag een bijzonder fraaie accessoire in het…

op 9 april 2021

Volop nieuwe keuken inspiratie 2021!

Welkom in de keuken van 2021: multifunctioneel en super gezellig! Op slapen en douchen na, doe je eigenlijk alles in…

op 29 januari 2021

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap