Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7

Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens 7 minuten leestijd

De nieuwste keukentrends die blijven!


op 31 augustus 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 05 februari 2023

Keukentrends die het verschil maken, daar ga ik het over hebben! De laatste keukentrends die zo’n impact hebben op jouw lifestyle én keuken ontwerp, dat ze blijvend zijn. Ik geef je graag een flinke dosis trends keuken inspiratie mee waardoor jouw kijk op keuken design permanent verandert!

Ga gelijk aan de slag met de laatste keukentrends in de KeukenCoach keukenplanner! Je zult verbaasd zijn over de eindeloze variatiemogelijkheden met keukenopstellingen, keukendeurtjes, werkbladen en nog veel meer in vele kleuren en materialen. Ontwerp je eigen trends keuken in 3D!

Als eerste op de hoogte van de laatste keukentrends!

Wit keukeneiland met houten kastenwand en groene vakkenkast – Häcker groene RAL kleur kast
Foto: Wit keukeneiland met houten kastenwand en groene vakkenkast – Häcker groene RAL kleur kast

Deze 5 stijlvolle keukentrends maken jouw design bijzonder!

1 – Uniek en persoonlijk keuken ontwerp

De belangrijkste van de keukentrends is én blijft: een uniek en authentiek ontwerp! Met een one of a kind keukenindeling, rijke kleuren en bijzondere materialen creëer je droomkeukens. Een keukenspecialist als een keukencoach heeft volledige aandacht voor al jouw ideeën én de kleine details die het verschil maken. In elk van de volgende vier trends keuken ontwerpen zie je de grote wens voor een heel persoonlijke keukenopstelling terugkomen.

 

Landelijke keuken met design en industriële elementen, Häcker keuken AV 6055
Foto: Landelijke keuken met design en industriële elementen – Häcker keuken

2 – Mix & match van keukenstijlen!

Het combineren van verschillende keukenstijlen is van de laatste keukentrends toch wel de meest opvallende. Het ongegeneerd ‘lenen’  van elementen uit de landelijke keuken, industriële keuken, moderne keuken en design keuken levert de meest creatieve ontwerpen op. Net zo uniek als jouw gezin zelf!

Op bovenstaande foto van een echte trends keuken, zijn de sierlijsten uit de landelijke keuken ingeruild voor een robuust houten achterwand met lades, strakke bovenkastjes met getint glas en stalen regalen. Het werkt! Deze stijlvolle landelijke keuken op maat is een schitterend voorbeeld van de keukentrends van nu.

Grijs kookeiland met houten nissen en lak rode wand, Häcker AV 8000 Iron Grey
Foto: Metaal grijs kookeiland met houten nissen en lak rode wand – Häcker Iron Grey

3 – Monochrome keuken met één kleurnuance

Je keuken in één kleur of toon-op-toon tinten zorgt voor een rustig beeld. In de hectiek van alledag is een rustige minimalistische keuken een verademing. Wellicht precies wat bij jou past en zeker bij de laatste keukentrends. Ook op een éénkleurige keuken of keuken uit één kleurgroep kun je jouw persoonlijke stempel drukken met materialen als hout, beton en steen in dezelfde kleursfeer.

Bovenstaande foto is een echte trends keuken inspiratiebron, waarbij in de monochrome keuken met metaal decor, fraaie houten nissen verwerkt zijn. De Japanse lak rode paneelmuur zorgt voor een spannend kleuraccent!

Wit kookeiland met bar, Häcker AV 2030 GL Pure White)
Foto: Wit kookeiland met bar – Häcker Pure White

4 – De keuken, het veelzijdige hart van je huis!

Je keuken is thuis! De keuken als episch centrum van je woning, is van alle keukentrends actueler dan ooit. Door de open indeling lopen de keuken en woonkamer in elkaar over. Dit is een unieke kans om je interieursfeer helemaal door te trekken. Keukens met bar, eettafel en een muurbank zijn nieuwe ontmoetingszones waarbij vrienden en familie gezellig samenkomen.

Verlichte stalen regalen en displaykasten met glazen legplanken, Häcker keukens
Foto: Verlichte stalen regalen en displaykasten met glazen legplanken – Häcker keukens

Keukenapparaten worden bijna onzichtbaar in de kastenwand geplaatst en losse gereedschapjes verdwijnen in lades. Mooie vazen en bijzondere accessoires mogen geshowd worden in displaykasten en stalen regalen in de trends keuken. De kasten en meubels van je keuken zijn zo mooi, ze kunnen eigenlijk overal in huis geplaatst worden!

MEER KEUKENTREND BLOGS:

Doordat je meer uren in de keuken doorbrengt, stel je ook meer eisen aan het ontwerp. Gelijk heb je! Helemaal in lijn met de laatste keukentrends, ga je voor een praktische keuken die helemaal ergonomisch op jouw maat ontworpen is. Naast uitstraling is comfort een belangrijk uitgangspunt. Beperk het onderhoud bijvoorbeeld met anti-fingerprint keukenfrontjes. De handige opbergmogelijkheden zijn eindeloos met slimme keukenlade indelingen, handige apothekerskasten, aparte hoekkast oplossingen en voor je rug, extra hoge onderkasten. Denk ook aan multifunctionele en slimme keukenapparaten op hoogte en een weldoordacht lichtplan.

Marmer keuken met houten kastenwand – Muren geverfd met Flexa Brave Ground en roze/grijs tinten
Foto: Marmer keuken met houten kastenwand – Muren geverfd met Flexa Brave Ground en roze/grijs tinten

5 – Duurzame keuken = een tijdloze keuken!

Je keuken wordt intensief gebruikt voor heel verschillende activiteiten en moet tegen een stootje kunnen. Een hoge belastbaarheid, maar ook een tijdloos design, passen dan ook helemaal in de duurzame trends keuken ideeën van vandaag. Om vele jaren van je keuken te kunnen genieten ga je voor kwaliteit, van de duurzame keukenspullen en keukenapparatuur tot aan het keukenblok. Een flinke portie duurzame winst wordt er ook gehaald bij de productie van de keukenonderdelen, zoals het tegengaan van verspilling van grondstoffen. Daarnaast komt het hout uit duurzaam bosbeheer en graniet uit gecontroleerde steengroeves. Deze duurzame en laatste keukentrends zijn blijvend en dat is maar goed ook!

Voor bijzondere keukentrends ga je naar een keukenspecialist!

Een keukencoach is een ‘vakidioot’! Deze keukenspecialist heeft een grote passie voor keuken ontwerpen en is op de hoogte van de laatste keukentrends en de nieuwste innovaties. De perfecte keuken ontstaat uit jouw wensen en het ontwerptalent van de keukencoach. Maak een afspraak voor een deskundig en onafhankelijk keukenadvies! Er is altijd een keukencoach bij je in de buurt.

Relevante artikelen

Häcker keukens – Innovatieve en duurzame design keukens

Iedere Häcker keuken is uniek en ontworpen als persoonlijke droomkeuken! Hacker keukens zijn luxe design keukens met de hoogste standaard…

op 8 november 2022

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Hoogglans keukens, modern koken & luxe entertainen!

Hoogglans keukens zijn strak, luxueus en een beetje zen… De minimalistische inrichting van keukens hoogglans met moderne keukenapparatuur straalt rust…

op 21 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap