Inspiratie, Keukens 6 minuten leestijd

Ontbijtbar inspiratie voor je droomkeuken!


op 3 januari 2022
door: KeukenCoach

Ontvang nu gratis het digitale inspiratiemagazine!

Creëer gezelligheid en comfort in je keuken met een ontbijtbar. Jouw dag kan niet beter beginnen! Een stijlvolle ontbijtbar is hip & happening. Ik geef je dan ook graag handige ontbijtbar tips voor de grote én kleine keuken. Natuurlijk laat ik je de mooiste ontbijtbar inspiratie voorbeelden zien in verschillende keuken opstellingen en stijlen. Heerlijk samen eten, babbelen en borrelen, het kan allemaal aan je ontbijtbar!

Past een ontbijtbar in jouw keukenruimte? Probeer het zelf uit in de handige KeukenCoach keukenplanner! Je kunt eindeloos variëren met keukenindelingen en plaats er zelfs barstoelen bij. Bekijk je eigen ontworpen keuken in 3D, aanpassen kan altijd!

Ontbijtbar tips voor de beste start van de dag!

 

Moderne keuken ontbijtbar, Keukencoach keuken Amsterdam
Foto: Moderne keuken ontbijtbar – Keukencoach keuken Amsterdam

Ontbijtbar inspiratie in keukenstijlen en opstellingen

Je thuis voelen in je eigen huis klinkt zo vanzelfsprekend, maar is relevanter dan ooit. De keuken met ontbijtbar is the place to be in huis en daar kun je al jouw persoonlijke wensen in stijl en indeling terug laten komen.

Op bovenstaande foto staat ‘Amsterdam’ de moderne keuken met eiland in metaal en houten kleuren afgebeeld. De sfeervolle ontbijtbar keuken biedt twee plaatsen met comfortabele barstoelen tegenover de spoelbak. Dit is een veiliger zitplek voor familieleden en vrienden dan tegenover de kookplaat.

Ook kinderen kunnen er gezellig bij komen zitten aan de ontbijtbar. Mijn ontbijtbar tips advies is om te kiezen voor een (hoge, high chair) kinderstoel die in hoogte verstelbaar is. In het algemeen staat een vaste barkruk stabieler op z’n vier poten dan de bekende verstelbare barstoel op één poot.

Industriële keuken ontbijtbar, Keukencoach keuken Berlijn
Foto: Industriële keuken ontbijtbar – Keukencoach keuken Berlijn

Ontbijtbar tips voor de kleine keuken

Zelfs in een kleine keuken kan er veelal een fijne ontbijtbar gerealiseerd worden. Of er nu plaats is voor één of twee barstoelen, je kunt er op je gemak wakker worden en lekker ontbijten.

Op bovenstaande foto zie je een ontbijtbar inspiratie voorbeeld van een industriële keuken met een kleine bar. In een kleine keuken telt iedere centimeter. De stoere HKLiving barkrukken ‘Wire’ van draadstaal kunnen dan ook onder het ontbijtbar blad geschoven worden. De doorgang blijft open als de barstoelen onbezet zijn.

“Alle geluk hangt af van een rustig ontbijt!” – John Gunther

In een kleine woonkeuken is een ontbijtbar een stijlvol alternatief voor een eettafel. Een ontbijtbar is naast ruimtebesparend, veel dynamischer de hele dag door. Van de Early Bird in de vroege morgen tot aan de Mid Night Snack zeer laat op de avond.

Landelijke keuken ontbijtbar en bureau, Keukencoach keuken Parijs
Foto: Landelijke keuken ontbijtbar en bureau – Keukencoach keuken Parijs

Thuiswerkplek én ontbijtbar inspiratie

 Het leven speelt zich vandaag de dag af rondom het aanrechtblad annex ontbijtbar. Een prachtige veelzijdige keuken is een must have in je woning!

Koken, eten, spelletjes spelen, huiswerk maken en thuiswerken… tussen mijn ontbijtbar tips zit ook het advies voor een praktische thuiswerkplek in de keuken. Je kunt aan de bar prima al je berichtjes en mailtjes doornemen. Wellicht is een bureau tussen twee hoge keukenkasten een mogelijkheid, zoals op bovenstaande foto is afgebeeld. In de Frans landelijke keuken ‘Parijs’ is een gezellige ontbijtbar dan wel thuiswerkplek gecreëerd in de keukenopstelling. Een expert van KeukenCoach denkt graag met je mee om ook bij jou thuis de keukenruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

Bohemian ontbijtbar van vintage werkbank, Keukencoach keuken Ibiza
Foto: Bohemian ontbijtbar van vintage werkbank – Keukencoach keuken Ibiza

De ultieme creatieve ontbijtbar inspiratie vind je toch wel in bovenstaande Bohemian keuken ‘Ibiza’. In deze KeukenCoach keuken wordt een nieuw houten keukenblok met betonlook aanrechtblad gecombineerd met een vintage houten werkbank en enorme rieten hanglampen. Hoe chill is zo’n ontbijtbar?!

Luxe landelijke keuken met ontbijtbar, Keukencoach keuken Hamptons
Foto: Luxe landelijke keuken met ontbijtbar – Keukencoach keuken Hamptons

Ontbijtbar tips: het aantal zitplekken bepalen

Hoeveel zitplekken aan de ontbijtbar kun je creëren in je keukenopstelling? Dat hangt vanzelfsprekend af van de beschikbare keukenruimte en voor welke keukenindeling je kiest.

De algemene regel is om 60 cm te reserveren voor een zitplaats aan de (ontbijt)bar. In een kleine keuken zou ik gaan voor een enkele barkruk of 2 krukken om genoeg plaats over te houden voor opbergruimte.

Op bovenstaande landelijke keuken met ontbijtbar inspiratie foto zien de cognac kleurige barstoelen van Zuiver er heel comfortabel en luxe uit.

Je kunt je in je eentje of met z’n tweeën enigszins verdwaald voelen aan een grote eettafel. Eén van de ontbijtbar tips aan mijn klanten is om een gezellige ontbijtbar in het ontwerp mee te nemen. Zo ga je met plezier voor je kom muesli en kopje thee zitten!

Pannenkoekjes met blauwe bessen voor ontbijt en brunch, HM Home servies en bestek
Foto: Pannenkoekjes met blauwe bessen voor ontbijt en brunch – HM Home servies en bestek

Geniet van de mooiste ontbijtbar inspiratie in de KeukenCoach winkel!

Kom bewonderen en natuurlijk zitten aan de ontbijtbar van de mooiste keukens in de KeukenCoach winkel! Ik nodig je hierbij uit.

Een expert geeft je volgens de laatste trends, goede ontbijtbar tips op maat voor jouw perfecte keuken met bar. Maak direct een afspraak met een betrouwbare expert!

 

Relevante artikelen

Wat maakt Alusplash achterwanden zo duurzaam en stijlvol?

Alusplash is het vernieuwende achterwand materiaal dat door de bijzondere combinatie van gebruiksgemak, duurzaamheid, goede prijs en luxe uitstraling, favoriet…

op 13 mei 2024

Dit zijn de 10 keukentrends 2024!

Zin in vers van de pers inspiratie voor je (nieuwe) keuken? KeukenCoach geeft je de top 10 keukentrends 2024 die…

op 14 augustus 2023

Miele experience center: Jouw premium keukenapparatuur beleving!

Stap binnen in de premium Miele keuken beleving van het Miele experience center Vianen met voortreffelijke kookdemonstraties, workshops en de…

op 8 augustus 2023

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap