Inspiratie 7 minuten leestijd

6 Hanglampen boven eettafel tips & tricks


op 1 februari 2022
door: KeukenCoach

De eettafel is dé ontmoetingsplaats in je woonkeuken waar het de hele dag een gezellige drukte is. Met de juiste hanglampen eettafel verlichting kun je de verschillende activiteiten van eten, studeren, thuiswerken en borrelen praktisch én sfeervol verlichten. De 6 slimme tips in dit blog maken het kiezen van hanglampen boven eettafel makkelijk! Geniet ondertussen van de mooie foto’s als hanglampen boven eettafel inspiratie bron.  

Een KeukenCoach expert stelt jouw ideale keuken samen en denkt ook graag mee over de verdere inrichting van je keuken. In de KeukenCoach winkel zijn prachtige voorbeelden van keukens met hanglampen boven de eettafel en de eetbar te zien. Maak een afspraak met een expert en laat je inspireren!

Hanglampen boven eettafel inspiratie voor jouw woonkeuken!

Hanglampen HKLiving Wicker, Hanglampen boven eettafel van KeukenCoach keuken Ibiza
Foto: Hanglampen HKLiving Wicker – Hanglampen boven eettafel van KeukenCoach keuken Ibiza

Je hanglampen boven eettafel kiezen, gaat zo perfect! 6 Tips

TIP 1 – Verlichting passend bij je activiteiten

De eettafel is het gezellige episch centrum in de woonkeuken! Het heet dan wel eettafel, maar de activiteiten aan de tafel gaan de hele dag door. Voor knutselen en huiswerk maken overdag is er andere verlichting van hanglampen boven eettafel nodig dan voor etentjes en borrelen in de avond. Hanglampen eettafel met een dimmer zijn dan ook ideaal om de lichtsterkte naar activiteit te regelen. Zo pas je in een handomdraai (of op afstand met je smartphone) je eettafel verlichting aan van praktisch licht naar sfeerlicht! Uittrekbare wandlampen, hanglampen en een staande lamp kunnen elkaar aanvullen en samen de juiste ambiance creëren in de eethoek.

De keukentafel is vandaag de dag ook druk bezet door thuiswerken. Dit blog laat mooie voorbeelden zien van hoe je een eigen thuiswerkplek in de keuken kunt creëren.

Een grote bron van hanglampen boven eettafel inspiratie zijn de HKLIving Wicker lampen in de Bohemian woonstijl op boven en onderstaande foto. De grote rieten en rotan lampen geven de Ibiza keuken gelijk het nonchalante gezellige vakantiegevoel. Naast de twee Wicker hanglampen boven eettafel hangt er ook een paar boven het robuuste werkeiland. Dit is een authentieke werkbank, gevonden op Marktplaats.

Hanglampen HKLiving Wicker, Hanglampen boven keukeneiland van KeukenCoach keuken Ibiza
Foto: Hanglampen HKLiving Wicker – Hanglampen boven keukeneiland van KeukenCoach keuken Ibiza

TIP 2 – Hanglampen eettafel hoogte bepalen

Hoe hoog hang je de lampen boven de eettafel? Als de hanglampen te hoog hangen kijk je in het licht en als ze te laag hangen kijk je er tegen aan. Bij het ophangen van hanglampen boven eettafel werkt een hoogte van 65-75 cm tussen bovenkant blad en onderkant lamp veelal prima. Test het zelf aan tafel en kijk welke hoogte je het meest bevalt.

TIP 3 – Lichtbron keuze bij ‘open’ lampen

Industriële hanglampen van staal en romantische vlechtwerk lampen zijn zeer geliefd in de woonkeuken. Deze hanglampen eettafel zijn geregeld ‘open’ lampen, lampen waarbij de lichtbron, het peertje, zichtbaar is en het center piece is van het ontwerp. Let bij de keuze van ‘open’ hanglampen ook zeker op welke lichtbron(nen) je kiest om verblinding door te fel licht te voorkomen.

Hanglamp Zuiver Left Black, KeukenCoach keuken Rotterdam
Foto: Hanglamp Zuiver Left Black – KeukenCoach keuken Rotterdam

TIP 4 – Hanglampen eettafel vorm volgen

Hanglampen boven eettafel in dezelfde vorm als de tafel geven het ontwerp extra power. Het laat zien dat je oog hebt voor details en hebt nagedacht over het totaal plaatje. Naast het esthetische beeld, levert het ook gebruiksgemak op. De lampen volgen de vorm van de tafel waardoor het licht  evenwichtig over de keukentafel verdeeld wordt.

Op bovenstaande hanglampen boven eettafel inspiratie foto in de KeukenCoach keuken Rotterdam steelt de zwarte beton Zuiver Left Black hanglamp de show. Zowel de stoere lamp, het tafeltje en de keukenaccessoires op tafel zijn rond. Alles om de vorm te benadrukken!

It’s about RoMi hanglamp boven eettafel kroonluchter Biarritz
Foto: It’s about RoMi hanglamp boven eettafel kroonluchter Biarritz

TIP 5 – Licht verdelen met meerdere hanglampen boven eettafel

Om volop van elkaar en van het eten te kunnen genieten is een goede verdeling van licht boven een eettafel zeker iets om over na te denken. Je kunt kiezen voor 2, 3 , 4… hanglampen eettafel.

Een lange eettafel leent zich uitstekend voor meerdere hanglampen. Dit kunnen identieke lampen zijn of lampen met dezelfde vorm die verschillen in afmeting en/of kleur. Op de eerste blogfoto zie je Ferm Living Dome hanglampen. Iedere lamp heeft hier een andere vorm maar wel dezelfde kleur om eenheid te creëren.

Hoeveel hanglampen boven eettafel én hoe hang je ze op? Heb je 1 lamp, dan hang je die in het midden. Voor een rustig interieurbeeld verdeel je meerdere lampen op dezelfde afstand van elkaar boven de tafel. Bij een tafel van 1 meter breed hang je de lampen op de helft van de breedte, hier 50 cm van elkaar.

TIP 6 – Hanglamp met meerdere lichtbronnen

Buitengewoon populair zijn hanglampen met meerdere lichtbronnen. Vanuit 1 lichtaansluiting verspreid je het licht goed over de eettafel en ontbijtbar. Bovenstaande It’s about RoMi kroonluchter Biarritz is hier een stijlvol hanglampen boven eettafel inspiratie voorbeeld van. Deze prachtige design lamp is 1 meter wijd en heeft mooie 5 kapjes die allen verstelbaar zijn.

Hanglamp Forestier Libellule, Hanglampen boven eetbar in KeukenCoach keuken Hamptons
Foto: Hanglamp Forestier Libellule – Hanglampen boven eetbar in KeukenCoach keuken Hamptons

Hanglampen boven eettafel en eetbar advies van een expert!

Een KeukenCoach expert luistert naar jouw keukenwensen en vertaalt ze naar de perfecte keuken op maat, altijd tegen een eerlijke prijs.

Samen brainstormen over de hanglampen eettafel en eetbar om het keukenplaatje volledig in te vullen, kan natuurlijk ook. Een expert heeft oog voor details en dat zie je overal in het stijlvolle keukenontwerp terug.

Maak direct een afspraak met een KeukenCoach expert en geniet van de hanglampen boven eettafel inspiratie in de KeukenCoach winkel!

 

Relevante artikelen

Dit zijn de 10 keukentrends 2024!

Zin in vers van de pers inspiratie voor je (nieuwe) keuken? KeukenCoach geeft je de top 10 keukentrends 2024 die…

op 14 augustus 2023

Miele experience center: Jouw premium keukenapparatuur beleving!

Stap binnen in de premium Miele keuken beleving van het Miele experience center Vianen met voortreffelijke kookdemonstraties, workshops en de…

op 8 augustus 2023

Dit zijn de beste keukenmerken voor jouw unieke keuken!

Alleen de beste keukenmerken zijn goed genoeg voor jouw centrale hart van het huis! De topkwaliteit keukenmerken geven volledige ontwerpvrijheid…

op 5 augustus 2023

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap