Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6 uit 15 ervaringen

Vraag een adviesgesprek aan »
Trends 5 minuten leestijd

Verlichting keuken trends, voor koken én als sfeer verlichting in de keuken!


op 6 augustus 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 09 augustus 2022

Met verlichting creëer je het woonkamergevoel in de keuken! De woonkamer en keuken lopen meer dan ooit, naadloos in elkaar over en dat zie je terug in de laatste verlichting keuken trends. De verlichting in de keuken krijgt naast zijn ‘werk’ functie ook een belangrijke rol als sfeermaker. De bekende TL verlichting keuken lamp als aanrecht verlichting, wordt geassisteerd door instelbare accent verlichting. Ik laat je graag de laatste verlichting keuken trends zien, nu de keuken een gezellige ontmoetingsruimte is geworden waarin gekookt én gewerkt wordt.

Ja, voor de verlichting in de keuken kijk je vandaag de dag véél verder dan naar een TL verlichting keuken lichtbalk voor onder je keukenkastjes. Bij het ontwerp van jouw keuken op maat hoort ook een goed doordacht lichtplan. Een ervaren keukencoach adviseert je graag!

Stijlvolle multifunctionele verlichting in de keuken!

LED verlichting keukenkast en nis, Häcker keukens
Foto: LED verlichting keukenkast en in nis – Häcker keukens

De nieuwste verlichting keuken ideeën

Het perfect combineren van basis, werk en accent verlichting in de keuken, doe je zo!

Verlichting onder keukenkastjes én in keukenkastjes

Duurzame LED verlichting onder keukenkastjes verdringt de TL verlichting keuken lamp. Je aanrechtblad wordt gelijkmatig belicht door bovenkasten met een LED lichtlijst in de onderplank. Een zelfde lichtlijst in de bovenplank verlicht zo sfeervol de binnenkant van het kastje met glazen deurtje. Je kunt ook kiezen voor een LED lichtbodem. Een LED lichtbodem straalt niet alleen licht uit naar boven in de kast, ook naar beneden op het werkblad.

Afzuigkap verlichting boven kookeiland, railverlichting keuken en verlichting onder keukenkastjes, Häcker keukens
Foto: Afzuigkap verlichting boven kookeiland, railverlichting keuken en verlichting onder keukenkastjes – Häcker keukens

Tegen de keuken achterwand is het verlichte railsysteem MosaiQ niet alleen ideaal om je keukengereedschap aan op te hangen. Dit verlicht opbergsysteem is een prachtig onderdeel in het totale verlichting keuken plan voor het creëren van de juiste ambiance op ieder moment van de dag.

Railverlichting keuken aan het plafond, Max Vakhtbovych, Pexels
Foto: Railverlichting keuken aan het plafond – Max Vakhtbovych, Pexels

Railverlichting keuken en woonkamer

Door z’n vele mogelijkheden is het niet verwonderlijk dat railverlichting dé verlichting keuken trend van dit moment is. De spots worden flexibel als basis- en als accent verlichting in de keuken geplaatst (aan het plafond of wanden) en kunnen tot in de woonkamer doorlopen. Vaak is één lichtpunt genoeg om het gehele railsysteem aan te sluiten.

Verlichting boven kookeiland: Elica Audrey design afzuigkap kookeiland en wand met verlichting
Foto: Verlichting boven kookeiland: Elica Audrey design afzuigkap kookeiland en wand met verlichting

Stijlvolle verlichting boven kookeiland

Railverlichting is natuurlijk ideaal als verlichting boven een kookeiland. Zeker bij een kookplaat met afzuiging, waar een afzuigkap met verlichting niet aanwezig is. Met railverlichting licht je niet alleen het werkblad uit, je combineert ook meteen de open kasten, de bar, de eettafel en de loungebank. Op bovenstaande foto zie je een prachtig verlichting keuken voorbeeld van de elegante design eiland afzuigkap Audrey (geïnspireerd op de hoed van Audrey Hepburn?!). De lichtsterkte en kleurtemperatuur van de afzuigkap verlichting in de keuken is op afstand bedienbaar.

Verlichting keuken zonder bovenkasten: plank onderbouw LED verlichting dimbaar – Lavanto dimbare ledspots
Foto: Verlichting keuken zonder bovenkasten: plank onderbouw LED verlichting dimbaar – Lavanto dimbare ledspots

Verlichting keuken zonder bovenkasten

De keuken gaat steeds meer lijken op een meubelstuk in de woon-leefruimte. Maar.. hoe regel je de verlichting zonder bovenkasten? Op bovenstaande foto zie je dat plank verlichting in de keuken hier een nette oplossing voor is en vanzelfsprekend de eerder genoemde railverlichting.

Bij de bijzondere Jansen & de Bont verlichting kun je zelfs met handgebaren de verlichting van de ‘Shelf’, ‘Wall en ‘Pendant’ aanpassen. De ontwikkeling in verlichting gaat hard! Dit is wel iets heel anders dan de bekende TL verlichting keuken lamp.

Deskundig advies voor een perfect verlichting keuken plan!

Wat is de lichtbehoefte van jou én je keuken? Een keukenspecialist ontwerpt jouw stijlvolle keuken op maat, inclusief een prachtig lichtplan. Van de belangrijke basis verlichting tot de sfeervolle accent verlichting in de keuken. Maak een afspraak met een vakkundige keukencoach voor een persoonlijk lichtadvies!

 

Relevante artikelen

Keukentrends 2022, welke trend maakt jouw keuken uniek?

KeukenCoach presenteert je met trots de nieuwe keukentrends 2022! Het is ieder jaar weer een designfeestje waarin de expert het…

op 22 november 2021

Composiet aanrechtblad, wat maakt dit blad zo mooi & ideaal?

Het composiet aanrechtblad is de kameleon onder de werkbladen! Een composiet keukenblad laat je in alle keukenstijlen genieten van natuurgetrouwe…

op 21 april 2021

Klassieke keuken samenstellen met moderne details – Ontdek alles van de klassieke keukenkraan tot het mooie fornuis in de nostalgische keuken.

Een klassieke keuken brengt het echte thuisgevoel in je woning! De warmte en sfeer van deze nostalgische keuken worden praktisch…

op 21 april 2021

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap