Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.8

Vraag een adviesgesprek aan »
Trends 8 minuten leestijd

Verlichting keuken trends, voor koken én als sfeer verlichting in de keuken!


op 6 augustus 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 21 maart 2023

Verlichting in de keuken heeft de praktische én stijlvolle driedubbelfunctie van basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Koken en wonen lopen naadloos in elkaar over volgens de verlichting keuken trends van nu. De TL verlichting keuken lamp boven het aanrechtblad wordt ingeruild voor gezellig dimbare LED spots, lichtstrips en lichtbodems, railverlichting en design eiland afzuigkappen. De mogelijkheden om te spelen met keuken verlichting als basis, werkblad en accent verlichting zijn eindeloos. Je leest én ziet het hier! 

Voor de verlichting in de keuken kijk je vandaag de dag véél verder dan naar een TL verlichting keuken lichtbalk onder je keukenkastjes. Bij het ontwerp van jouw keuken op maat hoort ook een goed doordacht lichtplan. Een ervaren expert van KeukenCoach adviseert je graag!

Wat is stijlvolle en multifunctionele verlichting in de keuken?

LED verlichting keukenkast en nis, Häcker keukens
Foto: LED verlichting keukenkast en in nis – Häcker keukens

De nieuwste verlichting keuken ideeën

Het perfect combineren van basis, werk en accent verlichting in de keuken, doe je zo!

Verlichting onder keukenkastjes én in keukenkastjes

Duurzame LED verlichting onder keukenkastjes verdringt in een enorm tempo de TL verlichting keuken lamp. 

Goede verlichting in de keuken tijdens het koken: het aanrechtblad wordt gelijkmatig belicht door bovenkasten met LED spots of een lichtlijst in de onderplank. Eenzelfde lichtlijst in de bovenplank verlicht zo sfeervol de binnenkant van het keukenkastje met glazen deurtje. Je kunt ook kiezen voor een LED lichtbodem. Een LED lichtbodem in een bovenkast straalt niet alleen licht uit naar boven in de kast, ook naar beneden op het werkblad.

Afzuigkap verlichting boven kookeiland, railverlichting keuken en verlichting onder keukenkastjes, Häcker keukens
Foto: Afzuigkap verlichting boven kookeiland, railverlichting keuken en verlichting onder keukenkastjes – Häcker keukens

Tegen de keuken achterwand is het verlichte railsysteem MosaiQ niet alleen ideaal om je keukengereedschapjes aan op te hangen. Dit verlicht opbergsysteem is ook een prachtig onderdeel in het totale verlichting keuken plan voor het creëren van de juiste ambiance op ieder moment van de dag. 

LED railverlichting keuken & hanglampen boven keukeneiland, KeukenCoach keuken Amsterdam
Foto: LED railverlichting keuken & hanglampen boven keukeneiland – KeukenCoach keuken Amsterdam

Railverlichting keuken

Railverlichting is dé verlichting keuken trend van dit moment door de vele mogelijkheden om verschillende onderdelen en hoeken van de keuken perfect uit te lichten. 

De railverlichting spots worden flexibel als werk- en accent verlichting in de keuken geplaatst (aan het plafond of wanden) en kunnen tot in de woonkamer doorlopen. Vaak is één lichtpunt genoeg om het gehele railsysteem aan te sluiten, terwijl de spots los van elkaar de keukenruimte verlichten. 

Railverlichting is ideaal als keuken verlichting met een kookeiland. Zeker bij een inductiekookplaat met afzuiging, waarbij de afzuigkap met verlichting ontbreekt. Met railverlichting licht je niet alleen het keukenblad uit. Je combineert ook meteen de open kasten, de bar, de eettafel en de loungebank. De LED spots van de railverlichting kun je individueel bedienen, ook de spots in de keuken.

Verlichting boven kookeiland van Wave eiland afzuigkap en &Tradition Flowerpot hanglampen, KeukenCoach keuken Tokyo
Foto: Verlichting boven kookeiland van Wave eiland afzuigkap en &Tradition Flowerpot hanglampen – KeukenCoach keuken Tokyo

Stijlvolle verlichting boven kookeiland

Keukeneiland verlichting is belangrijk bij het creëren van de gewenste keukenstijl sfeer. Design eiland afzuigkappen, stijlvolle hanglampen, strakke railverlichting en LED spots zijn dé eyecatchers als kookeiland verlichting in de keuken.

De verlichting keuken trends laten design afzuigkappen volledig integreren in het interieur van de woning. De bijzonder fraaie afzuigkappen komen in de vorm van een lamp en kunnen zelfs met leer bekleed worden. Het Frame (zie eerste foto) is een doordacht ontwerp van een industrieel stalen keukenrek met afzuigkap en veel opbergruimte. Op bovenstaande foto zie je een prachtige combinatie van een witte ronde Wave afzuigkap met bijpassende &Tradition Flowerpot hanglampjes boven het werkblad.

Verlichting boven kookeiland: Elica Audrey design afzuigkap kookeiland en wand met verlichting
Foto: Verlichting boven kookeiland: Elica Audrey design afzuigkap kookeiland en wand met verlichting

De bovenstaande stijlvolle verlichting keuken foto laat de elegante design eiland afzuigkap Audrey zien, geïnspireerd op de hoed van Audrey Hepburn. De lichtsterkte en kleurtemperatuur van de afzuigkap verlichting in de keuken is op afstand regelbaar.

Verlichting keuken nis & plank onderbouw LED verlichting dimbaar, KeukenCoach keuken Marrakesh met Lavanto dimbare ledspots
Foto: Verlichting keuken nis & plank onderbouw LED verlichting dimbaar – KeukenCoach keuken Marrakesh met Lavanto dimbare ledspots

Verlichting keuken zonder bovenkasten

De keuken gaat steeds meer lijken op een meubelstuk in de woon-leefruimte. Maar.. hoe regel je de verlichting keuken zonder bovenkasten? 

Met nis en plank verlichting in de keuken licht je op een sfeervolle wijze je olie- en azijn fles, kruidepotten, kommen en glazen uit. De LED spots in de wandplank verspreiden netjes het licht over het werkblad. Railverlichting, plafondlampen, hanglampen en design afzuigkappen kunnen de lichtklus ook prima klaren. Zorg er wel voor dat het licht voor je op je handen schijnt en niet in je rug als je voor het werkblad staat.

Verlichting in de keuken boven aanrechtblad: LED spots/wandlampjes, KeukenCoach keuken Milaan
Foto: Verlichting in de keuken boven aanrechtblad: LED spots/wandlampjes – KeukenCoach keuken Milaan

Kijk hierboven hoe 3 eigenwijze strakke wandlampjes het licht verdelen over het keukenblad. De KeukenCoach zwarte keuken Milaan laat zien dat de tl verlichting keuken onder een bovenkastje mooie opvolgers heeft gekregen.


Video: Bijzondere Jansen & de Bont verlichting met Gesture Control, bedienbaar met handgebaren

Bij de bijzondere Jansen & de Bont verlichting kun je zelfs met handgebaren de verlichting van de ‘Shelf’, ‘Wall en ‘Pendant’ aanpassen. De ontwikkeling in keukenverlichting gaat hard!

Forestier Libellule hanglampen boven eiland, KeukenCoach landelijke keuken Hamptons
Foto: Forestier Libellule hanglampen boven eiland – KeukenCoach landelijke keuken Hamptons

Deskundig advies voor een perfect verlichting keuken plan!

Wat is de lichtbehoefte van jou én je keuken? Een KeukenCoach expert ontwerpt jouw stijlvolle keuken op maat, inclusief een prachtig verlichting keuken plan. 

Een expert van KeukenCoach realiseert zoveel meer dan basis-, werk- en accent verlichting in de keuken. Jouw persoonlijke keuken wordt op unieke wijze uitgelicht op elk gewenst moment van de dag! 

Maak een afspraak met een expert voor een persoonlijk lichtadvies!

 

Relevante artikelen

De 8 belangrijkste keukentrends 2023!

Zin in een nieuwe keuken of een trendy keuken make-over? KeukenCoach geeft je de 8 belangrijkste keukentrends voor 2023, gespot…

op 27 februari 2023

Keukentrends 2022, welke trend maakt jouw keuken uniek?

KeukenCoach presenteert je met trots de nieuwe keukentrends 2022! Het is ieder jaar weer een designfeestje waarin de expert het…

op 22 november 2021

Composiet aanrechtblad, wat maakt dit blad zo mooi & ideaal?

Een composiet aanrechtblad is hét innovatieve en duurzame ‘natuursteen’ blad, samengesteld uit grotendeels kwarts steen en wat hars en pigment.…

op 21 april 2021

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap