Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.8

Vraag een adviesgesprek aan »
Verlichting 7 minuten leestijd

LED verlichting keuken: duurzaam & sfeervol!


op 21 februari 2023
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 21 maart 2023

De duurzame LED verlichting keuken is de meest energiezuinige keukenlamp die bijna 100% recyclebaar is, een lange levensduur heeft en veilig is in gebruik. Zo bespaar je met je LED lamp keuken energie en geld én ben je vriendelijk voor mens en milieu. Duurzaamheid en design komen samen bij LED verlichting voor iedere keuken in welke stijl dan ook. In dit blog lees je hoe je jouw keuken met LED verlichting duurzaam, veilig én mooi verlicht. Daarnaast krijg je uitleg over het (nieuwe) keuken verlichting energielabel en wat te doen met je oude keukenlamp?

In de duurzame keukens van KeukenCoach brandt altijd energiezuinige LED verlichting. Een KeukenCoach expert heeft geweldige LED verlichting keuken ideeën, waarmee jouw unieke keuken op elk moment van de dag én voor iedere bezigheid perfect is uitgelicht! Maak hier een adviesafspraak!

Bohemian wandlampjes met LED lampen en LED spots in een nis en onder keukenplank – KeukenCoach keuken Marrakesh
Foto: Bohemian wandlampjes met LED lampen en LED spots in een nis en onder keukenplank – KeukenCoach keuken Marrakesh

Waarom is LED verlichting in de keuken duurzaam?

  • LED verlichting keuken is super energiezuinig. De energie efficiëntie van LED verlichting zorgt voor 85-90% minder stroomverbruik t.o.v. een gloeilamp en halogeenlamp.
  • Een LED lamp keuken brandt tot wel 50.000 uren. Een LED keukenlamp wordt minder vaak vervangen door een nieuwe lamp en geeft dus minder afval.
  • De LED keukenverlichting energiezuinigheid én lange levensduur zorgen voor een flinke vermindering van CO2 uitstoot.
  • LED verlichting keuken is veilige verlichting, de lamp wordt niet heet. Het grootste deel van de gebruikte energie van een LED keukenlamp wordt omgezet in licht i.p.v. warmte zoals bij een gloeilamp. Het heldere licht van de LED lamp maakt het snijden van o.a. groenten ook een stuk veiliger.
  • Bespaar energie met slimme verlichting in de keuken! Een slimme LED lamp keuken is regelbaar op afstand met bijvoorbeeld een app (via Wifi of Zigbee). Zo kun je gemakkelijk controleren of er (onnodig) licht aanstaat in de keuken. Dim het licht in de gezellige avonduurtjes en bespaar tot wel 50% stroom met een LED keukenlamp.
  • Voor vrijwel ieder armatuur is er een LED lamp versie. De aanwezige TL lamp, spaarlamp, gloeilamp en halogeen kan eenvoudig vervangen worden door een energiezuinige LED keukenlamp.
LED lichtlijsten onder keukenkastjes – KeukenCoach keuken Barcelona
Foto: LED lichtlijsten onder keukenkastjes – KeukenCoach keuken Barcelona

Stijlvolle LED verlichting keuken ideeën

Van duurzame verlichting onder keukenkastjes en in keukenladen en -kasten tot energiezuinige kookeiland verlichting en LED verlichting onder het aanrechtblad… ontdek de geweldige LED lamp keuken mogelijkheden als ‘lichtend voorbeeld’ voor jouw duurzame keuken!

Goede keukenverlichting begint bij het van bovenaf belichten van de ‘werkzones’ op het aanrechtblad als de spoelbak, de kookplaat en het stuk werkblad waarop alle gerechten voorbereid worden. De duurzame verlichting onder keukenkastjes kan bestaan uit (richtbare) LED spots of een LED lichtbodem die naar beneden en in de kastjes omhoog schijnt.

In een moderne keuken zonder bovenkastjes verlicht je het werkblad energiezuinig met LED spots als keukenlamp in muurplanken. Met flexibel instelbare railverlichting aan het plafond verdeel je het licht mooi over je werkblad en andere keukenonderdelen die in de spotlights gezet mogen worden. Multifunctioneel is een LED lamp keuken railsysteem aan de wand, die uitgebreid kan worden met een messenhouder en handige bakjes voor keukengereedschapjes.

Laat je keuken ‘zweven’ door de plint te verlichten met om de zoveel centimeter een LED keukenlamp. Een energiezuinige LED strip kan zowel op de plint als onder het aanrechtblad bevestigd worden, waarmee je ’s avonds het keuken design extra uitlicht.

Wave design afzuigkap boven kookeiland met bijpassende hanglampjes – KeukenCoach keuken Tokyo
Foto: Wave design afzuigkap boven kookeiland met bijpassende hanglampjes – KeukenCoach keuken Tokyo

Dat duurzaamheid in de keuken perfect gecombineerd kan worden met gezelligheid, zie je goed aan de vele LED verlichting keuken mogelijkheden bij een kookeiland en spoeleiland. Zijn het design afzuigkappen die lijken op lampen of zijn het LED lampen die ook kunnen afzuigen? Het maakt niet uit, het zijn de prachtige en praktische pareltjes in de keuken!

Wat betekent het energielabel van keukenverlichting?

Het energielabel van je keukenlamp laat zien hoe energiezuinig jouw LED lamp keuken, spaarlamp of tl lamp is, vergeleken met andere lampen. Het verlichting energielabel 2021 toont de 7 energieklassen A (van super energiezuinig) tot en met G (minst zuinig).

Keuken LED verlichting energielabel van onderbouw spots Lanesto Milano
Foto: Keuken LED verlichting energielabel van onderbouw spots Lanesto Milano

Het oude energielabel voor keukenlampen begon bij de opgerekte A++ en liep door naar minder energiezuinig E. Het nieuwe energielabel is in 2021 in het leven geroepen om ruimte te creëren voor de ontwikkeling van verdergaande energiebesparing bij verlichting. Een goed voorbeeld is het energielabel van de LED verlichting keuken spot Milano op bovenstaande foto. De onderbouw LED spot is nog net zo zuinig met energieklasse A++ in het oude label als met energieklasse F in het nieuwe energielabel.

Het nieuwe energielabel voor verlichting geeft meer én duidelijker informatie: van de energieklasse, het energieverbruik en aantal branduren tot de lichtopbrengst in lumen, aan en uit schakelmomenten en een QR code waarin je alles te weten komt over het gebruik en energieverbruik van de keukenlamp. Het energielabel van de LED lamp keuken staat vermeld op de verpakking.

Onderbouw verlichting kantelbare LED spots in een open keukenkastje – KeukenCoach keuken Kopenhagen
Foto: Onderbouw verlichting kantelbare LED spots in een open keukenkastje – KeukenCoach keuken Kopenhagen

Wat te doen met je oude keukenlamp?

Afvalscheiding wordt op een stijlvolle wijze geïntegreerd in je duurzame keuken ontwerp. Oude halogeenlampjes en gloeilampen mogen in de restafval bak.

Energiezuinige keukenverlichting als de LED lamp keuken, TL lamp en spaarlamp lever je in bij één van de 13.000 inzamelpunten als de milieustraat, bij de winkel van aankoop, bouwmarkt, supermarkt en zelfs bij tuincentra. LED verlichting keuken lampen deponeer je in de inleverbak van ‘kleine elektrische apparaten’. De bruikbare onderdelen en materialen als glas, metalen etc. worden dankbaar gerecycled in o.a. nieuwe LED lampen voor je keuken.

Krijg ook LED verlichting keuken advies van een expert!

Voor een KeukenCoach expert is verlichting in de keuken net zo belangrijk als de indeling, kleuren, materialen en apparatuur. Met LED verlichting keuken maak je het prachtige duurzame plaatje compleet!

Laat je verrassen door de inspirerende keukenopstellingen in de KeukenCoach winkel. Alle unieke keukens zijn samengesteld uit duurzame materialen en energiezuinige keukenapparatuur, mooi uitgelicht door de één na de andere LED lamp keuken. Een KeukenCoach expert laat je graag zien hoe je met een LED keukenlamp het verschilt maakt voor het milieu én de uitstraling van jouw keuken.

Een afspraak met een KeukenCoach expert is zo gemaakt!

 

Relevante artikelen

Onderbouw verlichting keuken LED inspiratie voor praktisch en prachtig licht!

Duurzame keuken verlichting onderbouw LED verovert de Nederlandse keukens met het perfecte licht op de juiste plaats! Onderbouw verlichting keuken…

op 1 oktober 2021

Verlichting onder keukenkastjes inspiratie voor jouw perfecte keuze!

Verlichting onder keukenkastjes gaat zoveel verder dan alleen werklicht. Je keuken komt in de avond helemaal tot leven met duurzame…

op 22 september 2021

Verlichting in de keuken

Bij het ontwerp van een keukenopstelling kun je met een goed doordacht lichtplan het gebruiksplezier vergroten. Of het gaat om…

op 31 januari 2020

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap