Keukens, Verlichting 6 minuten leestijd

Verlichting onder keukenkastjes inspiratie voor jouw perfecte keuze!


op 22 september 2021
door: KeukenCoach

Verlichting onder keukenkastjes gaat zoveel verder dan alleen werklicht. Je keuken komt in de avond helemaal tot leven met duurzame LED verlichting keukenkastjes! Ik laat je in dit blog graag de geweldige mogelijkheden van verlichting onder keukenkastjes zien. Geniet van de mooiste LED verlichting keukenkastjes foto’s en lees uitgebreid over de vraag ‘wel of geen TL verlichting onder keukenkastjes’.

Hoe wil jij de LED verlichting keukenkastjes organiseren? De tijd van de oudere TL verlichting onder keukenkastjes is voorbij en heeft plaatsgemaakt voor milieu- en kostenbesparende LED verlichting. Een KeukenCoach expert stelt voor jou de perfecte keukenopstelling samen, waarbij energiezuinige verlichting een belangrijke rol speelt in de totale sfeerbeleving van je keuken. Vraag gelijk een adviesafspraak aan met een expert!

Verlichting onder keukenkastjes, waar kun je allemaal uit kiezen?

LED spots verlichting onder keukenkastjes – KeukenCoach keuken Sydney
Foto: LED spots verlichting onder keukenkastjes – KeukenCoach keuken Sydney

LED inbouw verlichting keukenkastjes

Je kunt het aanrechtblad op meerdere plekken uitlichten met energiezuinige LED verlichting keuken spots in de onderbodem als verlichting onder keukenkastjes.

Een andere vorm van inbouwverlichting is lineaire verlichting met een LED lichtlijst in de onderplank of keellijst, waarbij het licht bijzonder gelijkmatig over het werkblad wordt verdeeld.

LED lichtbodem, Häcker keuken AV 1099 AV 2130 walnoot grafiet
Foto: LED lichtbodem

Bij LED verlichting keukenkastjes past wellicht de LED-lichtbodem in jouw keuken lichtplan. Bij een LED-lichtbodem is de onderplank van het keukenkastje van glas en voorzien van verlichting. Het integreerde licht verlicht zo niet alleen de nis (de achterwand en het blad), ook de binnenkant van het kastje.

LED spots verlichting onder keukenkastjes in een open vak, KeukenCoach keuken Kopenhagen
Foto: LED spots verlichting onder keukenkastjes in een open vak – KeukenCoach keuken Kopenhagen

LED onderbouw verlichting keukenkastjes

Naast inbouwspots, zijn er ook onderbouw mogelijkheden voor LED verlichting keukenkastjes als onderbouw LED spots, in kleuren die prachtig blenden met de kleur van je keukenfrontjes. 

Je kunt bijvoorbeeld ook lineaire LED-onderbouwverlichting (lichtlijsten) plaatsen tegen de onderbodem van bovenkasten.

TL verlichting onder keukenkastjes

TL verlichting onder keukenkastjes is een traditionele manier van onderbouw verlichting. Als basisverlichting en boven het aanrechtblad heeft TL verlichting onder keukenkastjes, wellicht onzichtbaar achter een sierlijst, vele jaren prima gefunctioneerd.

De oudere TL lampen (T8 fitting) verbruiken meer energie dan LED lampen en kunnen met de nodige aanpassingen vervangen worden door energiezuinige LED TL buizen. De moderne TL lampen met een dunnere buis (T5 fitting) zijn zuiniger dan LED lampen, maar hebben een hogere aanschafprijs. Wil je het armatuur van de TL verlichting vervangen dan kun je beter kiezen voor LED spots of een andere manier van LED verlichting onder keukenkastjes. 

Bij TL verlichting onder keukenkastjes of aan het plafond denken velen aan hard wit ongezellig licht. Toch is er ook bij LED TL lampen keuze uit verschillende lichtkleuren als bijvoorbeeld warm- of daglicht.

Lineaire inbouw LED verlichting onder keukenkastjes en keellijst-verlichtingsprofiel, KeukenCoach keuken Barcelona
Foto: Lineaire inbouw LED verlichting onder keukenkastjes en keellijst-verlichtingsprofiel – KeukenCoach keuken Barcelona

Temperatuurkleur van je LED verlichting keukenkastjes

Bij de aanschaf van LED verlichting keukenkastjes wil ik je wijzen op twee verschillende begrippen: Lumen (L) en Kelvin (K).

Lumen (L) geeft de lichtopbrengst aan. Met een dimmer kun je de lichtsterkte van je lamp variëren. Kelvin (K) is de indicator van de lichtkleur. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer het licht wordt. 

Voor verlichting onder keukenkastjes boven je aanrechtblad is daglicht wit tussen de 4500 en 6500K het meest plezierig om bij te werken. Als je ‘uitgekookt’ bent, mag je woonkeuken meer sfeerlicht krijgen dat naadloos aansluit bij de rest van de verlichting in je woonkamer. Denk daarbij aan 2.700-3500K.

LED verlichting keukenkastjes met kleurtemperatuur wisseling is dan ook the way to go! Er zijn verschillende lichtmogelijkheden als een bovenkast met lichtbodem, inbouw LED spots en lineaire LED onderbouwverlichting waarbij je de kleurtemperatuur kunt regelen. Zet je het licht helemaal uit dan zorgt de memory functie ervoor, dat de LED verlichting keukenkastjes bij inschakelen, de laatste stand geeft van lichtkleur en helderheid. 

LED spots onder keukenkastjes en keukenrail met verlichting – Häcker keuken
Foto: LED spots onder keukenkastjes en keukenrail met verlichting – Häcker keuken

TIP: De kleurtemperatuur van keuken verlichting om brood, kaas, groente en fruit op hun best te presenteren is warm wit, tussen de 2700-3000K. Zo lijkt de korst van het brood extra krokant!

Slimme verlichting

Welkom in de keuken van nu met slimme verlichting!

Het op afstand bedienen van je slimme verlichting onder keukenkastjes levert extra gebruiksgemak en sfeerplezier op. Vraag je expert naar de mogelijkheden van draadloze slimme keuken verlichting!

Verlichting onder keukenkastjes advies van de beste keuken-lichtspecialist!

Een expert van KeukenCoach is een keukenspecialist met passie. Niet alleen de keuken is op maat, ook de LED verlichting keukenkastjes is tot in de puntjes geregeld! Creëer met het mooiste licht in de avond, waardevolle quality time met gezin en vrienden!

De expert verwerkt al jouw wensen en een beetje meer, in de perfecte keukenopstelling voor jou met als kers op de taart energiezuinige verlichting onder keukenkastjes. Laat je in de KeukenCoach winkel verrassen door de bijzondere vormen van LED verlichting voor je keuken. 

Een afspraak met een onafhankelijke expert is zo geregeld!

Relevante artikelen

Dit zijn de 10 keukentrends 2024!

Zin in vers van de pers inspiratie voor je (nieuwe) keuken? KeukenCoach geeft je de top 10 keukentrends 2024 die…

op 14 augustus 2023

LED verlichting keuken: duurzaam & sfeervol!

De duurzame LED verlichting keuken is de meest energiezuinige keukenlamp die bijna 100% recyclebaar is, een lange levensduur heeft en…

op 21 februari 2023

Häcker keukens – Innovatieve en duurzame design keukens

Iedere Häcker keuken is uniek en ontworpen als persoonlijke droomkeuken! Hacker keukens zijn luxe design keukens met de hoogste standaard…

op 8 november 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap