Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7 uit 14 ervaringen

Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens, Verlichting 5 minuten leestijd

Verlichting onder keukenkastjes inspiratie voor jouw perfecte keuze!


op 22 september 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 28 juni 2022

Keukenverlichting gaat zoveel verder dan alleen werklicht. Je keuken komt in de avond helemaal tot leven met de juiste verlichting! Ik wil je in dit blog graag de geweldige mogelijkheden voor verlichting onder keukenkastjes laten zien. Geniet van de mooiste LED verlichting keukenkastjes foto’s en lees alles over de buitengewoon goede opvolger van TL verlichting onder keukenkastjes!

Hoe wil jij de LED verlichting keukenkastjes organiseren? De tijd van de TL verlichting onder keukenkastjes is voorbij en heeft plaatsgemaakt voor milieu- en kostenbesparende LED verlichting. Een keukencoach gaat voor jou de perfecte keukenopstelling samenstellen, waarbij verlichting een belangrijke rol speelt in de totale sfeerbeleving van je keuken. Vraag gelijk een adviesafspraak aan met een ervaren keukencoach! 

LED spots verlichting onder keukenkastjes en railverlichting, Häcker keuken AV 2065 GL kristalwit
Foto: LED spots verlichting onder keukenkastjes en railverlichting – Häcker keuken

Verlichting onder keukenkastjes, waar kun je allemaal uit kiezen?

LED inbouw verlichting keukenkastjes

Je kunt het keukenblad op meerdere plekken uitlichten door LED spots in uitsparingen in de onderbodem van keukenkastjes te plaatsen. Een andere vorm van inbouwverlichting is lineaire verlichting met een LED lichtlijst in de onderplank of keellijst, waarbij het licht bijzonder gelijkmatig verdeeld wordt over het werkblad.

Bij LED verlichting keukenkastjes past wellicht de LED-lichtbodem helemaal in jouw lichtplan. Bij een LED-lichtbodem is de onderplank van het keukenkastje van glas en voorzien van verlichting. Het integreerde licht verlicht zo niet alleen de nis (de achterwand en het blad), ook de binnenkant van het kastje.

LED lichtbodem, Häcker keuken AV 1099 AV 2130 walnoot grafiet
Foto: LED lichtbodem – Häcker keuken

LED onderbouw verlichting keukenkastjes

Naast inbouwspots, zijn er ook verschillende keuken verlichting onderbouw mogelijkheden verkrijgbaar als onderbouw LED spots, in kleuren die prachtig blenden met je keukenfrontjes kleur. Je kunt bijvoorbeeld ook lineaire LED-onderbouwverlichting plaatsen tegen de onderbodem van bovenkasten.

TL verlichting onder keukenkastjes is een traditionele manier van onderbouwverlichting. Als basisverlichting en boven het aanrechtblad heeft TL verlichting onder keukenkastjes, wellicht onzichtbaar achter een lichtlijst, vele jaren prima gefunctioneerd. Bij TL verlichting onder keukenkastjes of aan het plafond denken velen aan hard wit ongezellig licht. Toch is er ook bij TL lampen keuze uit verschillende lichtkleuren. TL heeft vandaag de dag in LED verlichting, een meer energiezuinige en veelzijdiger opvolger gekregen.

Lineaire inbouwverlichting onder keukenkastjes en keellijst-verlichtingsprofiel, Häcker keuken
Foto: Lineaire inbouwverlichting onder keukenkastjes en keellijst-verlichtingsprofiel – Häcker keuken

Temperatuurkleur van je LED verlichting keukenkastjes

Bij de aanschaf van LED verlichting keukenkastjes wil ik je wijzen op twee verschillende begrippen: Lumen (L) geeft de lichtopbrengst aan. Met een dimmer kun je de lichtsterkte van je lamp variëren. Kelvin (K) is de indicator van de lichtkleur. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer het licht wordt.

Voor verlichting onder keukenkastjes boven je aanrechtblad is daglicht wit tussen de 4500 en 6500K het meest plezierig om bij te werken. Als je ‘uitgekookt’ bent, mag je woonkeuken meer sfeerlicht krijgen dat naadloos aansluit bij de rest van de verlichting in je woonkamer. Denk daarbij aan 2.700-3500K.

LED verlichting keukenkastjes met kleurtemperatuurwisseling is dan ook the way to go! Er zijn verschillende lichtmogelijkheden als een bovenkast met lichtbodem, inbouw LED spots en lineaire LED onderbouwverlichting waarbij je de kleurtemperatuur kunt regelen. Zet je het licht helemaal uit dan zorgt de memory functie ervoor, dat de LED verlichting keukenkastjes bij inschakelen, de laatste stand geeft van lichtkleur en helderheid.

LED spots onder keukenkastjes en keukenrail met verlichting, Häcker keuken AV 6000
Foto: LED spots onder keukenkastjes en keukenrail met verlichting – Häcker keuken

TIP: De kleurtemperatuur om in de keuken brood, kaas, groente en fruit op hun best te presenteren is warm wit, tussen de 2700-3000K. Zo lijkt de korst van het brood extra krokant!

Slimme verlichting

Welkom in de keuken van nu, waar het op afstand bedienen van je verlichting onder keukenkastjes wel heel veel gebruiksgemak en sfeerplezier oplevert. Vraag je keukencoach naar de mogelijkheden van draadloze keukenverlichting!

Verlichting onder keukenkastjes advies van de beste keuken-lichtspecialist!

Een keukencoach is een keukenspecialist met passie. Niet alleen de keuken, ook de verlichting is helemaal op maat! De keukencoach verwerkt al jouw wensen en een beetje meer, in de perfecte keuken voor jou. Creëer met het mooiste licht in de avond, waardevolle quality time met gezin en vrienden! Een afspraak met een onafhankelijke ervaren keukencoach is zo geregeld!

 

Relevante artikelen

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Hoogglans keukens, modern koken & luxe entertainen!

Hoogglans keukens zijn strak, luxueus en een beetje zen… De minimalistische inrichting van keukens hoogglans met moderne keukenapparatuur straalt rust…

op 21 maart 2022

Moderne keuken, strak & stijlvol genieten!

Een moderne keuken is strak en luxueus en brengt je vele jaren keuken-geluk! Jouw stijlvolle moderne hoekkeuken, U-vorm of eiland…

op 14 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap