Vakkundig advies van experts met meer dan 20 jaar ervaring!
Vraag een adviesgesprek aan »
Advies, Inspiratie 9 Min leestijd

Jouw thuiswerkplek in de keuken! 5x inspiratie


op 28 januari 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 24 januari 2022

Het combineren van ‘keuken, wonen en werken’ in je meubilair is dé oplossing om een fijne thuiswerkplek te creëren! In een keuken kun je, in dezelfde keukenstijl, een handige werkplek inrichten als onderdeel van het totale keukenontwerp. Je werkplek thuis hoort helemaal bij het interieur van de woonkeuken. De sfeer waarin jij je al het prettigst voelt! Ik geef je graag 5 thuiskantoor inrichten ideeën voor in je keuken. Laat je inspireren door de bijzondere ontwerpen , die het werken vanuit huis niet alleen aangenaam, maar ook mooier maakt!

Bekijk de thuiswerken mogelijkheden in jouw keuken samen met een keukenspecialist. Een keukencoach heeft wellicht goede ‘werken vanuit huis’ ideeën waaraan jij nog niet gedacht hebt.

Je thuiswerkplek inrichten, doe je zo in de keuken!

Thuiskantoren in de keuken: werkplek met uitschuifbaar bureau – Zwarte keuken Häcker Meteor Laser Soft Black Steel
Thuiskantoren in de keuken: werkplek met uitschuifbaar bureau – Zwarte keuken Häcker Meteor Laser Soft Black Steel

1 – Keuken thuiskantoor met uitschuifbaar bureau

Bovenstaande keuken springt eruit als een multifunctionele zwarte parel in een klassieke ruimte. De parallel keuken heeft een kookeiland met bar en een handige open kast met uitschuifbaar bureau als thuiskantoor. De black steel decor keukendeurtjes, het zwarte aanrechtblad en keukenachterwand, de zwarte corpus kleur van het keukenblok en de zwarte oven maken het stijlvolle plaatje compleet!

“Neem je thuiswerkplek mee in het keukenontwerp!”

In de zwarte keuken is de ‘computerkast’ met open vakken onderdeel van het totale keukenontwerp en volledig geïntegreerd in het interieur van de woonkeuken. In de hoge keukenkast kun je je werkplek thuis inrichten met kantoor en interieur accessoires naar wens. Het thuiskantoor meubel is voorzien van LED keukenverlichting die zorgt voor prettig licht op je laptop of tablet. Wil je niet dat al je kantoorspullen altijd zichtbaar zijn, dan is een deur(en) voor de kast een perfecte oplossing. Schuif je bureaublad naar binnen en deurtje dicht!

De home office kast met uitschuifbaar bureau kan op verschillende manieren samengesteld worden:  van dichte keukenkastjes, open vakken tot laden, met keuze uit vele kleuren en decors.

Rechte keuken met kastenwand en bureau – Zwarte keuken Häcker Toronto
Rechte keuken met kastenwand en bureau – Zwarte keuken Häcker Toronto

2 – Thuiswerken aan een bureau in de keuken

Werken vanuit huis is zo gek nog niet aan een bureau dat naadloos aansluit bij het keuken design.

In bovenstaande foto is de keuken de hoogte in gegaan. Om maximale opbergruimte te realiseren in de kleine keuken, zijn zowel de bovenkasten van de rechte keuken als de kastenwand doorgetrokken tot aan het plafond. Een slim trucje om je keuken groter te laten lijken is het plaatsen van een spiegelachterwand boven het werkblad.

Eiken decor bureau in zwarte keuken met witte kastenwand – Häcker keuken Toronto
Eiken decor bureau in zwarte keuken met witte kastenwand – Häcker keuken Toronto

In de kleine keukenruimte is er handig gebruik gemaakt van een nis voor het raam. Met een eiken hout keukenblad is een bureau annex bar met een fantastisch uitzicht gecreëerd ,die het vanuit thuis werken wel heel aantrekkelijk maakt!

In een smalle keuken waar alleen een rechte keuken of L-keuken kan staan, is vaak wel ruimte voor een stuk werkblad aan de wand dat als bureau kan fungeren. Plaats er bijpassende keukenplanken boven en je werkplek inrichten kan beginnen!

Thuiswerken aan het schiereiland met bar – Grijze design keuken Nobilia Cemento
Thuiswerken aan het schiereiland met bar – Grijze design keuken Nobilia Cemento

3 – Thuiswerken aan de keuken met bar

Die comfortabele barkruk maakt het thuiswerken wel heel erg prettig!

De grijze schiereiland keuken met bar op bovenstaande foto, leent zich perfect voor het regelen van zaken vanuit je keuken. Thuiswerken eenzaam? Al zittend aan de bar met je laptop opengeklapt, kun je een praatje houden met de kok en heb je vrij zicht over de woonkamer. In het keukenontwerp zijn gelijk de woonkamer meubelen meegenomen, wat eenheid én rust brengt in het interieur. Wel zo handig als je geregeld thuiswerkt! Zie je dat ook het tv meubel en bovenkast van hetzelfde (grijze cement decor) materiaal gemaakt is als de keuken? Het hout decor van de keukenbar komt terug in het wandpaneel boven het televisiemeubel.

Thuiswerken aan de eetkamertafel – decor zwart beton keukenblad en tafelblad – Decor houten keuken Nobilia Structura 405
Thuiswerken aan de eetkamertafel – decor zwart beton keukenblad en tafelblad – Decor houten keuken Nobilia Structura 405

4 – Thuiswerken aan de keukentafel

Aan de grote keukentafels van nu, is er zeker wel een plekje waar jij jouw thuiskantoor  kunt inrichten!

Wat bovenstaande keuken extra speciaal maakt is dat het zwart beton keukenblad ook gebruikt is als tafelblad van de lange eettafel. De keukenstijl van de prachtige houten keuken met kookeiland is verder doorgevoerd in het lage dressoir bij de televisie.

Een keukencoach kan in het keukentafel ontwerp, contactdozen in een tafelpoot plaatsen voor de benodigde stroom voor je thuiswerkplek. Ideaal zo’n Quooker in de buurt voor je verse kop thee!

Industriële landelijke keuken met klimop planten, Mooiwatplantendoen.nl
Industriële landelijke keuken + beton aanrechtblad met klimop planten – Mooiwatplantendoen.nl

5 – Groene tip: Ontspan met ‘kantoorplanten’ in de keuken

Als er één echte stress-lesser is, dan is het een plant wel. Je brein ontspant niet alleen in de buurt van een plant. Planten helpen je met je concentratie, creativiteit , geven je rust en je krijgt er een beter humeur van. Regel ook zo’n positiviteitsboost voor je thuiskantoor, zo uit de natuur!

De bovenstaande of eigenlijk hangende Klimop plant is een krachtige luchtzuiveraar en heel makkelijk in de verzorging. Je moet hem wel zo nu en dan snoeien, zie ik 😉!

Witte kastenwand en keukeneiland met bar, marmer composiet aanrechtblad, Häcker keuken AV 2030 GL
Witte kastenwand en keukeneiland met bar – marmer composiet aanrechtblad – Häcker keuken AV 2030 GL

Wil jij ook een handige thuiswerkplek in je keuken?

Ga samen met een keukencoach op zoek naar jouw ideale thuiswerkplek in de keuken! Deze keukenvakman weet het maximale uit je keukenruimte te halen. Maak je werkplek onderdeel van het keukenontwerp en geniet van je meest complete keuken, geheel in je favoriete interieurstijl. Een afspraak met een keukencoach in je buurt is zo geregeld!

Richt jouw thuiswerkplek goed in

Een thuiswerkplek wordt steeds belangrijker. Waar het eerst nog een tijdelijke oplossing was in verband met de coronapandemie, zijn er steeds meer bedrijven die ervoor kiezen om mensen zoveel mogelijk vanuit huis te laten werken. Alleen brengt dit voor jou weer andere problemen met zich mee. Want heb je wel een plek waar je jezelf terug kunt trekken en in alle rust de werkzaamheden uit kunt voeren? Bij Keukencoach kunnen wij altijd met jou meedenken over de inrichting, zodat je zeker weet dat de plek naar wens gaat zijn.

De thuiswerkplek in heel jouw huis mogelijk

Thuiswerkplekken moeten een omgeving van rust zijn. Om dit te creëren kun je een geheel nieuwe ruimte inrichten, maar ook de woonkamer en keuken samensmelten. Dit is een van de nieuwe keukentrends van het jaar. De meubelstukken die normaal gesproken in de woonkamer staan, kunnen immers ook in een keuken komen. Zo heb je een bureau en staat het koffiezetapparaat binnen handbereik. Een thuiswerkplek inrichten kan daarom overal in de woning voor goede oplossingen zorgen.

Maak het jezelf comfortabel

Een werkplek thuis moet daarbij wel altijd comfortabel zijn. Zo moet je goed gaan kijken naar jouw wensen en wat jij allemaal nodig hebt om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Geen enkele plek zal daarom hetzelfde zijn en je kunt er iets unieks van maken voor in jouw woning. Het hoeft daarbij ook geen afbreuk te doen aan de rest van jouw interieur, door het gebruik van goede meubels.

Read more

Relevante artikelen

Stijlvolle marmer keuken ideeën

Een marmer keuken is een geliefde exclusieve keuken. Jouw oog voor klasse en details vind je terug in dit unieke…

op 14 januari 2022

Verrassende wandrekken keuken ideeën

Keuken wandrekken zijn sfeervol en praktisch! In de keuken van nu zijn we op zoek naar gezelligheid en daar is…

op 7 januari 2022

Keukentrends 2022, welke trend maakt jouw keuken uniek?

KeukenCoach presenteert je met trots de nieuwe keukentrends 2022! Het is ieder jaar weer een designfeestje waarin de expert het…

op 22 november 2021

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap