Inspiratie, Keukens 7 minuten leestijd

Prachtige keuken barstoelen inspiratie & keuze tips!


op 20 december 2021
door: KeukenCoach

Ontvang nu gratis het digitale inspiratiemagazine!

Bij een droomkeuken met bar horen mooie en comfortabele keuken barkrukken! In dit blog komt de keuken barstoelen inspiratie rechtstreeks uit de bijzondere KeukenCoach winkel. Ik geef je handige tips voor de juiste keuken barstoelen keuze, want… jouw barkrukken moeten in uitstraling en afmetingen heel goed passen bij je keuken én heel plezierig zitten!

Bekijk de keuken barkrukken inspiratie & tips over:

 • Keukens met barkrukken in moderne, design en industriële stijl
 • Hoogte van de keuken barkrukken
 • Comfort van de krukken – materialen, rugleuning en/of armleuning
 • Verschillen tussen verstelbare barkrukken en vaste barstoelen
 • Belastbaarheid van de keuken barstoelen
 • Gewicht van de barstoelen
 • Plaats voor 1, 2 of meer barkrukken

In de KeukenCoach keukenplanner kun je ook barkrukken in je 3D keukenontwerp plaatsen. Probeer de KeukenCoach keukenplanner zelf uit! Je kunt gelijk aan de slag en de tekening altijd opslaan.

Roze keuken barstoel Zuiver Benson, Keukencoach keuken Amsterdam
Foto: Roze keuken barstoel Zuiver Benson – Keukencoach keuken Amsterdam

Jouw perfecte keuken barkrukken hoogte!

Op de keuken barstoelen inspiratie foto’s zie je heel verschillende krukken met ieder z’n eigen hoogte.

Keuken barkrukken voor bij het kookeiland worden ook wel counter barkrukken genoemd en hebben meestal een hoogte tussen +/- 65 en 75 cm. De bar van het keukeneiland heeft doorgaans een hoogte tot en met 95 cm. Om comfortabel te kunnen zitten is de ideale afstand tussen de bovenkant van het bar-aanrechtblad en de bovenkant van de zitting 25 á 30 cm. Hou bij een dik werkblad in ieder geval ruimte over van minstens 10 cm tussen de onderkant van het blad en de bovenkant van je benen.

De hoogte van bartafels en statafels beginnen bij 95 cm. Let ook hier bij je keuze voor keuken barstoelen dat de afstand tussen het blad en de zitting zo’n 25-30 cm is.

Counter keuken barstoelen Zuiver Feston met arm- en rugleuning, KeukenCoach keuken Hamptons
Foto: Counter keuken barstoelen Zuiver Feston met arm- en rugleuning – KeukenCoach keuken Hamptons

Een aandachtspunt bij de aanschaf van keuken barstoelen met armleuningen is dat de stoel ver genoeg aangeschoven kan worden. Daarnaast is het om lang plezier van je barkruk te kunnen hebben, belangrijk om te letten op de belastbaarheid van de kruk.

Op de chique landelijke Hamptons foto staan Zuiver Feston keuken barkrukken met een doorlopende arm- en rugleuning (van 87 tot 97 cm hoog). De zithoogte is 76 cm, ideaal bij een keukenblad hoogte van 101-106 cm. De barstoel heeft een maximale belastbaarheid van 100 kg.

Counter keuken barkrukken en eetkamerstoelen 24Designs Arliss, KeukenCoach keuken Hamptons
Foto: Counter keuken barkrukken en eetkamerstoelen 24Designs Arliss – KeukenCoach keuken Hamptons

Op bovenstaande keuken barstoelen inspiratie foto staan naast barkrukken bij het kookeiland ook comfortabele eetkamerstoelen bij de eettafel. Deze tafel is in het verlengde van het keukeneiland geplaatst. De reguliere zitting hoogte van een eetkamerstoel is zo’n 43-46 cm.

Aantal barkrukken bij je kookeiland en bar

Welk aantal keuken barstoelen kun je plaatsen bij een bar of eiland? Standaard wordt er uitgegaan van 60 cm per barkruk om genoeg ruimte te hebben aan het kookeiland. Aan een bar van 120 cm kun je gezellig met z’n tweeën naast elkaar zitten!

Verstelbare barkruk met rugleuning, Industriële barkruk Texas
Foto: Verstelbare barkruk met rugleuning – Industriële barkruk Texas

Verstelbare barkrukken en vaste barstoelen, dit zijn de verschillen!

Welke keuken barstoelen passen het beste bij jouw keuken en gezinssamenstelling: vaste barstoelen of verstelbare barkrukken?

 • Een verstelbare barstoel is geschikt voor verschillende mensen en verschillende barhoogtes.
 • Een vaste barstoel heeft een vaste hoogte. Let bij de aanschaf van een niet verstelbare kruk goed op of de krukhoogte aansluit bij de hoogte van de bar of het kookeiland blad.
 • Verstelbare keuken barkrukken zijn in hoogte verstelbaar waardoor iedereen op z’n ideale hoogte zit aan de bar. Je kunt tot zo’n 20 cm in hoogte variëren terwijl je voeten rusten op de handige voetensteun.
 • De verstelbare barkruk is doorgaans draaibaar voor het makkelijk op- en afstappen en wordt bediend met een gasveer. Door het regelmatig wisselen van hoogte kan er slijtage optreden.
 • Een vaste barkruk staat meestal steviger op z’n poten dan de verstelbare barkruk met één voet.
 • De verstelbare barstoel heeft voor de stabiliteit een zwaar(der) gewicht en is daarmee minder makkelijk te verplaatsen dan een vaste barkruk.

Op bovenstaande keuken barstoelen inspiratie foto staat een robuuste verstelbare barkruk in industriële stijl. De stoere barkruk Texas is tussen 60-76 cm in hoogte verstelbaar en heeft de herkenbare trompetvoet. Je kunt uren comfortabel zitten, eten en aan de bar hangen op de eco-leren zitting en leuning. We hadden het net over het gewicht: deze industriële barkruk weegt 8 kg en mag met maximaal 120 kg belast worden.

Houten keuken barkrukken met voetensteun, KeukenCoach keuken Tokyo
Foto: Houten keuken barkrukken met voetensteun – KeukenCoach keuken Tokyo

Aan het eiland in de KeukenCoach keuken Tokyo schitteren twee houten keuken barkrukken. Deze ietwat nonchalante krukken doorbreken de strakke uitstraling van de witte design keuken. Het hout van de keuken barstoelen matcht helemaal met het barblad en de zwevende keukenkast.

Design keuken barkruk Zuiver Albert Kuip, Keukencoach keuken Barcelona
Foto: Design keuken barkruk Zuiver Albert Kuip – Keukencoach keuken Barcelona

De beste keuken barstoelen inspiratie krijg je in de KeukenCoach winkel!

Waar kun je genieten van de mooiste volledig ingerichte keukens met fantastische keuken barkrukken van bekende woonmerken? In de KeukenCoach winkel kom je ogen tekort!

Zo heeft ook de KeukenCoach expert oog voor details en dat zie je terug in de geweldige keuken ontwerpen. Deze keukenspecialist stelt geheel naar jouw wensen en tegen een eerlijke prijs, de perfecte keuken voor jou samen. Van planning tot en met montage blijft de expert jouw aanspreekpunt. Maak direct een afspraak met een expert en kom genieten!

 

Relevante artikelen

Dit zijn de 10 keukentrends 2024!

Zin in vers van de pers inspiratie voor je (nieuwe) keuken? KeukenCoach geeft je de top 10 keukentrends 2024 die…

op 14 augustus 2023

Miele experience center: Jouw premium keukenapparatuur beleving!

Stap binnen in de premium Miele keuken beleving van het Miele experience center Vianen met voortreffelijke kookdemonstraties, workshops en de…

op 8 augustus 2023

Dit zijn de beste keukenmerken voor jouw unieke keuken!

Alleen de beste keukenmerken zijn goed genoeg voor jouw centrale hart van het huis! De topkwaliteit keukenmerken geven volledige ontwerpvrijheid…

op 5 augustus 2023

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap