Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7 uit 14 ervaringen

Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens 5 minuten leestijd

Moderne keuken met eiland, een echte leefkeuken!


op 5 augustus 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 28 juni 2022

In jouw keuken mag geleefd worden! Iedereen is welkom in de moderne keuken met eiland. Samen koken, eten, drinken en praten we er wat af. Over zo’n mooie multifunctionele keuken wil je alles weten! Ik leg je graag uit wat er zo speciaal is aan moderne keukens met kookeiland en welk eiland gemaakt is voor jouw droomkeuken.

Is een moderne keuken met kookeiland jouw ultieme keuken, maar weet je niet of het past in jouw keukenruimte? Ontdek het gelijk met de online keukenplanner!

Moderne keuken met kookeiland, Häcker mat witte greeploze keuken
Foto: Moderne keuken met kookeiland – Häcker mat witte greeploze keuken

Wat is zo bijzonder aan een moderne keuken met eiland?

 • Design

  Moderne keukens met kookeiland zijn frisse minimalistische keukens waarbij de strakke keukenstijl ook is doorgetrokken in het rechthoekige eiland. Breng rust in het ontwerp met brede laden en greeploze hoogglans keukendeurtjes. In speelse open kastvakken en stalen regalen schitteren bijpassende vazen en servies.

 • Eiland maten

  Een moderne keuken met kookeiland of welk eiland dan ook, is op z’n mooist als het genoeg de ruimte krijgt. Rondom het eiland heb je minimaal 90cm, liefst 100-120cm vrije loopruimte nodig. Wil je zitten en eten aan je moderne keuken met bar, houdt dan een afstand van 140cm aan. Het is tijdens het koken wel zo veilig als je kookeiland blad minimaal 90cm diep is.

 • Inbouw apparatuur

  Inbouwapparatuur vind je veelal terug in een kastenwand. In een moderne keuken met eiland kunnen de vaatwasser, kookplaat en wijnklimaatkast een prachtige plek krijgen in het vrijstaande keukenblok. De inbouw apparatuur sluit naadloos aan bij het design, waardoor de keuken ruimer oogt. Een wijnkoelkast aan de voorkant geeft je eiland extra diepte en gezelligheid!

Moderne keuken met spoeleiland, Häcker parel grijze hoogglans keuken
Foto: Moderne keuken met spoeleiland – Häcker parel grijze hoogglans keuken

Welk eiland maakt jouw moderne keuken compleet?

Bij de samenstelling van een moderne keuken met eiland is de vraag: welk eiland past perfect bij jou en in de ruimte? Wie van de drie + één half vrijstaand keukeneiland.

 • Modern kookeiland

  Het is een genot om te koken op een moderne keuken met kookeiland! Vanachter je gaskookplaat, PITT cooking of inductiekookplaat kijk je zo de leefruimte in. Met een plafond afzuigkap of downdraft afzuigkap voer je alle damp en luchtjes van het kookeiland af, zonder dat je uitzicht versperd wordt. Ideaal is natuurlijk de strakke inductiekookplaat met afzuiging die helemaal thuishoort in moderne keukens met kookeiland! Elektriciteit, gas en luchtafvoer lopen via de kruipruimte of kelder. Bij recirculatie zijn er wellicht geen luchtkanalen nodig in de eilandkast.

 • Modern spoeleiland

  De hele dag door spoel je wel iets af in de spoelbak, of het nu een beker is of je handen… Hoe leuk is het dan als je in je moderne keuken met spoeleiland contact kunt houden met je gasten?! De water aan- en afvoer van een spoeleiland loopt via de vloer.

Moderne keuken met kookeiland, Häcker houten keuken met marmer + blauw
Foto: Moderne keuken met kookeiland – Häcker houten keuken met marmer en blauw tinten
 • Moderne werkeiland keuken

  Het werkeiland is dé ontmoetingsplaats bij de moderne keuken met eiland. Op het werkeiland staat de één groente te snijden, de ander maakt er huiswerk en de derde hangt er gezellig bij. Er zijn geen leidingen bij een werkeiland (via de vloer) nodig, tenzij je stopcontacten in het blad of aan de zijkant wilt plaatsen.

 • Moderne schiereiland keuken

  Net zo gastvrij maar sneller te realiseren dan moderne keukens met kookeiland, is een schiereiland. Je bespaart bij een schiereiland (schaarse) keukenruimte, omdat één zijde tegen een wand of kast staat, waardoor ook de leidingen kunnen lopen. Met mooie bovenkasten en een multifunctioneel keukenrail systeem staat én hangt alles voor het grijpen.

  Moderne keuken met schiereiland, Häcker leisteen grijze keuken
  Foto: Moderne keuken met schiereiland – Häcker leisteen grijze keuken

  Hoe geweldig wordt jouw moderne keuken met eiland?

  Springen voor jou de moderne keukens met kookeiland er altijd uit als je op Instagram en Pinterest aan het kijken bent? Echt genieten doe je in de KeukenCoach winkel waar de meest bijzondere moderne keukenopstellingen te bewonderen zijn. Maak nu een afspraak met een keukencoach, dé specialist in 3D keuken ontwerpen.

Relevante artikelen

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Hoogglans keukens, modern koken & luxe entertainen!

Hoogglans keukens zijn strak, luxueus en een beetje zen… De minimalistische inrichting van keukens hoogglans met moderne keukenapparatuur straalt rust…

op 21 maart 2022

Moderne keuken, strak & stijlvol genieten!

Een moderne keuken is strak en luxueus en brengt je vele jaren keuken-geluk! Jouw stijlvolle moderne hoekkeuken, U-vorm of eiland…

op 14 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap