Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7

Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens 5 minuten leestijd

Design keuken met kookeiland, de luxe keuken voor koken & entertainen!


op 6 augustus 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 05 februari 2023

Een design keuken met kookeiland is fenomenaal om te zien én een voorrecht om samen te stellen! Het goed doordachte ontwerp van de luxe design keuken met eiland laat je niet alleen fantastisch koken. Design keukens met kookeiland zijn dé entertaining place to be in huis! Je gaat, aan de hand van foto’s en uitleg, volop genieten van design keuken inspiratie voor jouw luxe kookeiland.

Heb je altijd al een keuken en zeker een design keuken met eiland willen ontwerpen? Grijp nu je kans met de fijne KeukenCoach keukenplanner! Je kunt eindeloos combineren met keukenkastjes, aanrechtbladen, achterwanden en nog veel meer. Sla je 3D ontwerp eenvoudig op, aanpassen kan altijd. Wil je graag deskundig advies van een keukenspecialist? Maak een afspraak met een ervaren keukencoach!

Design keukens met kookeiland, voor exclusieve gezelligheid thuis!

Design keuken met eiland – Häcker witte hoogglans keuken met marmer aanrechtblad, zijpanelen en achterwand
Foto: Design keuken met eiland – Häcker witte hoogglans keuken met marmer aanrechtblad, zijpanelen en achterwand

Wat maakt een design keuken met eiland zo uniek?

Eilanden hebben iets magisch. Design keukens met kookeiland voelen iedere dag weer als een luxe vakantie op Ibiza. Het eiland met de mooiste huizen en de meest exclusieve clubs. Ik ga je laten zien hoe je dat luxueuze gevoel van vrijheid kunt creëren in jouw design keuken met kookeiland.

  • Design keukenstijl

Een design keuken is een strakke stijlvolle keuken van Häcker bijvoorbeeld waarbij de ontwerpmogelijkheden onbegrensd zijn! De bijzondere indeling, de luxe materialen en de nieuwste keukenapparatuur geven de keuken een zeer exclusieve uitstraling. Het keukeneiland krijgt vanzelfsprekend ook deze buitengewone combinatie van kwaliteit. De design keuken met eiland heeft zijn strakke lijn te danken aan het veelal ontbreken van handgrepen. Een prachtig voorbeeld is het kookeiland met prachtige greeploze brede laden voorzien van stijlvolle interieurindeling.

Ergonomie is ook een belangrijk aandachtspunt in design keukens met kookeiland. Een keukeneiland is op z’n mooist als het de vrijheid krijgt, maar ook weer niet teveel! De ideale vrije ruimte aan alle zijden van het eiland ligt tussen de 100-120cm. Ga uit van 140cm als je aan je design keuken met bar wilt zitten voor een hapje, drankje en praatje.

Design keuken met kookeiland, Häcker houten keuken met staal
Foto: Design keuken met kookeiland – Häcker houten keuken met staal

Keukeneiland keuze

Bijna ieder (vrijstaand) keukeneiland wordt regelmatig een kookeiland genoemd. In de praktijk zijn er 4 verschillende eilanden waaruit je kunt kiezen voor je design keuken met eiland.

Op een echt kookeiland kook je met een inductiekookplaat de sterren van de hemel. Zeer smaakvol en gezond zijn ook de gerechten van een toegevoegde teppan yaki plaat. Waar je wel rekening mee mag houden bij een design keuken met kookeiland is dat het aanrechtblad zeker 90cm diep is. Je beschermt je gasten zo tegen rondvliegende vetspetters.

Design keuken met eiland – Häcker Black Star keuken met steenfineer
Foto: Design keuken met eiland: koken en spoelen – Häcker Black Star keuken met steenfineer

Het drukste punt in de keuken is de spoelbak. In een design keuken met spoeleiland staat de spoelbak dan ook centraal! Je blijft bij alle gesprekken betrokken, terwijl je je handen wast of de groente afspoelt. Een design keuken krijgt natuurlijk een stijlvolle spoelbak met bijpassende kraan in dezelfde kleur.

Een werkeiland is zoveel meer dan alleen een plek om gerechten op voor te bereiden. Een werkeiland van een design keuken is een exclusief meubel , waaraan je gasten met alle egards kunt ontvangen en de lekkerste culinaire hapjes kunt serveren.

Een design keuken met schiereiland heeft een half vrijstaand eiland waarop gekookt en/of gespoeld kan worden. Het kan natuurlijk ook volledig als werkblad gebruikt worden. Het sfeervolle schiereiland heeft als grote voordeel dat het minder ruimte nodig heeft dan bijvoorbeeld volledig vrijstaande design keukens met kookeiland. De leidingen zijn ook eenvoudiger te organiseren.

Design keuken met eiland – Häcker witte keuken Laser Soft
Foto: Design keuken met eiland – Häcker witte keuken Laser Soft

Alleen het beste ontwerp voor jouw design keuken met kookeiland!

Een keukencoach is dé keukenspecialist die geheel naar jouw wensen, een buitengewoon luxe keuken samenstelt met alle aandacht voor design en functionaliteit. Het stijlvolle eiland wordt het episch centrum van gezelligheid bij jou thuis! Maak nu een afspraak met een ervaren keukencoach voor een betrouwbaar advies en een persoonlijk 3D keuken ontwerp.

Relevante artikelen

Häcker keukens – Innovatieve en duurzame design keukens

Iedere Häcker keuken is uniek en ontworpen als persoonlijke droomkeuken! Hacker keukens zijn luxe design keukens met de hoogste standaard…

op 8 november 2022

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Hoogglans keukens, modern koken & luxe entertainen!

Hoogglans keukens zijn strak, luxueus en een beetje zen… De minimalistische inrichting van keukens hoogglans met moderne keukenapparatuur straalt rust…

op 21 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap