Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7

Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens 6 minuten leestijd

Deze nieuwe keuken handgrepen geven jouw keuken een uniek accent!


op 3 september 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 05 februari 2023

Al zijn handgrepen voor keukenkastjes soms nog zo klein, ze hebben een grote impact op de totale uitstraling van je keuken. Vergeet niet, ze zijn met veel en komen prominent op de keukenfrontjes. Ik laat je graag zien hoe je met de nieuwste handgrepen keukenkasten, je eigen persoonlijke touch kunt geven aan je nieuwe keuken of bij een snelle keuken make-over.

In de KeukenCoach keukenplanner heb je bij jouw favoriete kastdeurtje(s) de handgrepen keukenkasten voor het uitkiezen! Je kunt steeds opnieuw de mooiste combinaties maken. Probeer de KeukenCoach keukenplanner direct zelf uit! Je kunt ze natuurlijk ook in het echt komen bekijken in de KeukenCoach winkel. Maak hier een afspraak!

Van stoer en sfeervol tot stijlvolle handgrepen voor keukenkastjes

Moderne landelijke keukens met antiek zwarte handgrepen keukenkasten, Häcker keuken Lotus & Hampton
Foto: Moderne landelijke keukens met antiek zwarte handgrepen keukenkasten – Häcker keuken Lotus & Hampton

Welke handgrepen combineren perfect met jouw keukendeurtjes?

– Handgrepen keuken ZWART

Wie had het ooit gedacht, zwarte keukengrepen maken een enorme opmars in de Nederlandse keukenopstellingen. Niet zo gek natuurlijk nu er vele  zwarte keukens geplaatst worden, waarin de zwarte greep prachtig blend. Naast het toon op toon effect, kunnen zwarte handgrepen keukenkasten een contrasterend kleuraccent brengen in de keuken. Keukendeurtjes kunnen vandaag de dag honderden verschillende RAL kleuren krijgen, waarop zwarte grepen er echt uitspringen. De zwarte accenttint zie je ook veel terug bij de keukenapparatuur. De (mat) zwarte handgrepen voor keukenkasten en laden staan fantastisch op frontjes in alle keukenstijlen.

Op bovenstaande foto zie je twee landelijke keukens met een andere uitstraling. De linkse keuken heeft industriële elementen als antiek zwarte grepen en stoere zwarte metro tegels. Op de rechtse landelijke keuken zitten meer traditionele handgrepen voor keukenkastjes van metaal en met een zwart (antislip) middendeel. Je ziet gelijk hoe handgrepen een verschil kunnen maken in het totaal plaatje!

Moderne keuken met RVS handgrepen keukenkasten, Häcker keuken Merkur marmer
Foto: Moderne keuken met RVS handgrepen keukenkasten – Häcker keuken Merkur marmer

– Handgrepen keuken RVS en metaal kleuren

Roestvrijstaal wordt al jaar en dag gebruikt als handgrepen keukenkasten materiaal. Het RVS kan verschillende bewerkingen (glans, geborsteld) en kleuren krijgen als metaal kleurig/RVS, goud, brons, rood koper, antraciet en zwart. Dit kunnen beugelgrepen en stanggrepen, maar ook knop handgrepen en komgrepen zijn.

Op bovenstaande foto zie je een verfijnde RVS gepolijste keukengreep uit de nieuwste handgrepen voor keukenkastjes collectie.

Landelijke keuken met metaal zwarte keuken handgrepen, Häcker keuken Malaga Graphit
Foto: Landelijke keuken met metaal zwarte metaal keuken handgrepen – Häcker keuken Malaga Graphit

– Stanggreep | staafgreep | relinggreep

Welke van de drie namen je het ook geeft, de stanggreep is een graag geziene accessoire in de moderne keuken, design keuken en landelijke keuken, ook in de stoere industriële keuken. Met deze vaak RVS handgrepen keukenkasten grijp je niet snel mis. Bij de lange keukengrepen is ook de kleur zwart en met name mat zwart een zeer gewilde kleur.

Moderne keuken met lange RVS keukengrepen, Häcker keuken AV 4030 AV 6084 parelgrijs en gerookt eiken
Foto: Moderne keuken met lange RVS keukengrepen – Häcker keuken parelgrijs en gerookt eiken

Hoe lang wil je jouw handgrepen voor keukenkastjes hebben?

In bovenstaande prachtige grijze hoogglans keuken hebben alle keukendeurtjes en ladefronten hun eigen lange handgreep gekregen. Zo ook de inschuifbare hoge kastdeur van gerookt eiken, die een RVS keukengreep heeft van zeker één meter!

Industriële apothekerskast met RVS kleur keukengrepen, Häcker AV 1070 betonlook keuken
Foto: Industriële apothekerskast met RVS kleur keukengrepen – Häcker grijze betonlook keuken

– Comfortabele handgrepen voor keukenkastjes

Ik wil je graag op het einde van dit blog nog even herinneren aan de belangrijkste functie van keukengrepen: het opentrekken en sluiten van keukendeuren en laden. Ook al lopen apothekerskasten zeer ‘smoothly’, er moet een flink gewicht verplaatst worden zoals je op bovenstaande foto ziet. Een degelijke greep is dan zo gek nog niet!

Bewonder alle keuken handgrepen in de inspiratie-boutique van KeukenCoach!

Kom oriënteren in de KeukenCoach winkel en ontdek welke handgrepen voor keukenkastjes jou het meest aanspreken! Naast dat de handgrepen keukenkasten comfortabel in gebruik moeten zijn, heeft de keuze een grote invloed op de totale look & feel van je keuken. Een keukenspecialist laat je prachtige keuken handgrepen zien én uitproberen die geheel aansluiten bij jouw keukenwensen. Maak een afspraak met een deskundige keukencoach!

Relevante artikelen

Häcker keukens – Innovatieve en duurzame design keukens

Iedere Häcker keuken is uniek en ontworpen als persoonlijke droomkeuken! Hacker keukens zijn luxe design keukens met de hoogste standaard…

op 8 november 2022

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Hoogglans keukens, modern koken & luxe entertainen!

Hoogglans keukens zijn strak, luxueus en een beetje zen… De minimalistische inrichting van keukens hoogglans met moderne keukenapparatuur straalt rust…

op 21 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap