Advies, Inspiratie 11 minuten leestijd

Keuken handgrepen inspiratie in alle keukenstijlen


op 20 januari 2021
door: KeukenCoach

Ontvang nu gratis het digitale inspiratiemagazine!

Keuken handgrepen lijken een klein detail in het totale keukenontwerp, maar ze vervullen een belangrijke rol in de hele stijlbeleving. Naast dat handgrepen keukens erg praktisch zijn, versterken ze de sfeer die jij jouw keuken wilt geven. Ik leg je graag uit welke soorten en modellen keukengrepen er zijn en hoe de handgrepen keuken van elkaar verschillen binnen jouw favoriete keukenstijlen:

 • Landelijke keuken – nostalgische landelijke keukengrepen
 • Moderne keuken – moderne handgrepen
 • Industriële keuken – stoere industriële keuken handgrepen
 • Design keuken – strakke handgrepen keuken design
 • Semi-greeploze keuken – stijlvolle greeplijsten
 • Greeploze keuken – onzichtbare handgrepen keukens met keellijsten / greeplijsten

Je eigen keuken ontwerpen inclusief keukengrepen, start HIER direct! In de KeukenCoach keukenplanner kun je telkens wisselen van handgrepen keukens die het beste matchen bij jouw keuken kleuren en materialen.

Om alle eigentijdse keukengreepjes in het echt te zien en uit te proberen, ben je altijd van harte welkom in de inspirerende KeukenCoach winkel! Een expert geeft je graag geheel vrijblijvend advies.

Mix & match met keuken handgrepen en stijlen!

Keuken handgrepen koper, KeukenCoach keuken Amsterdam
Foto: Koperen keuken handgrepen in moderne houten keuken – KeukenCoach keuken Amsterdam

Welke keukengrepen zijn er voor keukenkastjes en laden?

 • Knop handgreep: rond, ovaal en vierkant.
 • Kraanknop, ook wel T-knop genoemd.
 • Ringgreep
 • Komgreep
 • Stanggreep, ook wel relinggreep of staafgreep genoemd. Van alle andere handgrepen keuken is de gebogen RVS handgreep op ronde voetjes het bekendst.
 • Greeplijst
 • Keellijst
Ovale keukengrepen in landelijke moderne keuken, KeukenCoach keuken Hamptons
Foto: Ovale keukengrepen in landelijke moderne keuken – KeukenCoach keuken Hamptons

Zo praktisch zijn keuken handgrepen!

Voordat ik je inspirerende voorbeelden geef van keukengrepen die typisch zijn voor een bepaalde keukenstijl, sta ik eerst stil bij de belangrijkste, de functionele kant van handgrepen keuken.

Met een keuken handgreep moet je het keukenkastje of de keukenlade goed én veilig kunnen openen. Zo zie je bij grote laden dat er vaak gekozen wordt voor RVS stanggrepen, stevige handgrepen keukens die in verschillende lengtes verkrijgbaar zijn. De trekkracht wordt zo over een groot oppervlak verdeeld.

Keuken handgrepen waarin je hand past geven meer grip dan een kleine knopgreep, kraanknop of ringgreep. Deze ‘handige’ handgrepen zijn ergonomisch beter, zeker op latere leeftijd. Bij greeplijsten en keellijsten in de (semi-) greeploze keuken open je de keukenfrontjes aan de bovenrand of zijkant-rand met de toppen van je vingers. Bij de makkelijk lopende laden van nu gaat dat prima, bij de deuren van de koel-vriescombinatie vergt dat wel enige kracht.

Keukengrepen in verschillende keukenstijlen!

Modern landelijke keukengrepen – Häcker fluweel blauwe keuken Bristol
Foto: Modern landelijke keukengrepen – Häcker keuken Bristol fluweel blauw

Landelijke keuken handgrepen

In de landelijke keuken en ook in de klassieke keuken accentueren komgrepen en knop keukengrepen (rond, ovaal, T-knop en ringknop) het nostalgische romantische karakter van de authentieke keukenstijl.

Naast de bekende houten, stalen, brons en koper tint deur- en ladeknoppen, breng je met zwarte keuken knoppen een meer eigentijds kleuraccent in de keuken. Geheel passend bij je zwarte keukenkraan en spoelbak. De landelijke keuken gaat helemaal met z’n tijd mee en is in vele prachtige kleuren verkrijgbaar. Zo ook de handgrepen keuken die stoerder en robuuster mogen, zoals je ziet op bovenstaande landelijke blauwe keuken.

Moderne keukengrepen – Häcker grijze keuken Uno Grafiet
Foto: Moderne zwarte keukengrepen – Häcker grijze keuken Uno

Moderne keuken handgrepen

In de moderne keuken zijn de RVS handgrepen keukens en stanggrepen niet weg te denken!

De prachtige roestvrijstalen keukengrepen, verkrijgbaar in verschillende modellen en lengtes, onderstrepen de frisse vernieuwende sfeer die de moderne keuken zo populair maakt. Zo ook de verrassende vierkante keukenknop en de langwerpige komgreep als handgrepen keuken. Wil je echter in je minimalistische keuken een keukengreep die zo min mogelijk opvalt? Dan is een greeplijst op je keukendeurtje of lade een prachtig alternatief!

Industriële keuken met zwarte keukengrepen – Häcker AV 6084 kastenwand, handgrepen keuken zwart industrieel (435)
Foto: Industriële keuken met zwarte keukengrepen – Häcker keuken

Industriële keukengrepen

Bij industriële handgrepen keuken ligt de nadruk op de functionele kant. De stoere handgreep mag er gebruikt en geleefd uitzien, is meestal van metaal en heeft een robuuste uitstraling.

De industriële handgreep is lekker praktisch, maar steeds passend in het totaal ontwerp van de keuken! In allerlei metaal kleuren en in de combinatie van metaal en hout, vind je de industriële handgrepen keukens terug op de keukenfrontjes. Ook in de industriële keukenstijl zijn zwarte keuken handgrepen aan een opmars bezig.

Witte greeploze keuken met witte keellijsten, Keukencoach keuken Kopenhagen
Foto: Witte greeploze keuken met witte keellijsten – Keukencoach keuken Kopenhagen

Greeploze keuken – design keuken met geheel vlakke keukenfrontjes

De greeploze keuken is favoriet bij onze klanten met een moderne keuken of design keuken wens. Door het ontbreken van keukengrepen krijgt het keukenblok de uitstraling van een strak meubel dat helemaal opgaat in de rest van het interieur.

KEELLIJST

Er zijn verschillende methoden voor het openen van de lades en onderkastjes zonder handgrepen keukens. In een greeploze keuken kunnen keellijsten achter de fronten gemonteerd worden waardoor je de lager geplaatste keukendeurtjes en ladefronten prima kunt openen. Deze holle keellijsten (greeplijsten) komen in verschillende eigentijdse kleuren. Zie je op tegen vuile frontjes, dan zijn Touchfree antifinger print keukendeuren en lades een uitkomst!

PUSH-TO-OPEN

Bij het push-to-open systeem open je met een enkele zachte druk van je hand de greeploze keuken lades en kastjes. Heb je vieze handen dan is een duwtje met je arm of knie genoeg. Ideaal!

Design keuken met bijna onzichtbare greeplijsten als keukengrepen, KeukenCoach keuken San Francisco
Foto: Design keuken met bijna onzichtbare greeplijsten als keukengrepen – KeukenCoach keuken San Francisco

Semi-greeploze keuken – strakke keuken met greeplijst

Spreekt het strakke uiterlijk van een greeploze keuken je aan, maar lijken keuken handgrepen je meer praktisch? Dan is de semi-greeploze keuken dé keuken voor jou! 

In plaats van een keukengreep voorop het keukendeurtje of de keukenlade, wordt er in de semi-greeploze keuken een platte greep geplaatst bovenop (of aan de zijkant van) het frontje van het keukenkastje of de lade. Deze uitstaande greeplijsten zijn deur of lade breed en haast onzichtbaar als handgrepen keuken. Het strakke design karakter van je nieuwe keuken blijft door deze greeplijsten onveranderd. De greeplijsten zijn verkrijgbaar in moderne kleuren.

Een snelle keuken make-over met nieuwe keukengrepen

Is de keuken nog niet toe aan gehele vervanging, maar passen je keukengreepjes niet meer bij de rest van je keuken interieur? Dan is een update van je keuken handgrepen een stijlvolle oplossing!

Doe-het-zelf een mini keuken make-over met nieuwe keukengrepen en je keuken is weer helemaal bij in de keukentrends van nu. Bedenk voor montage dat de afstand tussen de boorgaten bij de nieuwe handgrepen keukens even groot is als bij de vorige grepen. Keuken handgrepen 128mm, 160mm, 192mm en 320mm zijn zo’n beetje de standaard maten van de boorgaten afstand, maar er zijn vele variaties mogelijk tot grepen die over een meter breed zijn.

Nieuwste keukenhandgrepen van Häcker, keukengrepen voor de industriële, design, moderne en landelijke keuken
Foto: Nieuwste handgrepen keuken van Häcker – Keukengrepen voor de industriële, design, moderne en landelijke keuken

De nieuwste keuken handgrepen

De nieuwste keukengrepen in het Häcker assortiment zijn stoer en stijlvol in de kleuren roestvrijstaal en zwart. De robuuste industriële keuken en de chique design keuken zijn geliefd en dat zie je terug in de laatste aanwinsten in de keukengreepjes collectie van de bekende keukenfabrikant.

Mix en match met stijlen en materialen, het kan allemaal! Een goed voorbeeld is de groene landelijke keuken met gietijzerlook industriële handgrepen keuken op bovenstaande foto.

Welke stijlvolle keuken handgrepen maken jouw keuken compleet?

Keukengrepen zijn echte sfeermakers! Met handgrepen keukens geef je een persoonlijke touch aan de stijl en sfeer van jouw keuken. In de KeukenCoach winkel kom je ogen te kort! Geniet van de bijzonder mooi ingerichte keukens in verrassende opstellingen. In de inspiratie-boutique bekijk je het prachtige en zeer diverse assortiment keuken handgrepen.

Een KeukenCoach expert is op de hoogte van de nieuwste trends en de laatste innovaties. Deze echte keukenspecialist adviseert je graag over de vele handgrepen keuken mogelijkheden en meer… Laat je persoonlijke wensen verwerken in een prachtige 3D keukenopstelling, waarin keukengrepen een ere plekje krijgen.

Maak direct een afspraak met een KeukenCoach expert!

 

Read more

Relevante artikelen

Dit zijn de 10 keukentrends 2024!

Zin in vers van de pers inspiratie voor je (nieuwe) keuken? KeukenCoach geeft je de top 10 keukentrends 2024 die…

op 14 augustus 2023

Miele experience center: Jouw premium keukenapparatuur beleving!

Stap binnen in de premium Miele keuken beleving van het Miele experience center Vianen met voortreffelijke kookdemonstraties, workshops en de…

op 8 augustus 2023

Dit zijn de beste keukenmerken voor jouw unieke keuken!

Alleen de beste keukenmerken zijn goed genoeg voor jouw centrale hart van het huis! De topkwaliteit keukenmerken geven volledige ontwerpvrijheid…

op 5 augustus 2023

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap