Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6 uit 15 ervaringen

Vraag een adviesgesprek aan »
Advies, Inspiratie, Keukens 8 minuten leestijd

Ontdek de blauwe keuken: stijlvol en tijdloos


op 27 januari 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 09 augustus 2022

Een blauwe keuken brengt energie in huis! En je bent niet de enige die het ook zo voelt en een blauwe keuken helemaal geweldig vindt. In dit blog wil ik graag iedereen laten lezen waarom een blauwe keuken zo speciaal is in alle keukenstijlen en welke kleuren en materialen je allemaal kunt combineren met blauw. Ik laat je de mooiste blauwe keukenaccessoires zien en zelfs blauwe fornuizen!

Een blauwe keuken kan ik in meerdere tinten voor je samenstellen in welke keukenstijl je ook wenst. Maak snel een advies & ontwerpafspraak. Misschien wil je eerst zelf aan de slag met de online keukenplanner? Ga je gang!

De blauwe keuken als sieraad in huis!

Wat maakt een blauwe keuken zo bijzonder?

Hier mijn serenade voor de blauwe keuken: Blauwe keukens stralen rust en warmte uit, zijn modern en tegelijk tijdloos, fris en kleurrijk, stijlvol en sereen, een tikkeltje dramatisch én staan voor kwaliteit en schoonheid!

Keukenstijl voorbeeld: Blauwe design keuken

Een design keuken met een dikke vette ‘D’, dat is de blauwe hoogglans keuken zeker op bovenstaande foto. Het verrassende zwevende keukenblok bestaat uit een wandkast (met Siemens oven) die overloopt in een rechte keuken. Deze  wordt door middel van een bar verbonden met het spoeleiland. Het hout decor van de open kast, met ledverlichting en bar draagt bij aan de relaxte sfeer in de stijlvolle greeploze keuken.  Het is een fijne plek om te ontspannen samen met je vrienden en gezin. De drank trolley staat al klaar!

Blauw fornuis – Stoves inductiefornuis 90cm Richmond + Stoves gasfornuis 90cm Richmond
Blauw fornuis in 3 tinten: Stoves inductiefornuis 90cm Richmond + Stoves fornuis op gas 90cm Richmond

Blauwe keukens in verschillende tinten

Zoals er in verschillende kleuren blauw fornuizen te koop zijn, zijn er ook meerdere tinten blauw om een keuze uit te maken voor je nieuwe keuken. Ik geef je de meest gezochte tinten van blauwe keukens in Nederland. Welke vind jij het mooist?

  • De donkerblauwe keuken is het populairst.
  • Daarna komt de lichtblauwe keuken. Als lichtblauwe landelijke keuken of als moderne keuken voor een jong gezin.
  • Gevolgd door de blauw grijze keuken.
  • De blauwgroene keuken.
  • En dan de oud blauwe keuken. Oud blauw is een wat verweerde vergrijsde blauwe kleur.

Weetje: Blauwe verf was eeuwenlang de duurste kleur om te maken. Blauw wordt hierdoor ook geassocieerd met ‘rijk’.

Keukenapparaat voorbeeld: Blauw fornuis

Het kan echt, het Stoves inductie fornuis en gasfornuis is in alle RAL kleuren verkrijgbaar, passend bij je blauwe keukenkasten en laden. Heb je liever blauw als kleuraccent in plaats van een hele blauwe keuken, dan is een blauw fornuis een geweldige eyecatcher, echt niet alleen in de landelijke keuken. Ook in een moderne keuken en in een industriële keuken is zo’n stoer en stijlvol fornuis prachtig!

Blauwe landelijke keuken met schiereiland, Häcker keuken Bristol fluweelblauw
Blauwe landelijke keuken met schiereiland – Häcker keuken Bristol fluweelblauw

Keukenstijl voorbeeld: Blauwe landelijke keuken

Deze donkerblauwe keuken, of eigenlijk fluweelblauw, ademt alles wat een landelijke keuken in zich kan hebben: kaderdeuren, sierlijsten, pilasters, bovenkasten met glas, open kasten met manden, een wijnrek en een (decor) houten keukenblad. Naast de authentieke elementen en de moderne kleur, heeft de blauwe landelijke keuken de nieuwste apparatuur zoals een inductiekookplaat met afzuiging. Het is eigenlijk een modern landelijke keuken met een vleugje industriële keukenstijl als je zo naar de zwarte lampjes en de krukjes kijkt.

Lichtblauwe keuken met LeMans hoekkast – Häcker landelijke keuken agaatblauw
Lichtblauwe keuken met LeMans hoekkast – Häcker landelijke keuken agaatblauw

Blauwe keuken kleurencombinaties

Een blauwe keuken kun je prachtig combineren met de kleuren:

En met de natuurlijke materialen

  • Hout
  • Metalen als RVS, zilver en goud
  • Glas
  • Natuursteen
  • Beton

Keukenkleur voorbeeld: Lichtblauwe keuken

Een lichtblauwe keuken straalt vertrouwen en rust uit. De lichte agaatblauwe landelijke keuken op de foto is dé keuken waar je graag voor thuis komt na een lange drukke dag. Het is ook een goed voorbeeld hoe een nostalgische landelijke keuken ingericht kan worden met een moderne kastindeling zoals een ergonomische Le Mans hoekkast.

Le Creuset Ink Blue collectie: Le Creuset braadpan en kom Zen, Le Creuset blauw
Le Creuset Ink Blue collectie: Le Creuset braadpan en kom Zen in Le Creuset blauw Inkt

Keuken met blauwe keukenaccessoires

Blauwe keukenaccessoires als borden, schalen en pannen laten je groente, vis en vlees gerechten op hun best uitkomen!

Keukenaccessoires voorbeeld: Blauwe Le Creuset Inkt collectie

Dat blauw in de keuken perfect te combineren is met andere kleuren, zie je op bovenstaande foto. Het donkerblauw van het servies en de pan springt eruit in de licht houten keuken met grijze keukenachterwand. De tijdloze Le Creuset braadpan Ink en de Le Creuset kommen Zen, ook in de kleur inkt blauw, presenteren het eten op een frisse en kleurrijke manier. In de Zen keuken collectie vertaalt Le Creuset de oude tradities van Japan naar onze moderne wereld. De Le Creuset pannen, het servies en de andere blauwe keukenaccessoires stralen kwaliteit en sereniteit uit in de kleur Inkt. ‘Itadakimasu’, Eet smakelijk!

Donkerblauwe keuken met tafel – Häcker keuken 6000, fluweelblauw mat lak
Donkerblauwe parallel keuken met tafel – Häcker keuken 6000 in fluweelblauw mat lak

Keukenstijl voorbeeld: Blauwe moderne keuken

Als je het over een open keuken hebt, dan is deze mat blauwe moderne keuken een goed voorbeeld hoe je een ruimte zo open en spacy mogelijk houdt. Heel modern zijn de halfhoge kastenwand met open vlakken en het comfortabele keukeneiland met tafel. De rechte keuken tegen de wand is  zo ontworpen dat het lijkt op een zwevend kookeiland.

Een prachtige blauwe keuken vraagt om een goed advies!

Als je de keuze maakt voor een stijlvolle en tijdloze blauwe keuken, dan wil je ook een keukenontwerp waar goed over nagedacht is en waar alles klopt. Precies zoals jij de keuken voor ogen hebt en misschien wel beter! Maak voor advies een afspraak met een meer dan ervaren Keukencoach bij je in de buurt.

Read more

Relevante artikelen

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Verliefd op Lancellotti fornuizen!

‘Ik ben verliefd op Lancellotti fornuizen!’ dat zijn de passionele eerste woorden van Frans-Anno Tweebeeke in gesprek met KeukenCoach directeur…

op 17 mei 2022

Jouw kindvriendelijke keuken stappenplan

Een kindvriendelijke keuken maakt van het hart van het huis een gezellige familiekeuken! De kindvriendelijke keukens van nu zijn goed…

op 28 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap