Inspiratie 16 minuten leestijd

Verliefd op Lancellotti fornuizen!


op 17 mei 2022
door: KeukenCoach

‘Ik ben verliefd op Lancellotti fornuizen!’ dat zijn de passionele eerste woorden van Frans-Anno Tweebeeke in gesprek met KeukenCoach directeur Roel Oostra.

Frans-Anno introduceert Lancellotti gas- en inductiefornuizen bij een geselecteerde groep keukenstudio’s waaronder KeukenCoach. Lancellotti is toonaangevend met de ontwikkeling van o.a. het inductie fornuis met afzuiging én flex kookzones. Het prachtige keukenmerk past perfect bij KeukenCoach waar je mooi design en kwalitatief goede apparaten kunt kopen. Tweebeeke adviseert daarnaast op basis van zijn rijke ervaring en kennis de Lancellotti fabriek over de Nederlandse markt.

Lancellotti fornuis series

De vrijstaande Lancellotti fornuizen zijn moderne gas en inductie fornuizen met professionele techniek voor de kook-liefhebber.

Een Lancellotti fornuis is verkrijgbaar in 3 bijzondere series: Adagio, Maestro en Concerto. Er is keuze uit inductie en gas, verschillende afmetingen (90, 100 en 120 cm breed), kleuren (het geliefde mat zwart, antraciet, RVS en vier mooie matte kleuren) en aantal ovens (1 multifunctionele oven tot 3 ovens, pizza brood oven en Combi Steam oven). Adagio is het robuuste zwarte Lancellotti inductie fornuis met flexzones. Naast flexibel koken, heb je geen afzuigkap meer nodig bij het state-of-the-art inductie fornuis met afzuiging: de Lancellotti Adagio AIRFLOW.

Iedere fornuis Lancellotti serie heeft zijn eigen uitstraling passend bij de moderne, industriële, design of landelijke keuken.

Frans-Anno, ik val gelijk met de deur in huis… zien jullie de energietransitie terug in de verkoop van inductie fornuizen?

Nederland stopt abrupt met gas. De meeste mensen willen wel meedoen met de energietransitie. Lancellotti verkoopt op dit moment 90% inductiefornuizen en 10% gasfornuizen en het aandeel inductie loopt verder op.

Alle Lancellotti inductie fornuizen uit de Maestro, Adagio en Concerto series hebben flex inductie. Ieder Lancellotti inductie fornuis heeft 3 inductie kookzones en 2 flex inductiezones. Met de flex inductie van de Lancellotti kookplaat pas je gemakkelijk het kookgedeelte aan naar de verschillende afmetingen van de pannen. Zo kun je in alle vrijheid de lekkerste gerechten klaarmaken!

Frans-Anno Tweebeeke vertelt inspirerend over zijn liefde voor Lancellotti fornuizen
Foto: Frans-Anno Tweebeeke vertelt inspirerend over zijn liefde voor Lancellotti fornuizen

Wat maakt een Lancellotti fornuis uniek?

100 Jaar vakmanschap!

Lancellotti is Made in Italy, geproduceerd in het noorden van Italië en de fabriek bestaat dit jaar precies 100 jaar! Het keukenmerk Lancellotti is de familienaam van de moeder van het gezin van 10 kinderen. De fabriek heet Steel, met sinds 2014 als tweede merk, Lancellotti, waar extra de nadruk wordt gelegd op design.

Het fornuis is The Hero in de keuken!

Naast dat een fornuis een gebruiksapparaat is, is het ook een prachtig meubelstuk, pronkstuk in de keuken. Als je je in enige mate verbonden voelt met koken dan breng je dat het beste tot uiting met een fornuis. Zodat anderen zien dat je er wel sjoege van moet hebben om op zo’n fornuis te koken.

Lancellotti inductie fornuis Adagio 100 met 2 ovens in tint Celeste – De mat blauwe kleur en andere 3 tinten passend bij Le Creuset pannen
Foto: Lancellotti inductie fornuis Adagio 100 met 2 ovens in tint Celeste – De mat blauwe kleur en andere 3 tinten passend bij Le Creuset pannen

Een Lancellotti fornuis ziet er heel modern uit…

Dat is ons keypoint: Het design van een Lancellotti fornuis past in een moderne keuken. Bij fornuizen denk je eerder aan landelijke keukens, maar dat hoeft niet. Een Lancellotti fornuis is een modern fornuis dat in de meeste keukens zeer goed past met extra aandacht voor kleur. Mooie matte kleuren als voilet of blauw die passen in de huidige interieursfeer. De laatste 2 jaar wordt er heel nadrukkelijk gekozen voor zwart, bijna zwart. Het is belangrijk om je assortiment te tonen met alle kleuren, maar de mode is richting het zwarte fornuis. We hebben prachtige zwarte fornuizen als pronkstuk in de keuken.

Een extra element is hoe je het fornuis inpast in je keuken. De Lancellotti fornuizen Adagio 90 en 100 cm staan op poten. Dit is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse keukenmarkt. Je kunt het fornuis extra goed passend maken door de keukenplint voor het fornuis te laten doorlopen. Een Lancellotti fornuis wordt zo een echt inbouwfornuis.

Lancellotti fornuis inductie Adagio 100 Profile 40 mat zwart, 3 ovens, pizzaoven
Foto: Mat zwart Lancellotti inductie fornuis Adagio 100 Profile 40 – 100cm met 3 ovens, inclusief pizzaoven

Lancellotti’s moderne kookfabriek

Een Lancellotti fornuis met pizza oven, helemaal van nu, wat een geweldig idee!

Covid bracht ons beperkingen maar ook tijd om meer na te denken over hoe we leven. We hebben meer tijd gekregen om thuis te zijn en die tijd hebben we gebruikt om te kokkerellen. In deze periode zijn behoorlijk wat keukens gekocht, daar kan KeukenCoach over meepraten.

De apparaten worden meer gebruikt, wij zijn meer zelf gaan koken en minder opwarmen. En ambachtelijk: zelf brood bakken en zelf pizza bakken geeft meer trots en meer smaak! En daar hebben we een speciaal fornuis voor ontwikkeld, het zogenaamde 3 oven model: het mat zwarte fornuis Lancellotti Adagio 100 Profile 40 met een echte pizza oven, een pizza brood oven.

De pizza brood oven is met z’n 34 liter niet groot en hierdoor snel op temperatuur. Het bijzondere is de bodem van baksteen die direct verbonden is met het verhittingselement waardoor er direct contact is met de temperatuurbrenger van de steen en daarmee bereik je 315 graden. Dat de steen de 315 graden goed vasthoudt is wat je nodig hebt voor het beste resultaat en dan is de pizza in 3 minuten klaar. De losse pizzastenen in de andere Lancellotti fornuizen werken ook prima, deze verwarmen tot 270 graden. Wil je het neusje van de zalm met je pizza, dan is 315 graden het toppunt!

Opvallend zijn de dichte deuren.

Bij dit zwarte inductie fornuis Lancellotti Adagio hebben we gekozen voor solid doors, 2 dichte deuren, puur voor het design. Het ovenglas geeft niet altijd heel mooi weer hoe keurig opgeruimd het is. Het design van het fornuis straalt met de omgeving van de keuken. De pizza oven heeft wel een ruit, een pizza bakken gaat zeer snel. Zo kun je altijd even kijken hoe het ervoor staat.

Eén van de kooktrends is het kokkerellen op een bakplaat.

Voor de inductie fornuizen heeft Lancellotti zelf een bijna bakplaat ontwikkeld, een 4 mm massieve RVS TeppanYaki die je plaatst op de aan elkaar gekoppelde flex inductiezones. Het is ook heel gezellig koken. Op een Teppan Yaki bak je gezellig een biefstukje, een eitje, asperges of langoustines voor je gasten.

Links: Lancellotti Adagio AIRFLOW inductie fornuis met afzuiging & flexzones - Rechts: Lancellotti Adagio Nero Fumo100/3 inductiefornuis met 3 ovens & flexzones
Foto: Links: Lancellotti Adagio AIRFLOW inductie fornuis met afzuiging & flexzones – Rechts: Lancellotti Adagio Nero Fumo 100/3 inductiefornuis met 3 ovens & flexzones

Inductie fornuis met afzuiging: Lancellotti Adagio AIRFLOW

Met trots presenteert Lancellotti Adagio AIRFLOW, het moderne inductiefornuis met afzuiging én flexzones!

Het inductiefornuis Adagio AIRFLOW van Lancellotti biedt met z’n afzuiging complete ontwerpvrijheid in de keuken. Het stoere mat zwarte inductie fornuis (90cm breed), kan ‘slot-in’ in een kookeiland opstelling geplaatst worden. Met een afzuigvermogen van maar liefst 700 m3 verwijdert de inductie fornuis afzuiging dampen en luchtjes dicht bij de pan.

De Lancellotti Adagio AIRFLOW is een flex inductie fornuis met een 2×2 flexzones kookplaat. De multifunctionele oven (91 liter) heeft 10 functies waaronder het hetelucht systeem INNVENT, kerntemperatuur meter én een pizzastand van 315 graden. Het prachtige robuuste design van het Lancellotti inductie fornuis met oven en afzuiging wordt benadrukt door een zwarte solid, dichte ovendeur voor een altijd opgeruimde oven!

De Lancellotti Nero Fumo 100 (zie rechts op bovenstaande foto) is een zwart flex inductie fornuis (100cm breed) met 2 of 3 ovens: multifunctionele oven, conventionele oven en als derde: brood/pizza oven (315 graden). Kook met elk formaat pan op het strakke design inductie fornuis flex met 2 flexzones en 3 kookzones.

RVS Combi Steam oven in fornuis Lancelotti Maestro
Foto: RVS Combi Steam oven in fornuis Lancelotti Maestro

Lancellotti fornuis met combi-steam oven

Heb ik nog niet eerder gezien: een stoomoven in een fornuis…

Lancellotti is hiermee de enige in de markt doordat de fabriek van oorsprong apparatuur produceert voor restaurants en bedrijven die al langer met stoom bezig zijn. De bijzondere Lancellotti combi steam oven voegt stoom toe tijdens het braden, etc., waardoor smaak en voedingstoffen behouden blijven. Het is geen steamer, daar kun je anders nog een losse steamer voor bijkopen en inbouwen.

Is de magnetronfunctie iets waar jullie toekomst in zien?

Nee, geen magnetron. Die techniek komt meer uit Azië (waar ze goed in zijn) en is aan veel regels gebonden. Door de verandering, door het stomen maakt de consument zich minder druk om de magnetron. Aan de magnetron kleeft nog een nevenidee of het wel goed voor je is, daar gaan we ons niet aan branden. We richten ons meer op het ambachtelijke, als een pizza bakken op de ideale manier.

Antraciet Lancellotti inductie fornuis Adagio 90, 90 cm met 1 oven
Foto: Antraciet Lancellotti inductie fornuis Adagio 90, 90 cm met 1 oven

Lancellotti fornuizen integreren perfect in een kookeiland

Een kookeiland is zeer geliefd door zijn gezellige opstelling. Kun je een Lancellotti fornuis goed plaatsen in een kookeiland?

Jazeker, dat is een unique selling point van Lancellotti. Fornuizen hadden vroeger altijd de luchtopening aan de achterzijde. Bij plaatsing in een kookeiland kan er rotzooi tussen vallen waar je niet meer bij kunt. Bij alle Lancellotti fornuizen is de bovenkant gesloten en loopt de luchtstroom via de deuren. Het staat super om een Lancellotti fornuis in een kookeiland te bouwen.

De bovenzijde van de Lancellotti kookplaat is altijd 40 mm hoog, dat goed aansluit bij de meest verkochte aanrechtbladen van 40 mm dik.

Voor het integreren van een fornuis in het kookeiland moet je denken aan een werkblad van bijvoorbeeld 100 cm diep. Achter het fornuis van 60 cm komt een 30 cm kastje te staan met 10 cm ertussen voor leidingen en dergelijke.

Lancellotti heeft ook de fornuisverdieper voor een nog strakker design…

De fornuisverdieper is bedacht voor de meer luxere keuken die tegen de muur geplaatst wordt met een werkblad van 65-70 cm diep. Voorheen was er een vervelende onderbreking van een strip werkbladmateriaal. Wij kunnen nu 5 cm verdiepers en 10 cm verdiepers leveren. Het dieper maken van je keukenblad geeft een nog rijkere uitstraling.

En de hoogte van het fornuis…

Het geldt ook voor de hoogte. Nederlanders worden langer in de loop der jaren. We stoppen niet bij 90cm zoals de meeste fornuismerken. Het fornuis Lancellotti Adagio heeft verstelbare poten van 10 tot 15cm. Bij het fornuis Lancellotti Maestro en Concerto kunnen de fornuiswanden vanaf de vloer opgehoogd worden met 3, 5 of 7 cm (met een verhogingsset). Heel precies de hoogte aanpassen. Dat is een pre van Lancellotti om het geheel passend te maken in de keuken.

Lancellotti inductiefornuis met knoppen bediening
Foto: Lancellotti inductiefornuis met knoppen bediening

Lancellotti fornuis bediening

Opvallend aan de Lancellotti fornuizen is de handige knopbediening en de timer…

Typisch voor onze fornuizen is de eenvoud van bedienen. Een fornuis moet knoppen hebben, mensen willen niet sliden. Back to normal, net als de timer. Je hebt bij Lancellotti geen gebruiksaanwijzing nodig om de 3 minuten timer in te stellen voor je vers gebakken pizza.

Lancellotti fornuis schoonmaken

Iets wat er ook bij hoort, het schoonmaken van het fornuis…

De branders van een gasfornuis zoals de mooie messing branders van het fornuis Lancellotti Maestro moet je goed onderhouden, soms zie je afschuwelijke exemplaren. De kookplaat van een inductie fornuis is zeer eenvoudig te reinigen, met een vaatdoek erover heen en klaar.

De voorheen populaire RVS fornuizen zijn ondingen om schoon te maken, je ziet snel strepen. Zwarte fornuizen zijn makkelijker te poetsen. Het mat zwarte fornuis Lancellotti Adagio 100 Profile 40 heeft een gladde poedercoating, waar strepen op kunnen ontstaan, maar het is veel makkelijker schoon te maken dan een RVS fornuis. Het fornuis Lancellotti Adagio 90 en 100 in antraciet kleur heeft een stoere geruwde toplaag, gecombineerd met RVS knoppen. Prachtig om te zien, een geruwd oppervlak is iets lastiger schoonmaken.

Lancellotti fornuizen hebben geen Pyrolyse functie waarbij je op 500 graden het vet van de wanden brandt. Pyrolyse kost behoorlijk veel stroom en dat vinden we bij Lancellotti niet duurzaam. Je kunt het fornuis met een schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld ovenreiniger schoonmaken. Het is een kwestie van bijhouden na gebruik.

Duurzame Lancellotti fornuizen

Duurzaamheid, je stipte het zoeven aan. Wat betekent duurzaamheid voor Lancellotti?

Lancellotti fornuizen hebben een lange levensduur, voor energieverbruik zitten we prima op klasse A en het is metaal, dat laat zich goed recyclen.

Bij de bijpassende Lancellotti afzuigkap kan er bij recirculatie gekozen worden voor een koolstoffilter dat om de 2 of 3 jaar vervangen moet worden of voor een Plasmanorm unit die een leven lang meegaat. Er komt wetgeving, dat je niet meer naar buiten kunt afvoeren, omdat daarmee ook de warmte naar buiten gaat. Recirculatie werkt energiebesparend.

Lancellotti fornuis aansluitwaardes

We spraken net over energie. Wat zijn de aansluitwaardes van een Lancellotti fornuis?

Een gasfornuis Lancellotti van 90 cm met 1 oven heeft 3,3 Kw nodig. Het inductie fornuis is 3 fasen. Zo ook een 100 cm inductie fornuis met 2 ovens (11 Kw). Dit regel je met een 3×16 ampère aansluiting, wat mogelijk is in de meeste huizen. Het inductie fornuis Lancellotti Adagio met 3 ovens (inclusief met pizza oven) is 13 Kw en vraagt een 3×25 ampère aansluiting. Daar is een aanpassing in de meterkast en misschien ook van de provider voor nodig, met mogelijke eenmalige kosten en een hoger basistarief.

Frans-Anno Tweebeeke vertelt wat een Lancellotti fornuis zo bijzonder maakt.
Foto: Frans-Anno Tweebeeke vertelt wat een Lancellotti fornuis zo bijzonder maakt.

Lancellotti fornuis kosten

Maakt een Lancellotti fornuis de keuken niet duurder?

Ja, dat zou kunnen maar vergeet niet, je hoeft geen kast te kopen, het fornuis staat op z’n eigen benen. Het scheelt een stuk granieten of keramisch werkblad en alleen al een gat maken voor de inductie kookplaat kost al snel 250-300 euro. Als je dit allemaal meeneemt in je totale berekening: Een Lancellotti fornuis maakt feitelijk de keuken niet duurder maar wel rijker!

Het bijzondere merk Lancellotti, de familie en de fabriek

Frans-Anno, je vertelde het al in het begin: 2022 Is het jaar dat de makers van de Lancellotti fornuizen hun 100 jarig bestaan vieren, hoe bijzonder is dat voor de familie Po én voor jou?

Het is allemaal begonnen in 1922 met de productie van kookapparatuur voor bedrijven en restaurants in de Italiaanse stad Carpi. De vierde generatie is al actief in de fabriek dan wel als aandeelhouder betrokken, de volgende generatie komt eraan. Er zijn 40 personen werkzaam in de fabriek.

Ik ben de enige niet familie en wordt geen familie, de familie is zo close. Ik begon in het begin over mijn verliefdheid voor de Lancelotti fornuizen. Deze verliefdheid komt tot uiting in de aankoop van een deel van de fabriek. Tot voor Covid had ik veel aandacht voor plaatsing in keukens, kleur, vorm en heb ik erg gelet op moderne uitstraling om een aparte plek in de markt te veroveren.

Dat is gelukt. Op 11 februari 2022 is er een nieuwe fabriekshal geopend 50% groter dan voorheen met intelligente lasermachines die heel flexibel, kleine aantallen produceren. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft met veel publiciteit de fabriek heropend. Dat was een echt pronkstukje, waar ik mijn aandeel aan heb mogen bijdragen.

Het is goed om te weten dat ieder Lancellotti fornuis door één persoon in elkaar wordt gezet. We werken alleen op commissie, we hebben geen fornuizen op voorraad. Het Lancellotti fornuis wordt speciaal voor jou geproduceerd!

Antraciet Lancellotti inductie fornuis Adagio 90 in een modern landelijke keuken
Foto: Antraciet Lancellotti inductie fornuis Adagio 90 in een modern landelijke keuken

Voor jouw Lancellotti fornuis, alleen het beste advies van een expert!

Lancellotti fornuizen (inductie fornuizen en gas-elektrofornuizen) zijn moderne hoog kwalitatieve fornuizen met heel veel aandacht voor design. KeukenCoach mag als onderscheidende keukenstudio het Lancellotti fornuis aan haar klanten aanbieden.

Een KeukenCoach expert is volledig up-to-date met de laatste ontwikkelingen in ontwerpen, keukenapparatuur, kleuren en materialen. Een expert adviseert, denkt mee en stelt de perfecte keuken voor je samen waarin jouw stijlvolle fornuis Lancellotti het grote pronkstuk is!

Maak direct een afspraak met een KeukenCoach expert!

Relevante artikelen

Dit zijn de 10 keukentrends 2024!

Zin in vers van de pers inspiratie voor je (nieuwe) keuken? KeukenCoach geeft je de top 10 keukentrends 2024 die…

op 14 augustus 2023

Miele experience center: Jouw premium keukenapparatuur beleving!

Stap binnen in de premium Miele keuken beleving van het Miele experience center Vianen met voortreffelijke kookdemonstraties, workshops en de…

op 8 augustus 2023

Dit zijn de beste keukenmerken voor jouw unieke keuken!

Alleen de beste keukenmerken zijn goed genoeg voor jouw centrale hart van het huis! De topkwaliteit keukenmerken geven volledige ontwerpvrijheid…

op 5 augustus 2023

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap