apparatuur, Innovatie 11 minuten leestijd

PITT cooking – Een ware kook- en design belevenis!


op 28 januari 2021
door: KeukenCoach

Ontvang nu gratis het digitale inspiratiemagazine!

PITT cooking heeft een bijzonder stijlvol design met de losse branders direct op je keukenblad. Door de kracht van de gaspitten kook je op restaurant niveau. En… grote (wok)pannen zijn van harte welkom! Je bepaalt bij PITT cooking zelf waar je welke brander wilt hebben op je aanrechtblad. De branders zijn er in klein, middel en groot wokbrander formaat. De keuze is aan jou vanaf 1 losse gaspit tot… kijk maar wat bij jouw stijl van koken past! Ik vertel je graag alle ins & outs over PITT cooking. Van de geliefde 4 pits PITT cooking Danau en de PITT cooking prijs tot… is PITT cooking inductie mogelijk?

PITT cooking is een pure manier van koken. Een KeukenCoach expert laat je alle mogelijkheden zien voor je nieuwe keuken!

PITT cooking tips & inspiratie!

PITT cooking Foessa original 6 branders
PITT cooking Foessa Original 6 branders

Met PITT cooking je kookopstelling naar eigen wens samenstellen

Bij PITT cooking worden zowel de gaspitten als de bedieningsknoppen rechtstreeks in je keukenblad geïntegreerd. De knoppen kunnen ook in de rand van het aanrechtblad geplaatst worden als de rand minimaal 10cm hoog is. De techniek zit mooi verborgen in het werkblad. 

Of je nu een grote keuken of een kleine keuken hebt, met PITT cooking kun je de kookopstelling geheel aanpassen aan:

  • De grootte van je aanrechtblad.
  • Het aantal én formaat van de branders dat je wenst (PITT cooking Danau wordt veel geplaatst) 
  • De afstand tussen de branders.
  • Bedieningsknoppen op het keukenblad of aan de voorkant van de bladrand.
PITT cooking Dempo wokring
Foto: PITT cooking Dempo met wokring

PITT cooking modellen

Je hebt volledige keuzevrijheid uit 20 verschillende PITT cooking modellen die met elkaar gecombineerd kunnen worden op een zelf gekozen afstand. 

Stel jezelf de vraag: ‘Hoe kook ik eigenlijk?’ en bedenk wat voor jou de beste kookopstelling is. Het zijn allemaal losse branders, dus als je alleen een losse wokbrander wil, prima.

Populair is PITT cooking Danau, een model met 4 kookpitten: 1 kleine brander (0,3 – 2 kW), 1 middel brander (0,3 – 3 kW) en 2 wok- en sudderbranders (0,2 – 5 kW). 

WEETJE: PITT cooking is Made in Holland!

Je kunt altijd kiezen uit 3 uitvoeringen PITT cooking branders:

  • Aluminium branders – Original serie
  • Messing branders – Professional serie
  • Zwarte branders – Black Edition

Elke soort materiaal brander zorgt voor een andere look, passend bij de verschillende keukenstijlen.  Een expert geeft je vakkundig advies over de verschillende mogelijkheden met bijbehorende PITT cooking prijs.

Krachtige wokbrander + wokring

In combinatie met de gas wokbrander heeft PITT cooking een geweldige wokring bedacht voor de wokpan met halfronde holle bodem. 

De wokring die de vlam van de krachtige brander perfect verdeelt, laat je roerbakken en wokken als een professionele wok-kok! Bekijk het filmpje hoe je de PITT cooking wokbrander met ring kunt gebruiken.

PITT cooking in RVS design keuken
Foto: PITT cooking Danau in RVS design keuken

PITT cooking, prachtig in alle keukenstijlen

Ik wil je graag enkele keuken ideeën en stijlen geven waarin PITT cooking onweerstaanbaar mooi is.

De aluminium branders van bijvoorbeeld PITT cooking Danau stelen de show in een moderne keuken en maken het roestvrij stalen plaatje compleet in een industriële keuken. De stijlvolle messing branders staan heel chique in een design keuken met veel wit marmer en een kokend-water-kraan met bijpassende spoelbak in goudkleur. Messing heeft ook een ambachtelijke uitstraling die je terug kunt vinden in de landelijke keuken. In een zwarte keuken, dé keuken van dit moment, worden de nieuwe zwarte branders volledig één met het donkere keukenblok. Of gebruik de PITT cooking branders juist als kleuraccent!

PITT cooking zwarte gasbranders, Elbrus Black Edition op Evora Ceramics keukenblad Mercury
Foto: PITT cooking zwarte gasbranders, Elbrus Black Edition op Evora Ceramics keukenblad Mercury

Op welk keukenblad is PITT cooking mogelijk?

PITT cooking is o.a. geschikt voor:

Composiet keukenblad Graniet aanrechtblad

Beton aanrechtblad Keramiek keukenblad

Glazen aanrechtblad Terrazzo keukenblad 

Roestvrij staal keukenblad TopCore keukenblad

Top Sima core Fenix keukenblad

Corian keukenblad Lapitec + Dekton keukenblad

PITT cooking kan niet geplaatst worden in een massief houten keukenblad.

Het aanrechtblad moet voor PITT cooking tenminste een diepte hebben van 60 cm. Bij het koken is er een minimale warmteoverdracht, die geen invloed heeft op je werkblad.

Schoonmaken van de PITT cooking pitten
Foto: Schoonmaken van de PITT cooking Professional pitten

PITT cooking – zeer praktisch in onderhoud

De branders van PITT cooking zijn makkelijk schoon te maken. Een grotere afstand van elkaar maakt het schoonmaken van het aanrechtblad tussen de pitten, een fluitje van een cent. Impregneer een beton, graniet en marmer keukenblad op z’n tijd tegen vetvlekken. 

Stop de onderdelen van de gaspit niet in de vaatwasser om te voorkomen dat ze er dof gaan uitzien. Laat ze een uur weken in een sopje van vloeibare zeep en soda. Daarna nawrijven met een doek of zachte spons. Leg aluminium branders niet in soda. Laat ze een nacht weken in schoonmaakazijn en spons ze daarna schoon met wat zeep.

PITT cooking Danau met PITT Pan
Foto: PITT cooking Danau met PITT Pan

Dé PITT Pan

De PITT Pan is een stoere geëmailleerde gietijzeren pan (28cm), gemaakt van 100% gerecycled ijzer. 

Het ijzer komt van Nederlandse treinrails en oude brugdelen. Als je het over de industriële keuken hebt, meer industrieel kun je het niet krijgen!  De robuuste Hollandse pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en kan ook in de oven geplaatst worden.  De PITT cooking pan heeft een ingebouwde thermometer waarop de wandtemperatuur wordt weergegeven.

Novy Induction Multi Zone 1790, 4x inbouw inductie kookplaat + bedieningsplaat
Foto: Novy Induction Multi Zone 1790 – 4x inbouw inductie kookplaat + bedieningsplaat

PITT cooking op inductie

Bij ‘PITT cooking inductie’ kook je zonder gas net als bij PITT cooking op losse kookzones met verschillende groottes en power. 

De nieuwste ontwikkelingen in inductie geven je dezelfde vrijheid en beleving als koken op PITT cooking gasbranders. De vrij te plaatsen inductie kookzones kunnen onafhankelijk van elkaar bediend worden en integreren prachtig in je werkblad. 

Beurs primeur: In 2023 komt PITT cooking zelf met PITT cooking inductie pitten, even stoer als de PITT cooking gasbranders. Ook de PITT cooking inductie zones kunnen samengesteld en vrij geplaatst worden. De al bestaande PITT cooking gasbranders kunnen in het werkblad vervangen worden door robuuste inductie pitten.

Steeds meer woningen maken geen gebruik (meer) van gas. Koken op inductie heeft voordelen waar je misschien niet gelijk aan denkt. Naast het makkelijk schoonmaken, warmen de pannen sneller op, het is veiliger… Lees hier alle voordelen van inductie koken.

PITT cooking Cima & Capital model gaspitten met teppanyaki plaat in het midden
Foto: PITT cooking Cima & Capital 6 gaspitten met teppanyaki plaat in het midden

Als PITT cooking jouw keukenwens is…

Dan blijft het niet bij een kookdroom! Een KeukenCoach expert ontwerpt voor jou een unieke keuken waarin PITT cooking kan schitteren. 

Kom genieten in de inspirerende KeukenCoach winkel en kijk wat er allemaal mogelijk is. Is PITT cooking Danau met 4 branders ook jouw favoriet? Aan welke PITT cooking prijs moet je denken? Is wellicht PITT cooking inductie een idee?

Maak direct een adviesafspraak met een expert.

Read more

Relevante artikelen

Geniet van onze BORA apparatuur

BORA keuken apparatuur: van BORA kookplaat en oven tot koelkast Het A-merk BORA apparatuur schenkt je meer dan kookplezier op…

op 14 januari 2024

Miele experience center: Jouw premium keukenapparatuur beleving!

Stap binnen in de premium Miele keuken beleving van het Miele experience center Vianen met voortreffelijke kookdemonstraties, workshops en de…

op 8 augustus 2023

ATAG Experience Center: proeftuin high-end keukenapparatuur

In het ATAG Experience Center word je als bezoeker getrakteerd op de zeer complete collectie hoogwaardige keukenapparatuur. Ontdek tijdens ATAG…

op 6 juli 2023

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap