Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.8

Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens 5 minuten leestijd

Landelijke keuken met eiland, jouw ideale keuken?


op 5 augustus 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 21 maart 2023

Een landelijke keuken met eiland is een echte Bourgondische keuken! Het culinaire genieten en de gezelligheid spatten ervan af. In de landelijke keuken met kookeiland wordt het nuttige volop gecombineerd met het aangename. Ik laat je graag al de mooie, praktische en bijzondere kanten zien van de landelijke keuken met eiland.

Een landelijke keuken met kookeiland is een feest om in te koken en om elkaar te ontmoeten! Samen met een keukencoach stel je de mooiste keuken samen die helemaal past bij jouw lifestyle. Vraag gelijk een keukenadvies afspraak aan!

Witte landelijke keuken met kookeiland en bar, Häcker keuken Granada
Foto: Witte landelijke keuken met kookeiland en bar – Häcker keuken Granada

Een droom van een werkplek!

In de landelijke keuken met eiland heeft het kookeiland prachtige praktische, decoratieve en belangrijke sociale functies.

Het keukeneiland biedt niet alleen extra werkblad en opbergruimte achter deuren of laden. Ook in vakken met romantische rieten manden kun je keukentextiel en keukenhulpjes een eigen plekje geven. Open kastruimte kun je gebruiken om je mooiste servies, nostalgische weegschaal en vazen te exposeren. Daarnaast zie je graag een keuken wijnrek in een landelijke houten keuken met eiland voor een gezellig glaasje!

Pastel groene landelijke keuken met eiland en paneeldeuren, Häcker keuken met werkeiland
Foto: Pastel groene landelijke keuken met eiland en paneeldeuren – Häcker keuken met werkeiland

Nu we het over wijn hebben… in de landelijke keuken met kookeiland is er in het eiland wellicht plaats voor verschillende keukenapparaten als een wijnklimaatkast, inbouw oven en vaatwasser.

Een landelijke keuken met een vrijstaand eiland, dat is van alle kanten genieten!

Op het landelijke kookeiland met bar ligt het grote aanrechtblad waarop je alle ruimte hebt voor de voorbereiding van je gerechten. Je kunt zelfs met meerdere personen tegelijk kokkerellen. Naast heerlijk werken in een landelijke keuken met eiland, is het ook echt een hang-out voor familie en vrienden! Gezellig met z’n allen rond de kok om te kletsen, te proosten en te lachen.

Zwarte landelijke keuken met eiland voor koken en spoelen, Häcker houten keuken met lameldeuren
Foto: Zwarte landelijke keuken met eiland voor koken en spoelen – Häcker houten keuken met lameldeuren

Landelijke keukeneiland typen

Je zult het wel vaker opgemerkt hebben, de namen van de verschillende eiland – kookeiland vormen worden door elkaar gebruikt.

Officieel heeft een landelijke keuken met kookeiland een kookplaat of fornuis. Je staat gezellig aan het kookeiland te koken zonder dat je iets mist van wat er in de woonkamer gebeurt. Doordat het eiland vrij staat in de ruimte zal de elektriciteit van de inductie kookplaat of het inductiefornuis (ook bij gas) vanuit de vloer geregeld moeten worden.

Een keuken met werkeiland is één en al werkblad en opbergruimte. Het eiland zonder leidingen kan makkelijker geplaatst worden dan bijvoorbeeld de landelijke keuken met kookeiland. Op het grote keukenblad is volop plek voor je verse kruiden en voorraadpotten met zelfgebakken Oreo koekjes en pollepels. De schiereiland keuken komt met één zijde tegen een kast dan wel muur, waar de leidingen eenvoudig doorheen geleid kunnen worden. Hang er mooie keukenplanken boven en je hebt je koffiekopjes en olie en azijn altijd bij de hand!

Blauwe landelijke schiereiland keuken, Häcker houten keuken met wijnrek en rieten manden
Foto: Blauwe landelijke schiereiland keuken – Häcker houten keuken met wijnrek en rieten manden

Jouw perfecte landelijke keuken met eiland begint bij het goede advies van dé keukenspecialist!

In jouw landelijke keuken met kookeiland is het eiland het stralende middelpunt in je leven met familie en vrienden! Een ervaren keukencoach weet alles van de nieuwste trends in kleuren en materialen, de beste apparatuur en belangrijk: ergonomie. Samen met deze keukenspecialist wordt jouw landelijke droomkeuken werkelijkheid. Maak nu een afspraak voor een professioneel en betrouwbaar keukenadvies!

Relevante artikelen

Häcker keukens – Innovatieve en duurzame design keukens

Iedere Häcker keuken is uniek en ontworpen als persoonlijke droomkeuken! Hacker keukens zijn luxe design keukens met de hoogste standaard…

op 8 november 2022

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Hoogglans keukens, modern koken & luxe entertainen!

Hoogglans keukens zijn strak, luxueus en een beetje zen… De minimalistische inrichting van keukens hoogglans met moderne keukenapparatuur straalt rust…

op 21 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap