Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6 uit 15 ervaringen

Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens 6 minuten leestijd

Een landelijke keuken kopen, zo ben je goed voorbereid!


op 6 augustus 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 09 augustus 2022

Je kunt je zo verheugen op een landelijke keuken kopen. Al die geweldige gerechten die je gaat koken en al de gasten die zich in jouw sfeervolle keuken zo thuis gaan voelen. Dit warme gevoel wil je heel graag overbrengen met jouw keuken! Misschien heb je al je favoriete landelijke keuken te koop zien staan? De perfecte keuken voor jou is de keuken die helemaal voldoet aan jouw persoonlijke wensen. Ik leg je graag uit wat er allemaal bij komt kijken als je een landelijke keuken gaat kopen.

Wil je voordat je een landelijke keuken gaat aanschaffen, eerst zelf online met een keukenplanner aan de slag? Prima plan! In de KeukenCoach keukenplanner kun je volop slepen met keukenkastjes en de mooiste deurtjes en je werkblad uitkiezen. Je eigen 3D keuken ontwerp kun je aanpassen zo vaak je maar wil!

De mooiste landelijke keuken te koop, creëer ’m zelf!

Modern landelijke keuken met betonnen blad, Häcker Boston
Foto: Modern landelijke keuken met betonnen blad – Häcker Boston

De beste voorbereiding op een landelijke keuken kopen

De landelijke keuken is de meest gezellige keuken uit alle keukenstijlen! Het creëren van de nostalgische sfeer gaat veel verder dan het toevoegen van gezellige keukenaccessoires als broodplanken, kruidenbakjes en koekjespotten. Is jouw perfecte landelijke keuken te koop met een exclusieve keukenindeling, prachtige materialen, authentieke kleuren en bijpassende keukenapparaten? Jazeker, maar aan deze bijzondere combinatie van keukenonderdelen gaat natuurlijk wel een goede voorbereiding vooraf.

  • Inspiratie opdoen

    Ga op onderzoek uit! Je kunt heel veel inspiratie halen uit de mooiste keukens op Instagram, Pinterest en sites waar menig landelijke keuken te koop staat. Een sfeervolle keuken kan er echter in werkelijkheid heel anders uitzien dan op een foto. Tijdens je bezoek aan verschillende keukenwinkels ga je geregeld een totaal andere landelijke keuken te koop zien staan. Ook binnen de landelijke stijl zijn er namelijk verschillende sferen: van romantisch tot stoer. Kijk wat je het meeste aanspreekt. Het grote voordeel in een keukenwinkel is dat je laadjes kunt openen, materialen kunt aanraken en er doorheen kunt lopen, net zoals thuis in je eigen keuken. Dit is een belangrijk onderdeel van het landelijke keuken kopen proces !

    Modern landelijke deurtjes Hampton en traditionele deurtjes Bristol, Häcker
    Foto: Modern landelijke keukendeurtjes Hampton en traditionele deurtjes Bristol – Häcker
  • Landelijke look & feel kiezen

Welke look binnen de landelijke keukenstijl past bij jou? Op bovenstaande foto zie je hoe twee verschillende paneeldeuren een landelijke keuken een geheel andere uitstraling kunnen geven. Links staat een witte modern landelijke keuken te koop met het strakke frontje Hampton en rechts het meer traditionele keukendeurtje Bristol. Het zijn beide kaderdeuren van hout, waarbij de één meer een industrieel landelijke keuken look heeft en de ander een echte romantische keuken in landelijke stijl is.

Naast de traditionele wit, vanille en magnolia kleuren, mag de landelijke keuken van nu de mooiste tinten krijgen. Zwart is bijvoorbeeld zeer stijlvol als accentkleur voor keuken handgrepen en als landelijke tegels voor keuken. Een geheel zwarte landelijke keuken kopen is bijzonder chique!

Modern landelijke keuken met koffiecorner, Häcker Lotus
Foto: Modern landelijke keuken met koffiecorner – Häcker Lotus
  • Keukenindeling samenstellen

Nadat je weet waar je voorkeur in kleuren en materialen naar uitgaat, ga je samen met een keukencoach jouw unieke keukenindeling bepalen. Heel bijzonder vandaag de dag is dat je eindeloos kunt variëren met de keukenopstelling. Wordt jouw favoriete landelijke keuken te koop aangeboden met een eiland en/of vind je een landelijke keuken zonder bovenkastjes eleganter? Bij een landelijke keuken kopen ga je eerst de keukenruimte inmeten. Reserveer bijvoorbeeld genoeg loopruimte rondom het eiland van een landelijke keuken met kookeiland. Je hebt aan opbergruimte voor al je keukenaccessoires geen gebrek in deze nostalgische keuken. In open kasten met manden, achter glas in bovenkastjes en op schappen langs de muur krijgen je servies, kookboeken en plantjes een prachtige plek.

Landelijke keuken met rond aflopende onderkastjes, Häcker Lotus Magnolia
Foto: Magnolia landelijke keuken met rond aflopende onderkastjes – Häcker Lotus
  • Keukenapparatuur uitzoeken

Bij een landelijke keuken draait het om gezelligheid en om… eten! Dat zie je terug in de favoriete keukenapparaten: het fornuis (met één of meerdere ovens) dan wel een gas- of inductie kookplaat met een losse oven. De apparaten zijn voorzien van de nieuwste snufjes (als afzuiging) en het fornuis, bijvoorbeeld, is verkrijgbaar in vele fraaie tinten en formaten.

Zwarte landelijke keuken in eik, met lameldeuren en open kasten, Häcker landelijke keuken zonder bovenkastjes
Foto: Zwarte landelijke keuken in eik, met lameldeuren en open kasten – Häcker landelijke keuken zonder bovenkastjes

Je perfecte landelijke keuken kopen na deskundig advies!

Je zult niet zomaar ergens jouw ideale landelijke keuken te koop zien staan. Samen met een keukenspecialist stel je een unieke keuken samen waarin al jouw wensen verwezenlijkt worden. Een ervaren en betrouwbare keukencoach begeleidt je van planning tot en met de oplevering. Hoe bijzonder is het dat jouw landelijke keuken dé ontmoetingsplaats in huis wordt? Maak gelijk een afspraak voor een deskundig advies en een persoonlijk 3D keuken ontwerp.

 

Relevante artikelen

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Hoogglans keukens, modern koken & luxe entertainen!

Hoogglans keukens zijn strak, luxueus en een beetje zen… De minimalistische inrichting van keukens hoogglans met moderne keukenapparatuur straalt rust…

op 21 maart 2022

Moderne keuken, strak & stijlvol genieten!

Een moderne keuken is strak en luxueus en brengt je vele jaren keuken-geluk! Jouw stijlvolle moderne hoekkeuken, U-vorm of eiland…

op 14 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap