Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7

Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens 5 minuten leestijd

Glazen keuken achterwand, strak & praktisch. Wat kost het?


op 9 september 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 05 februari 2023

Welkom in de luxe design keuken waarin een glazen keuken achterwand niet mag ontbreken! Glas heeft een strakke uitstraling en is buitengewoon praktisch en duurzaam. Naast alle goede eigenschappen van een achterwand keuken glas, laat ik je zien hoe de glazen achterwand keuken prijs wordt opgebouwd. Ik leg je ook uit hoe ondanks een hogere prijs, uiteindelijk een achterwand keuken glas goedkoop kan zijn. Als laatste geef ik je geweldige voorbeelden waarin glas op andere bijzondere manieren in de keukenopstelling verwerkt kan worden. Glashelder… of met een kleur naar wens!

Op de standaard glazen keuken achterwandjes na, worden glazen achterwanden op maat gemaakt. Omdat de afmetingen van het glas meteen precies goed moeten zijn, wil je graag een deskundig advies. Een ervaren keukencoach helpt je uitstekend en laat je graag alle (kleur)opties zien. Maak gelijk een afspraak met een keukencoach!

Jouw unieke achterwand keuken glas op maat!

Licht grijze glazen keuken achterwand op maat
Foto: Licht grijze glazen keuken achterwand op maat

Wat maakt een glazen keuken achterwand zo ideaal?

  • Luxe uitstraling en strak design
  • Tijdloos en prachtig in vele keukenstijlen
  • Keuze uit heel veel achterwand keuken glas kleuren
  • De weerspiegeling laat de ruimte groter en lichter lijken
  • Gehard veilig glas
  • Krasvast en hittebestendig tot 250 graden
  • Hygiënisch, makkelijk schoon te maken en praktisch in onderhoud
  • Door de lange levensduur wordt het achterwand keuken glas goedkoop = duurzaam
Keuken achterwand van glasplaten
Foto: Keuken achterwand van glasplaten

Hoe wordt de glazen achterwand keuken prijs opgebouwd?

De kosten voor een glazen keuken achterwand worden bepaald door o.a. het gewenste formaat, afwerkingen en uitsparingen.

Zou je graag een achterwand keuken glas goedkoop plaatsen achter je fornuis of kookplaat en eventueel spoelbak? Je hebt keuze uit 3 standaard maten, van 70 cm hoog bij een breedte van 60 cm, 90 cm en 100 cm.

Glazen keuken achterwand met kolomuitsparing
Foto: Glazen keuken achterwand met kolomuitsparing

Naast de standaard glasplaten, kun je op ieder gewenst formaat je eigen achterwand keuken glas op maat bestellen. Exact op maat, want glas is niet meer aan te passen. De glazen achterwand keuken prijs wordt berekend per m2.

Ik wil je graag een voorbeeld geven hoe de glazen achterwand keuken prijs tot stand kan komen. Een glazen keuken achterwand (6 mm dik) van 2 meter breed en 65 cm hoog kost € 400,-. Een uitsparing voor een stopcontact in het glas kost € 25,- per uitsparing. Daarnaast is het mogelijk de achterwand een ronding of kolomuitsparing te geven. Je kunt de ‘achterwand keuken glas goedkoop’ houden door te kiezen voor een glazen achterwand zonder uitsparingen, maar juist deze aanpassingen geven je keuken een luxe design uitstraling!

Als je de glazen achterwand keuken prijs van € 400,- vergelijkt met eenzelfde formaat kunststof nisachterwand van € 150,-, dan zie je dat glas aanzienlijk duurder is. Daar staat tegenover dat je er heel veel jaren plezier van hebt en over de jaren uitgespreid, de achterwand keuken glas goedkoop is of in ieder geval goedkoper wordt. Zie het als een prachtige, praktische en tijdloze investering voor jezelf en in je woning!

Glazen keukenfrontjes, Häcker keuken Design Glass Lava Grey AV 5090
Foto: Glazen keukenfrontjes – Häcker keuken Design Glass Lava Grey

Meer bijzonder glas in het keuken ontwerp!

Het is natuurlijk zonde om glas met al z’n geweldige eigenschappen, niet verder in te zetten bij keuken ontwerpen. Een glazen aanrechtblad is zo’n mooie aanvulling op de achterwand keuken glas. Naast de bekende keukenkastjes met doorzichtige glasdeurtjes zijn sinds kort ook Design Glass keukenfrontjes beschikbaar. Deze glazen keukendeurtjes en ladefronten (keuze uit 6 kleuren) zijn bekleed met 3 mm veiligheidsglas. Je ziet op bovenstaande foto een prachtig voorbeeld in de tint lava grijs.

Maakt een glazen keuken achterwand jouw maatkeuken compleet?

Een glazen achterwand geeft je keuken een hoog design gehalte. Het is een prachtig keukenonderdeel waarover nagedacht is! De glazen achterwand keuken prijs kwaliteitsverhouding is prima als je kijkt naar de lange levensduur en de praktische én esthetische kanten. Een keukencoach kan je alles vertellen over dit bijzondere materiaal. Deze keukenspecialist is ook op de hoogte van de laatste achterwand keuken glas trends en de nieuwste kleuren. Maak direct een adviesafspraak met een onafhankelijke keukencoach!

Relevante artikelen

Häcker keukens – Innovatieve en duurzame design keukens

Iedere Häcker keuken is uniek en ontworpen als persoonlijke droomkeuken! Hacker keukens zijn luxe design keukens met de hoogste standaard…

op 8 november 2022

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Hoogglans keukens, modern koken & luxe entertainen!

Hoogglans keukens zijn strak, luxueus en een beetje zen… De minimalistische inrichting van keukens hoogglans met moderne keukenapparatuur straalt rust…

op 21 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap