Inspiratie 7 minuten leestijd

Achterwand keuken inspiratie in alle keukenstijlen!


op 6 augustus 2021
door: KeukenCoach

Ontvang nu gratis het digitale inspiratiemagazine!

De achterwand voor keuken levert een grote bijdrage in de totale uitstraling van jouw geliefde keukenstijl. Er zijn zoveel mooie materialen en prachtige decors verkrijgbaar als achterwand voor keukens…. Ik laat je graag zien welke achterwanden en bijzondere kleurencombinaties schitteren in de landelijke keuken, moderne keuken, industriële keuken en design keuken.

Ontdek de vele achterwand keuken voorbeelden in de KeukenCoach keukenplanner! Je wisselt in no time van achterwand en bekijk welke kleur of decor perfect aansluit bij je ontwerp. Krijg je liever direct een deskundig advies op maat? Een afspraak met een expert van KeukenCoach is zo geregeld!

De mooiste achterwand voor keukens tips en trends!

Stijlvolle witte geglazuurde tegel achterwand keuken landelijk
Foto: Stijlvolle witte geglazuurde tegel achterwand keuken landelijk

Welke achterwanden passen bij jouw keukenstijl?

Sfeervolle landelijke keuken achterwand

Je voelt je altijd welkom in een landelijke keuken. De gezelligheid straalt af van ieder keukenonderdeel en de achterwand voor keuken wordt dan ook met zorg gekozen!

Hout is een uniek materiaal waarmee veel gewerkt wordt in het landelijk keuken ontwerp. Geliefd zijn de houten keukenkasten met lamel of paneel deuren. In een sfeervolle landelijke keuken zie je een lamel houten achterwand keuken in dezelfde pastel groene kleur als de keukenkastjes.

Boven het inductiefornuis: witte tegels achterwand landelijke keuken - KeukenCoach keuken Ibiza
Foto: Boven het inductiefornuis: witte tegels achterwand landelijke keuken – KeukenCoach keuken Ibiza

Andere typische achterwand landelijke keuken voorbeelden zijn o.a. tegels en natuursteen. Een licht (graniet) marmer keuken achterwand of smetplint, geeft de landelijke keuken de klasse die helemaal thuishoort in een landhuis interieur.

Granieten smetplint achterwand keuken landelijk - KeukenCoach keuken Provence
Foto: Granieten smetplint achterwand keuken landelijk – KeukenCoach keuken Provence

Het is buitengewoon stijlvol als het werkblad en de achterwand van hetzelfde materiaal dan wel hetzelfde decor is. Het natuursteen aanrechtblad loopt op bovenstaande foto door in de landelijke keuken achterwand annex hoge smetplint.

Achterwand keuken design - granito kunststof spatwand - KeukenCoach keuken Barcelona
Foto: Achterwand keuken design – granito kunststof spatwand – KeukenCoach keuken Barcelona

Strakke design keuken achterwand

Een bijzonder mooie design keuken herken je aan z’n strakke keukenopstelling waaraan je direct het vakmanschap ziet van de KeukenCoach expert!

Op bovenstaande foto zie je hoe het achterwand voor keuken materiaal op meerdere plekken in het ontwerp terugkomt: van open kasten tot zijpanelen om het design karakter extra te benadrukken.

Achterwand voor keuken design - keramische marmer smetplint - KeukenCoach keuken Stockholm
Foto: Achterwand voor keuken design – keramische marmer smetplint – KeukenCoach keuken Stockholm

Een design keuken is een echte luxe keuken. Er zijn voor de luxueuze materialen als marmer, graniet en hout bijzonder fraaie achterwand keuken alternatieven in kunststof die levensecht lijken én praktisch in onderhoud zijn.

Hoogglans keukenfrontjes en een glazen keuken achterwand op maat vullen elkaar geweldig aan in de design keuken waar de luxe gezien mag worden!

Achterwand keuken glas, Häcker moderne keuken Provence Ash Lava Grey
Foto: Achterwand keuken glas – Häcker moderne keuken

Frisse moderne keuken achterwand

Een moderne keuken heeft een vrolijke rechtlijnige keukenindeling.

Glazen achterwand voor keuken is ook dan bijzonder geschikt voor de moderne keuken, zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Glas is een ideaal keuken achterwand materiaal, omdat je het makkelijk schoon houdt en er keuze is uit vele kleurafwerkingen (aan de achterzijde). Een hoogglans AluSplash achterwand heeft een glas-achtige uitstraling en is een duurzaam, goed geprijsd alternatief voor een spatwand van glas.

Achterwand keuken modern - kaart van San Francisco behang - KeukenCoach keuken San Francisco
Foto: Achterwand keuken modern – kaart van San Francisco behang – KeukenCoach keuken San Francisco

We zijn meer dan ooit met ons interieur bezig en een mini keuken make-over kan dan niet ontbreken! Met de achterwand keuken verven of behangen in trendkleuren, krijgt je moderne keuken een warme luxe, een zen rustige of een vrolijk frisse look. Zoek de verschillen op bovenstaande foto.

Passend bij je kookplaat en fornuis is de RVS keuken achterwand. Dit stukje industriële keukenstijl vind je terug in restaurant keukens.

Industriële achterwand keuken tegels - KeukenCoach keuken Amsterdam
Foto: Industriële achterwand keuken tegels – KeukenCoach keuken Amsterdam

Stoere industriële achterwand voor keukens

De meest stoere keuken van alle keukenstijlen is toch wel de industriële keuken! De achterwand keuken inspiratie moet je dan ook zoeken in robuuste materialen.

Naast het eerder genoemde professionele RVS als achterwand, zijn geoxideerde metalen, steenstrips, bakstenen en hout herkenbare industriële achterwand voor keuken materialen. Met een kunststof look-a-like achterwand heb je geen metselaar of timmerman nodig en bereik je toch hetzelfde rauwe effect.

Een roestbruine oranje visgraat tegel achterwand springt eruit, zoals je hierboven ziet!

Achterwand moderne keuken - houtlook wandpaneel - KeukenCoach keuken Berlijn
Foto: Achterwand moderne keuken – houtlook wandpaneel – KeukenCoach keuken Berlijn

Alleen het beste achterwand keuken advies!

Een KeukenCoach expert heeft gedegen kennis van materiaal eigenschappen en volgt alle trends voor de nieuwste decors. De expert vertaalt jouw wensen in o.a. een keuken achterwand die helemaal aansluit bij jouw geliefde keukenstijl én levensstijl.

Bezoek op je gemak een inspirerende KeukenCoach winkel en laat je verrassen door de weergaloos mooie keukenopstellingen in de meest geliefde stijlen. Ontmoet je expert die je begeleidt en ontzorgt vanaf de allereerste ontmoeting tot na de plaatsing van jouw unieke keuken.

Maak een afspraak voor een deskundig advies van een KeukenCoach expert!

 

Relevante artikelen

Dit zijn de 10 keukentrends 2024!

Zin in vers van de pers inspiratie voor je (nieuwe) keuken? KeukenCoach geeft je de top 10 keukentrends 2024 die…

op 14 augustus 2023

Miele experience center: Jouw premium keukenapparatuur beleving!

Stap binnen in de premium Miele keuken beleving van het Miele experience center Vianen met voortreffelijke kookdemonstraties, workshops en de…

op 8 augustus 2023

Dit zijn de beste keukenmerken voor jouw unieke keuken!

Alleen de beste keukenmerken zijn goed genoeg voor jouw centrale hart van het huis! De topkwaliteit keukenmerken geven volledige ontwerpvrijheid…

op 5 augustus 2023

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap