Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7

Vraag een adviesgesprek aan »
Inspiratie 6 minuten leestijd

Achterwand keuken inspiratie in alle keukenstijlen!


op 6 augustus 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 05 februari 2023

De achterwand voor keuken levert een grote bijdrage in de totale uitstraling van jouw geliefde keukenstijl. Er zijn zoveel mooie materialen en prachtige decors verkrijgbaar als achterwand voor keukens…. Ik laat je graag zien welke achterwanden en bijzondere kleurencombinaties schitteren in de landelijke keuken, moderne keuken, industriële keuken en design keuken.

Ontdek de vele verschillende achterwand keuken voorbeelden in de KeukenCoach keukenplanner! Je wisselt in no time van achterwand en bekijk welke kleur of decor perfect aansluit bij je keuken ontwerp. Krijg je liever een deskundig advies van een ervaren keukencoach? Maak een afspraak voor persoonlijke achterwand voor keuken ideeën.

De mooiste achterwand voor keukens tips en trends!

Achterwand keuken hout, Häcker pastel groene landelijke keuken
Foto: Achterwand keuken hout – Häcker pastel groene landelijke keuken

Mix & match keuken achterwanden en stijlen

Sfeervolle landelijke achterwand voor keukens

Je voelt je altijd welkom in een landelijke keuken. De gezelligheid straalt af van ieder keukenonderdeel en de achterwand voor keuken wordt dan ook met zorg gekozen! Hout is een uniek materiaal waarmee veel gewerkt wordt in het landelijk keuken ontwerp. Geliefd zijn de houten keukenkasten met lamel of paneel deuren. Op bovenstaande foto van de sfeervolle landelijke keuken zie je een lamel houten achterwand keuken in dezelfde pastel groene kleur als de keukenkastjes.

Andere typische achterwand landelijke keuken voorbeelden zijn o.a. tegels en natuursteen. Een licht (graniet) marmer keuken achterwand of smetplint, geeft de landelijke keuken de klasse die helemaal thuishoort in een landhuis interieur. Het is buitengewoon stijlvol als het werkblad en de achterwand voor keuken van hetzelfde materiaal dan wel hetzelfde decor is.

Achterwand keuken kunststof, houtlook, Häcker zwarte design keuken AV 6000
Foto: Achterwand keuken kunststof, houtlook – Häcker zwarte design keuken

Strakke design achterwand voor keukens

Een bijzonder mooie design keuken herken je aan z’n strakke keukenopstelling waaraan je het vakmanschap van de keukencoach gelijk kan afzien! Op bovenstaande foto zie je hoe het achterwand voor keuken materiaal op meerdere plekken in het ontwerp terugkomt: van open kasten tot zijpanelen om het design karakter extra te benadrukken. Een design keuken is een echte luxe keuken. Er zijn voor de luxueuze materialen als marmer, graniet en hout bijzonder fraaie achterwand keuken alternatieven in kunststof die levensecht lijken én praktisch in onderhoud zijn.

Hoogglans keukenfrontjes en een glazen keuken achterwand op maat vullen elkaar geweldig aan in de design keuken waar de luxe gezien mag worden!

Achterwand keuken glas, Häcker moderne keuken Provence Ash Lava Grey
Foto: Achterwand keuken glas – Häcker moderne keuken Provence Ash lava Grey

Frisse moderne achterwand voor keukens

Een moderne keuken heeft een vrolijke rechtlijnige keukenindeling. Glas als achterwand voor keuken is ook dan bijzonder geschikt voor de moderne keuken, zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Glas is een ideaal keuken achterwand materiaal, omdat je het makkelijk schoon houdt en er keuze is uit vele kleurafwerkingen (aan de achterzijde).

Achterwand keuken verven, Flexa verf Tranquil Dawn, Cheeky Chestnut en geel F9.44.69
Foto: Achterwand keuken verven – Flexa verf Tranquil Dawn, Cheeky Chestnut en geel F9.44.69

We zijn meer dan ooit met ons interieur bezig en een mini keuken make-over kan dan niet ontbreken! Met de achterwand keuken verven of behangen in trendkleuren, krijgt je moderne keuken een warme luxe, een zen rustige of een vrolijk frisse look. Zoek de verschillen op bovenstaande foto.

Passend bij je kookplaat en fornuis is de RVS keuken achterwand. Dit stukje industriële keukenstijl vind je terug in restaurant keukens.

Achterwand keuken tegels, Häcker industriële keuken 5040
Foto: Achterwand keuken tegels – Häcker industriële keuken

Stoere industriële achterwand voor keukens

De meest stoere keuken van alle keukenstijlen is toch wel de industriële keuken! De achterwand keuken inspiratie moet je dan ook zoeken in robuuste materialen. Naast het eerder genoemde professionele RVS als achterwand, zijn geoxideerde metalen, steenstrips, bakstenen en hout herkenbare industriële achterwand voor keuken materialen. Met een kunststof look-a-like achterwand heb je geen metselaar of timmerman nodig en bereik je toch hetzelfde rauwe effect.

Zwarte stoere metro tegels doen het ook goed, zoals je hierboven ziet!

Marmer achterwand keuken, Häcker luxe keuken 4030 GL
Foto: Marmer achterwand keuken – Häcker luxe keuken

Alleen het beste achterwand keuken advies!

Een ervaren keukencoach heeft gedegen kennis van materiaal eigenschappen en volgt alle trends en de nieuwste decors. Een achterwand voor keuken is essentieel in het verwezenlijken van jouw geliefde keukenstijl. Maak een afspraak voor een deskundig en betrouwbaar KeukenCoach advies!

 

Relevante artikelen

Verliefd op Lancellotti fornuizen!

‘Ik ben verliefd op Lancellotti fornuizen!’ dat zijn de passionele eerste woorden van Frans-Anno Tweebeeke in gesprek met KeukenCoach directeur…

op 17 mei 2022

Jouw kindvriendelijke keuken stappenplan

Een kindvriendelijke keuken maakt van het hart van het huis een gezellige familiekeuken! De kindvriendelijke keukens van nu zijn goed…

op 28 maart 2022

6 Hanglampen boven eettafel tips & tricks

De eettafel is dé ontmoetingsplaats in je woonkeuken waar het de hele dag een gezellige drukte is. Met de juiste…

op 1 februari 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap