Beste keukenmerken, Kranen 13 minuten leestijd

Trots op Quooker


op 9 januari 2019
door: KeukenCoach

Quooker kraan, dé waterexpert in iedere keuken!

De Quooker kraan gaat verder dan koud, warm en 108°C kokend water in je keuken. Deze duurzame kokend-water-kraan tapt ook gekoeld en bruisend water. Alles wat je van water kunt wensen! De Quooker kranen zijn ‘state of the art’ in water-techniek en de collectie bestaat uit prachtige designs en kleuren voor iedere keukenstijl. Met het Quooker Combi reservoir tap je naast direct kokend water ook warm water. Een kopje thee of een bruisend watertje met een smaakje, het is zo gemaakt. Bij Quooker staat gebruiksgemak, veiligheid én duurzaamheid voorop! Hoe onmisbaar een Quooker is in iedere keuken lees je hier!

Hoe ziet jouw Quooker kraan eruit? Voor een goed advies over zo’n innovatief keukenapparaat kun je altijd terecht bij een expert van KeukenCoach. Deze keukenspecialist laat je graag de Quooker kranen zien en uitproberen. Maak direct een afspraak en kom kijken in de KeukenCoach winkel!

WEETJE: Quooker, de Nederlandse uitvinder van de kokend waterkraan, produceert 300.000 Quookers per jaar!

Quooker Flex zwart, KeukenCoach industriële keuken Rotterdam
Foto: Quooker Flex zwart – KeukenCoach industriële keuken Rotterdam  

Welke Quooker past bij jou en jouw keuken?

Personaliseer je keuken met jouw favoriete Quooker!

De prachtige collectie Quooker kranen geeft je alle vrijheid bij het samenstellen van jouw droomkeuken. Je hebt keuze uit moderne en klassieke modellen, een ronde en haakse hals en tijdloze kleuren als RVS, chroom, zwart, goud en messing patina. De Quooker kraan kan naast koud, warm en kokend water ook samenwerken met de Quooker CUBE. Het gekoelde en bruisende water maakt het waterplezier compleet! Hieronder lees je uit welke Quookers je kunt kiezen met alle model, kleur en reservoir mogelijkheden erbij. Bekijk ook zeker de foto’s van Quookers in verschillende keukenstijlen ter inspiratie voor jouw perfecte keuken.

Quooker Fusion Square goud op marmer aanrechtblad van stijlvolle landelijke keuken
Foto: Quooker Fusion Square goud op marmer aanrechtblad van stijlvolle landelijke keuken

– Quooker Fusion

De Quooker kraan Fusion is een fabuleuze 3-in-1 kraan.

Uit de Quooker Fusion tap je snel en gemakkelijk koud, warm en kokend water. Het ideale aan deze Quooker kranen is, dat er geen extra kraan op het werkblad bijkomt. Dat scheelt ruimte en een gat in het keukenblad.

Combineer je de Quooker Fusion met de CUBE dan geeft deze geweldige kokend-water-kraan ook gekoeld en bruisend water. De Fusion is super praktisch en een sieraad op het aanrechtblad!

Quooker Fusion Gunmetal Square
Foto: Quooker Fusion Gunmetal Square

Quooker Fusion modellen, kleuren & reservoirs

 • Hals: Square & Round
 • Quooker Fusion kleuren: RVS, chroom, zwart, goud & messing patina – nieuw: gunmetal & rose koper
 • Reservoirs/boilers: Quooker PRO3, Quooker COMBI, Quooker COMBI+
 • Gekoeld waterreservoir: Quooker CUBE (met eventueel waterfilter)
Quooker Classic Fusion Square chroom op composiet aanrechtblad van een moderne landelijke keuken
Foto: Quooker Classic Fusion Square chroom op composiet aanrechtblad van een moderne landelijke keuken

– Quooker Classic Fusion

Ook in je klassieke keuken wil je volop kunnen genieten van de nieuwste moderne functies op je kraan. Quooker heeft speciaal voor de klassieke herenhuizen en landelijk ingerichte woningen het Quooker Classic model.

De prachtige Quooker Classic Fusion kraan is de 3-in-1 Fusion kraan (koud, warm en kokend water) in een klassieke vormgeving. Net als bij de Fusion Quooker kranen, kunnen de Classic kranen gecombineerd worden met de CUBE voor koel en bruisend water.

In de landelijke keuken is de Classic Quooker patina de eyecatcher van de keuken. Hoe langer je de kraan gebruikt, hoe mooier het patina wordt. Deze prachtige doorleefde Quooker kraan blendt bijzonder mooi met de rest van sfeervolle keukeninrichting.

Quooker Classic Fusion modellen, kleuren & reservoirs

 • Hals: Square & Round
 • Kleuren: RVS, chroom & messing patina
 • Reservoirs/boilers: Quooker PRO3, Quooker COMBI, Quooker COMBI+
 • Gekoeld waterreservoir: Quooker CUBE (met eventueel waterfilter)
Quooker Front kraan RVS
Foto: Quooker Front kraan RVS

– Quooker Front

De nieuwste aanwinst in de Quooker kraan collectie heet: de Front. De Quooker Front is een minimalistisch kraan die 100°C kokend, gekoeld en bruisend water geeft.  Met haar innovatieve design en functionaliteit heeft de Quooker Front direct een internationale prijs gewonnen: de Red Dot design award 2023.

De kraan Quooker Front heeft een clean industrieel design in een strakke buisvorm. Anders dan bij de andere Quooker kranen zit de hendel voor warm en koud water aan de voorkant van de uitloop. De Quooker Front is verkrijgbaar in 2 finishes: roestvrij staal en zwart. De kraan kan gecombineerd worden met iedere Quooker-reservoir, waaronder de CUBE voor gekoeld en bruisend water. De Quooker Front is een ware eyecatcher in de keuken met een ergonomisch design die veel gebruiksgemak biedt.

Quooker Front model, kleuren & reservoirs

 • Hals: buisvorm
 • Kleuren: RVS & zwart
 • Reservoirs/boilers: Quooker PRO3, Quooker COMBI, Quooker COMBI+
 • Gekoeld waterreservoir: Quooker CUBE (met eventueel waterfilter)
Quooker Fusion Cube Gunmetal met bijpassende zeeppomp
Foto: Quooker Fusion Cube Gunmetal met bijpassende zeeppomp

– Quooker CUBE

De Quooker CUBE maakt iedereen blij met frisse drankjes!

De CUBE is een gekoeld waterreservoir met een CO2-cilinder, een koolzuurfles voor 60 liter koud bruiswater en eventueel waterfilter. De CUBE is een aanvulling op alle Quooker kranen en wordt naast de Quooker combi, combi+ of PRO3 boiler in het onderkastje geplaatst.

De Quooker CUBE heeft 2 bruisgraad niveaus: bruisend en licht bruisend. Op het interactieve display op de CUBE lees je af hoeveel bubbels je nog kunt tappen.

Voor een gezin dat veel mineraalwater drinkt, scheelt een bruisend waterkraan heel veel gesjouw met waterpakken of waterflessen. En… minder pakken en plastic flessen is duurzaam en beter voor het milieu. Daarnaast verbruikt de Quooker CUBE om het koelen evenveel energie dan in de koelkast nodig zou zijn.

Quooker Flex RVS op een betonlook keukenblad in een moderne landelijke keuken
Foto: Quooker Flex RVS op een betonlook keukenblad in een moderne landelijke keuken

– Quooker Flex

Flexibel zijn ze, de Quooker kranen Flex!

De Quooker Flex voegt het gebruiksgemak uit de professionele keuken toe aan de kokend-water-kraan. Met de flexibele uittrekslang heb je een heel praktische keukenhulp waarmee je gericht met warm of koud water kunt spoelen en ongecontroleerd gespetter kunt voorkomen.

Als de slang uitgetrokken is, kan de Flex, voor de veiligheid, geen kokend water geven. Borden afspoelen en glazen vol met bruisend water tappen (in combinatie met de Quooker CUBE), het gaat allemaal even gemakkelijk met de Quooker kraan Flex!

Quooker Flex rose koper
Foto: Quooker Flex rosé koper

Quooker Flex kleuren & boilers

 • Quooker Flex kleuren: RVS, chroom, zwart – nieuw: gunmetal & rosé koper
 • Reservoirs/boilers: Quooker PRO3, Quooker COMBI, Quooker COMBI+
 • Gekoeld waterreservoir: Quooker CUBE (met eventueel waterfilter)
Quooker Nordic Single Tap Square chroom op een terrazzo keukenblad in een moderne keuken
Foto: Quooker Nordic Single Tap Square chroom op een terrazzo keukenblad in een moderne keuken

– Quooker Nordic Single Tap

De Quooker kraan is oorspronkelijk geïntroduceerd als een aparte kokend-water-kraan van de Nordic serie.

Uit de Quooker Nordic Single tap komt alleen kokend water. Deze kokend waterkraan staat los naast je (huidige) keukenkraan. Er zijn in totaal twee kraangaten nodig in het aanrechtblad.

Speciaal voor de liefhebbers van de landelijke stijl is de single tap van het toonaangevende keukenmerk ook verkrijgbaar in een klassieke sierlijke versie: de Quooker Classic Nordic single tap.

Quooker Nordic Single tap modellen, kleuren & boilers

 • Hals: Square & Round
 • Kleuren: RVS & chroom
 • Reservoirs/boilers: Quooker PRO3, Quooker COMBI, Quooker COMBI+
 • Gekoeld waterreservoir: Quooker CUBE (met eventueel waterfilter)
Quooker Nordic Twintaps Round op een groen houtlook aanrechtblad in een moderne keuken
Foto: Quooker Nordic Twintaps Round op een groen houtlook aanrechtblad in een moderne keuken

– Quooker Nordic Twintaps

De Quooker Nordic Twintaps zijn 2 matchende Quooker kranen waarvan de één een gewone keukenmengkraan is en de ander de kokend-water-kraan.

Je kunt de Quooker Nordic tap combineren met de Quooker CUBE voor verfrissend koel en bruisend water. Voor het plaatsen van de beide kranen komen er twee gaten in het werkblad.

Quooker Nordic Twintaps modellen, kleuren & boilers

 • Hals: Square & Round
 • Kleuren: RVS & chroom
 • Reservoirs/boilers: Quooker PRO3, Quooker COMBI, Quooker COMBI+
 • Gekoeld waterreservoir: Quooker CUBE (met eventueel waterfilter)
Quooker Combi en Quooker CUBE in onderkastje
Foto: Quooker Combi en Quooker CUBE in onderkastje

Quooker kraan plaatsen

Het is als expert soms een leuke uitdaging om ruimte te vinden voor het Quooker-systeem. Onder de slanke Quooker kranen zit immers een flink stuk techniek. Techniek afkomstig uit ons eigen landje, iets waar we trots op mogen zijn!

Op bovenstaande foto zie je de Quooker Combi met (eventuele) waterfilter en de Quooker CUBE met CO2-cilinder in het onderkastje staan. De nieuwste waterreservoirs nemen minder ruimte in dan je zou verwachten.

Quooker, de veilige kokendwaterkraan

Alle Quooker kranen hebben meerdere voorzieningen om veilig kokend water te tappen door het hele gezin!

Wat maakt Quooker veilig?

 • De kokend waterstraal van een Quooker is niet massief. Je krijgt nooit een plons water over je heen. Je trekt op tijd je hand terug.
 • De kraanuitloop is goed geïsoleerd. Het metaal wordt warm, maar niet heet. Nieuwsgierige kinderhandjes kunnen zich zo niet branden.
 • De kindveilige bedieningsknop met de druk-draai-beweging voorkomt het onbedoeld openen van de kokend waterkraan door jonge kinderen. Quooker hoort helemaal thuis in een kindvriendelijke keuken!
 • De knop heeft een rode lichtring die tijdens het tappen van kokend water gaat gloeien als waarschuwing.
 • Een Quooker kraan staat vast en kan niet omvallen zoals een waterkoker of een pan op het vuur.
Een Quooker is veilig voor kinderen
Foto: Een Quooker is veilig voor kinderen

Energie en water besparen met Quooker!

Een Quooker kraan is als keukenapparaat een duurzame investering in je keuken!

Hoeveel water verspil jij wel niet met het door laten lopen van de kraan totdat je warm water hebt of door teveel water koken in je waterkoker? Quooker kranen tappen precieze hoeveelheid kokend water voor je kop thee of pastapan. Het op temperatuur houden van het kokende water in het Quooker reservoir kost door de hoogvacuümisolatie heel weinig energie. Een Quooker heeft een lager verbruik dan een zuinige smartspeaker.

Quooker Combi regelt al het warme keukenwater!

Combineer jouw Quooker kraan met een Quooker Combi reservoir en je hebt direct warm water bij het tappen.

Al het warme water in je keuken kun je regelen met een Quooker Combi reservoir. De Quooker Combi functioneert als een keukenboiler en is aangesloten op de koud waterleiding. Er is geen warm waterleiding meer nodig naar de keuken waarin het water lang onderweg is en telkens afkoelt. Wel zo duurzaam!

Een warmtepomp en een Quooker Combi reservoir vormen samen een perfect team! Hoezo dat? Nu de keuken zelfvoorzienend is van warm water, kan het warme water uit het voorraadvat van je warmtepomp volledig gebruikt worden voor de badkamer. Je kunt de inhoud van het warmwatervoorraadvat beter afstemmen op je verbruik. Zo heb je meer comfort in je keuken én je bespaart energie!

Quooker is hard op weg een soortnaam te worden voor de kokend-water-kraan. Er zijn aantrekkelijk geprijsde alternatieven met hun eigen sterke punten. Een mooi voorbeeld is de Selsiuz kokend-water-kraan in verschillende designs en kleuren met bijpassende gekleurde spoelbak en accessoires.

Welke Quooker maakt jouw keuken compleet?

Een KeukenCoach expert laat je graag alle mogelijkheden van de Quooker kranen zien in de inspirerende KeukenCoach winkel.

Welk Quooker kraan model, kleur en reservoir krijgt een prominente plaats in jouw perfecte keuken op maat?

Maak direct een adviesafspraak met een KeukenCoach expert!

 

 

 

 

 

Relevante artikelen

Geniet van onze BORA apparatuur

BORA keuken apparatuur: van BORA kookplaat en oven tot koelkast Het A-merk BORA apparatuur schenkt je meer dan kookplezier op…

op 14 januari 2024

Miele experience center: Jouw premium keukenapparatuur beleving!

Stap binnen in de premium Miele keuken beleving van het Miele experience center Vianen met voortreffelijke kookdemonstraties, workshops en de…

op 8 augustus 2023

Dit zijn de beste keukenmerken voor jouw unieke keuken!

Alleen de beste keukenmerken zijn goed genoeg voor jouw centrale hart van het huis! De topkwaliteit keukenmerken geven volledige ontwerpvrijheid…

op 5 augustus 2023

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap