Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7

Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens 9 minuten leestijd

Hoge keukenkasten, alle ruimte voor je kookspullen!


op 21 februari 2022
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 05 februari 2023

Hoge keukenkasten zijn de stijlvolle opbergwonders van je keuken! In hoge kasten keuken creëer je de meeste opbergruimte voor al voorraad, pannen en keukengerei achter gesloten deuren. Je mooiste servies, luxe inbouwapparatuur en je espresso apparaat mogen gezien worden in de prachtige open nissen van de hoge kasten. Ik breng je in dit blog op de hoogte (ha, ha) over de laatste trends in het samenstellen van hoge keukenkasten in kleuren, stijlen, afmetingen en inrichting. Zeker in de kleine keuken is de opbergruimte van de hoge kast een mooie must! Pak tijdens het lezen gelijk de nodige hoge keukenkasten inspiratie mee van de bijzondere KeukenCoach keukenfoto’s.

Passen hoge keukenkasten in jouw keukenruimte? Probeer het zelf uit in de handige KeukenCoach keukenplanner! Je kunt eindeloos variëren met keukenindelingen, kleuren en materialen van fronten, aanrechtblad en meer. Bekijk je eigen ontworpen keuken in 3D, aanpassen kan altijd!

Hoge keukenkasten, de optimale opbergers voor voorraad, servies en apparatuur!

Landelijke vrijstaande hoge keukenkast, KeukenCoach keuken Provence
Foto: Landelijke vrijstaande hoge keukenkast – KeukenCoach keuken Provence

Hoge keukenkasten samenstellen, hoe doe je dat?

Hoge keukenkasten verschillen in soort en inrichting

Vind je een vrijstaande hoge keukenkast wel zo sfeervol of laat een strakke ingebouwde hoge keukenkast jouw hart harder kloppen?

Staat een hoge keukenkast met laden hoog op jouw keukenverlanglijstje omdat de voorraad- en bestekladen zo overzichtelijk zijn? Of zoek je een goede oplossing voor in de hoek van de keuken? Een hoge hoekkast met een Le Mans hoekkast of carrousel indeling laat je de vaak vergeten kastruimte optimaal benutten. En vergeet de uittrekbare hoge apothekerskast niet waarin je de flessen, pakjes en zakjes keurig netjes op een rij ziet staan. Bespreek al jouw keukenwensen met de KeukenCoach expert voor de perfecte hoge kasten in jouw keuken!

De landelijke keuken is dé keuken voor losse hoge kasten keuken. De sierlijst bovenop de kasten, de prachtige poten en de houten paneeldeuren vragen alle aandacht. Nou, dat krijgen ze ook in bovenstaande hoge keukenkasten inspiratie foto van de gezellige keuken Provence.

Kastenwand met hoge keukenkasten en open hoge keukenkast, KeukenCoach keuken Tokyo
Foto: Kastenwand met hoge keukenkasten en open hoge keukenkast – KeukenCoach keuken Tokyo

Hoge keukenkasten in stijlen en kleuren

Met hoge keukenkasten in de kleuren en dessins van je keukenblok en kookeiland creëer je een vanzelfsprekende rust in je keuken. De keukentrends van nu laten je spelen met 1 of 2 extra kleuren.

Je design keuken krijgt allure van hoge kasten in warm hout en het kookeiland in een mysterieuze matte tint bruin, zwart of groen. Door de hoge kasten keuken een RVS decor te geven krijgt de hele kastenwand een professionele industriële look die verder gaat dan de fronten van je oven en je Amerikaanse koelkast. De combinatie van matte keukendeurtjes en hoogglans hoge kasten zorgen voor een bijzonder geslaagd ton sur ton effect in de moderne keuken.

‘Met bijpassende keuken handgrepen op de hoge kasten kun je jouw gewenste landelijke, moderne, design of industriële stijl extra accentueren.

Combineren en componeren met hoge keukenkasten!

Wit en hout geven de keuken een frisse, serene en gezellige sfeer. Een prachtig hoge keukenkasten inspiratie voorbeeld daarvan zie je op bovenstaande moderne keuken Tokyo. De mat witte hoge kasten keuken hebben een RVS stanggreep die overeenkomt met de grepen van de twee ovens. Op de kop van de kastenwand zie je een open hoge keukenkast met wanden en planken van decor eikenhout.

Half hoge keukenkasten met oven en koelkast, KeukenCoach keuken Marakesh
Foto: Half hoge keukenkasten met oven en koelkast – KeukenCoach keuken Marakesh

Hoge keukenkasten met apparatuur

Hoge keukenkasten voor apparatuur maken jouw keuken ergonomisch, perfect geschikt op jouw maat!

In hoge kasten keuken krijgen vele inbouwapparaten een prachtige prominente plek. Naast elkaar geplaatste keukenapparaten als de oven, stoomoven, magnetron en koffiemachine zijn een lust voor het oog. De op hoogte geplaatste inbouwapparatuur hebben een luxe uitstraling en een belangrijke praktische functie. Veiligheid en gebruiksgemak staan voorop bij een KeukenCoach keuken!

Wat een veilige en minst belastende werkhoogte is voor je magnetron, oven, koffiemachine en vaatwasser lees je in dit blog over de ergonomische keuken.

Op bovenstaande foto van de sprookjesachtige keuken Marrakesh, zie je een hoge keukenkasten inspiratie voorbeeld van een halfhoge keukenkast met de oven op ideale armhoogte.

Luxe landelijke hoge keukenkasten, KeukenCoach keuken Hamptons
Foto: Luxe landelijke hoge keukenkasten – KeukenCoach keuken Hamptons

Ook voor je stoere Amerikaanse koelkast kan er een ‘privé plekje’ gereserveerd worden in je kastenwand. De stijlvolle landelijke keuken Hamptons is hier een elegante hoge keukenkasten inspiratie voorbeeld van.

Hoge keukenkasten in de kleine keuken

Wie klein is moet slim zijn. Haal uit een slim gerichte kleine keuken de maximale opbergruimte op een zeer stijlvolle manier.

In een kleine keuken kom je altijd ruimte tekort. Wat je wel hebt is veel vrije hoogte. Maak gebruik van deze hoogte door hoge kasten keuken te plaatsen. Je kunt de hoge kasten aan het einde van het keukenblok plaatsen. Prachtig is de keukenopstelling met een hoog design gehalte, waar de hoge keukenkasten aan beide kanten tegen de bovenkastjes geplaatst worden en het keukenblok als het ware omarmen.

Ingebouwde hoge keukenkasten, KeukenCoach industriële keuken Rotterdam
Foto: Ingebouwde hoge keukenkasten – KeukenCoach industriële keuken Rotterdam

Hoge keukenkasten afmetingen

Je hebt bij de keuze voor hoge kasten keuken vele (nismaten) variatiemogelijkheden in zowel de hoogte als de breedte en de diepte. Iedere keuken is anders en de hoge keukenkast is net een kameleon, perfect passend in vele keukens.

  • HOGE KEUKENKAST HOOGTE

Een hoge keukenkast kan de totale hoogte hebben van: onderkast, bovenkast en de ruimte tussen het aanrechtblad en de bovenkast. Er zijn vele kasthoogtes, voor iedere keuken is er een perfecte hoge kast. Zoals je weet: hoe hoger de kast, hoe meer ruimte je creëert voor serviesonderdelen, pannen en levensmiddelen. Wellicht kun je niet bij de bovenste plank van de kast. Dit wordt een prima plek voor niet veel gebruikte keukenapparaten als het broodbakapparaat en je kerstservies. Een halfhoge keukenkast oogt minder massaal en gezelliger met planten en vazen er bovenop. De halfhoge kast heeft een ideale koelkast hoogte.

De industriële keuken Rotterdam op bovenstaande foto geeft je een verrassend hoge keukenkasten inspiratie voorbeeld van semi ingebouwde hoge kasten. De kasten zijn tussen muurtjes geplaatst met ruimte voor bijpassende opbergboxen bovenop de kasten.

Betonlook hoge keukenkasten met inschuifbare deuren, Häcker keuken Comet
Foto: Betonlook hoge keukenkasten met inschuifbare deuren – Häcker keuken

Strak, stijlvol en bijzonder praktisch is het bovenstaande hoge keukenkasten inspiratie voorbeeld met inschuifbare kastdeuren.

  • HOGE KEUKENKAST BREEDTE

Naast in hoogte, kunnen hoge kasten keuken ook variëren in breedte. De standaard hoge keukenkasten breedtes zijn o.a. : 30 cm, 40 cm, 50 cm en 60 cm. Je kunt spelen met kasten in verschillende breedtes om de kastenwand een modern design te geven. De hoge keukenkast 30 cm breed is ideaal als apothekerskast tegen de wand, waarin je een goed overzicht hebt over al je sauzen, kruiden, flessen, pastapotten en nog veel meer.

Om in lijn te lopen met de keukenkastjes is een hoge keukenkast van 50 cm breed een veel geplaatste kast. Naast keukenkastjes met planken, zijn keukenladen in verschillende maten niet meer weg te denken uit de keuken. De hoge keukenkast 60 cm breed is de standaard maat voor keukenapparatuur.

  • HOGE KEUKENKAST DIEPTE

Voor de diepte van de hoge kasten keuken kan gekozen worden voor een andere maat dan 60 cm diep. De meeste keukenapparatuur is standaard 55-60 cm diep. In een kleine keuken zoek je de hoogte op, maar een diepte van 60 cm kan teveel zijn. Zeker in een kleine U-keuken waar de hoge keuken kasten snel propperig kunnen ogen.

Houten hoge keukenkasten inspiratie, Häcker keuken Bali walnoot
Foto: Houten hoge keukenkasten inspiratie – Häcker keuken

Jouw hoge keukenkasten: maximaal opbergen en magistraal om te zien!

Een expert van KeukenCoach denkt helemaal mee in het zeer praktisch en weergaloos mooi samenstellen van jouw keuken met hoge keukenkasten.

Jouw hoge kasten keuken krijgen een ere plek als opbergwonders in je stijlvolle keukenopstelling. Een KeukenCoach expert met vele jaren ervaring begeleidt je vanaf het prille begin tot na de plaatsing van de keuken.

Maak direct een afspraak met een expert voor een deskundig keukenadvies! Breng ook zeker een bezoek aan de KeukenCoach winkel voor nog meer hoge keukenkasten inspiratie!

 

 

 

Relevante artikelen

Häcker keukens – Innovatieve en duurzame design keukens

Iedere Häcker keuken is uniek en ontworpen als persoonlijke droomkeuken! Hacker keukens zijn luxe design keukens met de hoogste standaard…

op 8 november 2022

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Hoogglans keukens, modern koken & luxe entertainen!

Hoogglans keukens zijn strak, luxueus en een beetje zen… De minimalistische inrichting van keukens hoogglans met moderne keukenapparatuur straalt rust…

op 21 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap