Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7 uit 14 ervaringen

Vraag een adviesgesprek aan »
Keukens 6 minuten leestijd

Keuken met houten werkblad inspiratie & informatie!


op 29 september 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 28 juni 2022

Het uitzonderlijke van een keuken met houten werkblad is dat de unieke hout decors perfect combineren met vele kleuren en warmte brengen in alle keukenstijlen. In dit blog wil ik je inspireren met de mooiste keuken werkblad hout foto’s waarop de tijdloze houttinten op een bijzondere manier terugkomen in de keukenopstellingen. Daarnaast vertel ik je over massief houten werkblad keuken ervaringen en de grote keuze in realistische houtlook aanrechtbladen.

In de KeukenCoach keukenplanner kun je al jouw eigen keuken ideeën kwijt! Sleep eenvoudig met keukenkastjes en kijk welke kastdeurtjes en keuken werkblad hout aanrechtbladen het beste met elkaar matchen. Start direct met de keukenplanner en bewonder je eigen keukenopstelling in 3D!

Creëer stijlvolle & natuurlijke warmte in je keuken met houten werkblad!

Stijlvolle landelijke keuken met houten werkblad en achterwand, Häcker keuken Hampton GL Burgundy rood
Foto: Stijlvolle landelijke keuken met houten werkblad en achterwand – Häcker keuken Hampton Burgundy rood

Houten werkblad keuken ervaringen

Pinterest, Instagram, TV woonprogramma’s en woonbladen tonen je de één na de andere prachtige keuken met houten werkblad.

Massief hout is mooi om te zien, maar er kleven de nodige nadelen aan. Op basis van houten werkblad keuken ervaringen adviseer ik mijn klanten om een ander blad te kiezen dan een massief houten aanrechtblad. Waarom?

  • Een keuken werkblad hout van massief hout is prijzig en ongeveer even duur als een RVS en keramisch aanrechtblad.
  • Hout is een natuurproduct dat werkt. Het blad mag daardoor niet opgesloten liggen tussen twee muren of strak tegen een kolom aan. Kan het geen kant op dan scheurt het blad. De montage vraagt dus extra aandacht.
  • Uit houten werkblad keuken ervaringen is gebleken dat het blad krom kan trekken wanneer het niet goed behandeld wordt tijdens opslag, transport of een verkeerde keukenplanning met te weinig ondersteuning.
  • Wat betreft het massief houten aanrechtblad onderhoud: Het blad moet echt goed onderhouden worden en goed in de olie staan om geen vlekvorming te krijgen bijvoorbeeld bij de spoelbak.

Ondanks de tegenvallende massief houten werkblad keuken ervaringen kun je toch genieten van de warme en natuurlijke puurheid van hout met de prachtige collectie houtprint aanrechtbladen.

Blauwe design keuken, Häcker keuken werkblad hout vintage eiken decor, AV 1097
Foto: Blauwe design keuken – Häcker keuken werkblad hout vintage eiken decor

Grote keuze in keuken werkblad hout decors

Nog nooit is de keuze in houtlook keukenbladen zo groot geweest! Pijnboom Arizona, Eiken Zand- en Zomereik zijn aanrechtblad decors die de moderne keuken licht en warmte geven. Van keuken werkblad hout decors als het rustieke butcherblok (slagersblok) en kopshout (haaks gezaagde stam) krijgt de industriële keuken en stoere landelijke keuken een robuuste uitstraling. In een betonlook keuken met houten werkblad accentueert een vergrijsd eiken aanrechtblad het architectonische karakter. Voor de stijlvolle design keuken zijn de warme donkere keukenblad kleuren als oud eiken, notenhout en bergeiken elegante sfeermakers.

Betonlook keuken – Häcker Comet keuken werkblad, wandplanken en bureau van hout decor
Foto: Betonlook keuken – Häcker keuken werkblad, wandplanken en bureau van hout decor

Keuken met houten werkblad en meer…

Laat het hout op meerdere plekken in je keukenopstelling terugkomen voor een chique design look & feel. Op de foto’s in dit blog loopt bijvoorbeeld in de afgebeelde keuken het houtlook keukenblad door in een bar. Naast een keuken werkblad hout kunnen ook de zijpanelen en keuken achterwand in hetzelfde materiaal en decor bekleed worden. Om gezellig een hapje te kunnen eten en als thuiswerkplek is een keukentafel en bureau in dezelfde houtlook ideaal. Je vazen, servies en zelf gekweekte kruiden mogen zeker gezien worden op houten planken aan de muur. Het op een speelse manier terug laten komen van de bijzondere houttint maakt van je keuken een echte houten keuken op maat!

Oud eiken hout decor aanrechtblad, keukenfrontjes, zijpaneel en open kastjes, Häcker keuken Vancouver GL
Foto: Oud eiken hout decor aanrechtblad, keukenfrontjes, zijpaneel en open kastjes – Häcker keuken Vancouver

Een stijlvolle gastvrije keuken met houten werkblad, dat wil ook jij!

Een keukencoach is een keukenspecialist die al je wensen door vertaalt in de perfecte keuken voor jou! Bekijk samen en op je gemak de prachtige decors van menig keuken werkblad hout. Deze ervaren keukenadviseur kan je ook meer vertellen over houten werkblad keuken ervaringen en de andere bijzondere ontwerpmogelijkheden met hout. Maak direct een afspraak met een ervaren keukencoach voor een onafhankelijk keukenadvies! 

Relevante artikelen

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Hoogglans keukens, modern koken & luxe entertainen!

Hoogglans keukens zijn strak, luxueus en een beetje zen… De minimalistische inrichting van keukens hoogglans met moderne keukenapparatuur straalt rust…

op 21 maart 2022

Moderne keuken, strak & stijlvol genieten!

Een moderne keuken is strak en luxueus en brengt je vele jaren keuken-geluk! Jouw stijlvolle moderne hoekkeuken, U-vorm of eiland…

op 14 maart 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap