Inspiratie, Keukens 7 minuten leestijd

Stijlvolle marmer keuken ideeën


op 14 januari 2022
door: KeukenCoach

Ontvang nu gratis het digitale inspiratiemagazine!

Een marmer keuken is een geliefde exclusieve keuken. Jouw oog voor klasse en details vind je terug in dit unieke natuursteen dat op mooie manieren in de keuken geïntegreerd wordt. Een marmerlook keuken heeft door de realistische marmerlook materialen dezelfde elegantie en extra gebruiksgemak. Ontdek de verschillen en geniet van de mooiste marmerlook keuken inspiratie voorbeelden die schitteren in dit blog.

Zou marmer ook prachtig staan in jouw favoriete keukenopstelling? Probeer het direct uit in de KeukenCoach keukenplanner. Je kunt eindeloos werkbladen, keukenfrontjes en nog veel meer met elkaar combineren. Bekijk samen met je vrienden het geweldige keukenontwerp in 3D!

Marmerlook keuken inspiratie, van werkblad tot kookeiland!

Wit marmerlook keuken, Häcker Merkur GL Carrara wit
Foto: Wit marmerlook keuken – Häcker keuken Carrara wit

Marmer keuken versus marmerlook keuken

Wat zijn de verschillen tussen een marmer keuken en marmerlook keuken en wat hebben ze gemeen?

– Uniek dessin – prachtig patroon

Een marmer keuken is een luxe keuken waar de exclusiviteit vanaf spat. De grilligheid van de natuur maakt marmer als natuursteen uniek.

Ieder stuk marmer is anders, waardoor je nooit precies weet hoe jouw marmer aanrechtblad eruit komt te zien. Wil je niet voor een verrassing komen te staan dan zijn andere materialen met natuurgetrouwe marmerlook dessins de ideale oplossing. Denk daarbij aan een keramisch keukenblad, composiet, Dekton, etc. Op bovenstaande marmerlook keuken inspiratie foto van de moderne keuken Merkur zie je al een voorproefje van hoe marmer bijzonder fraai in je keuken verwerkt kan worden.

Een marmerlook plaat met natuurlijke tekening heeft een maximale afmeting van 1200 x 3000mm

– Marmer(look) onderhoud

Marmer is kalksteen dat onder grote druk door de eeuwen heen zijn geheel eigen aderpatroon heeft gekregen. Je hebt vele jaren plezier van een tijdloze marmer keuken.

Marmer is sterk en duurzaam, maar het is wel enigszins poreus waardoor vlekken kunnen ontstaan. Een marmer keukenblad zal dan ook regelmatig geïmpregneerd moeten worden. Houd agressieve schoonmaakmiddelen en zuren uit de buurt! De eerder genoemde marmerlook keuken bladen van keramiek, composiet en kunststof zijn gebruiks- en onderhoudsvriendelijker.

Keramisch marmer aanrechtblad met PITT cooking, Evora Ceramics Calacatta Green
Foto: Keramisch marmer aanrechtblad met PITT cooking – Evora Ceramics Calacatta Green

– Marmerlook en marmer keuken kosten

Marmer heeft als exclusief natuurproduct een hoge prijs door o.a. schaarste, niet ieder stuk is geschikt, breekschade en de winning.

De marmerlook keuken materialen als composiet en kunststof voor werkbladen zijn goedkopere alternatieven. Een keramisch marmer keukenblad ligt door zijn uitmuntende kwaliteiten qua prijs zo ongeveer gelijk met ‘echt’ marmer. De uiteindelijke prijs wordt mede bepaald door de prijscategorie van het marmeren keukenblad, de afmetingen, de dikte, de vorm en eventuele afwerkingen.

Op bovenstaande marmerlook keuken inspiratie foto staat het keramisch aanrechtblad Calacatta Green met zeer expressieve groene aders. Een bijzonder werkblad waarop PITT cooking mogelijk is, net als op ‘echt’ marmer.

Zwart marmerlook keuken, Häcker AV 8000 GL
Foto: Zwart marmerlook keuken – Häcker keukens

Waar plaats je marmer in je keuken?

Het meest gevraagd in een marmer keuken is toch wel het marmeren keukenblad.

Bovenstaande marmerlook keuken inspiratie foto laat je het luxueuze effect van zwart marmer fantastisch zien. Zowel het aanrechtblad, de ladefronten als de zijpanelen zijn gerealiseerd in hetzelfde zwarte marmer dessin, met gouden keukenaccessoires en barkruk als chique kleuraccent. Helemaal ton sur ton is de chique combinatie van zwart marmer en de steen tint grafiet.

Met het werkblad en de achterwand in hetzelfde marmer materiaal, krijgt de marmerlook keuken een oneindig luxe gevoel… Onderstaande foto geeft je op heel verschillende manieren marmerlook keuken inspiratie. Bij de strakke keuken op links heeft het spoeleiland, het aanrechtblad en de achterwand een natuurgetrouw marmer dessin. Warmte wordt in de keuken gebracht met een houten vloer en meer landelijke keukenaccessoires.

In de keuken op de rechter foto is het compleet omgekeerd. De marmeren vloer geeft de iets wat stoere landelijke keuken een stijlvol aanzien.

Marmerlook keuken en vloer, Häcker keukens AV 2030 + Granada
Foto: Marmerlook keuken en vloer – Häcker keukens

De rijke marmer kleuren & keukenstijlen

Marmer is net zo rijk aan kleuren als de natuur. Je kunt genieten van vele marmer tinten wit, bruin, grijs en zwart, maar ook van meer sprekende kleuren als rood, roze en groen. Voor de marmerlook keuken zijn nog meer kleuren en dessins beschikbaar om jouw droomkeuken te verwezenlijken.

Bij een marmer keuken denk je allereerst aan een witte luxe keuken met een wit met grijs geaderd marmeren keukenblad. De nieuwste keukenapparatuur en een spoelbak en keukenkraan in koper of goudkleurig RVS onderstrepen het grootse karakter.

Met een zwart marmer keukenblad i.p.v. wit creëer je een stoer smaakvol contrast. Het staat lekker robuust in een industriële marmerlook keuken met een stijlvol randje! Door warmere bruin tinten van keukenblad, kastdeurtjes en achterwand met elkaar te combineren, krijgt je keuken een ongedwongen sfeer.

Keramisch marmer keukenblad – Häcker keukens AV 6055 Calacatta
Foto: Keramisch marmer keukenblad – Häcker keukens

Gezelligheid zie je ook graag terug in de landelijke keukenstijl. Een wit of juist grijs marmer werkblad is de eyecatcher in een chique landelijke keuken met houten keukenkasten. Op bovenstaande groene marmerlook keuken inspiratie foto is de spoelbak prachtig geïntegreerd in het marmeren keukenblad.


Video: Keukentrend Mystic Earth – Dekker Zevenhuizen

Ik wil dit blog eindigen met de geweldige marmerlook keuken inspiratie video van de keukentrend Mystic Earth. In dit filmpje laat trendwatcher Monique van der Reijden de belangrijke rol van marmer zien in deze warme stoere keukenstijl met speciale aandacht voor het expressieve composiet marmeren keukenblad Nebula.

Marmerlook keuken achterwand, Häcker Kashmir Uno
Foto: Marmerlook keuken achterwand – Häcker keukens

Een marmer keuken is een maatwerk keuken!

Een marmer keuken is een prachtige unieke keuken die geheel op maat, naar jouw wensen wordt samengesteld.

Geniet van de kennis en rijke ervaring van een KeukenCoach expert. Je ziet de exclusiviteit van de luxe marmerlook keuken overal in het keukenontwerp terugkomen. Naast een gedegen advies vind je in de KeukenCoach winkel de stijlvolle marmerlook keuken inspiratie die je zoekt. Maak nu een keukenadvies afspraak met een expert!

 

 

Relevante artikelen

Wat maakt Alusplash achterwanden zo duurzaam en stijlvol?

Alusplash is het vernieuwende achterwand materiaal dat door de bijzondere combinatie van gebruiksgemak, duurzaamheid, goede prijs en luxe uitstraling, favoriet…

op 13 mei 2024

Dit zijn de 10 keukentrends 2024!

Zin in vers van de pers inspiratie voor je (nieuwe) keuken? KeukenCoach geeft je de top 10 keukentrends 2024 die…

op 14 augustus 2023

Miele experience center: Jouw premium keukenapparatuur beleving!

Stap binnen in de premium Miele keuken beleving van het Miele experience center Vianen met voortreffelijke kookdemonstraties, workshops en de…

op 8 augustus 2023

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap