Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7

Vraag een adviesgesprek aan »
Inspiratie, Keukens, Trends 8 minuten leestijd

Klassieke keuken samenstellen met moderne details – Ontdek alles van de klassieke keukenkraan tot het mooie fornuis in de nostalgische keuken.


op 21 april 2021
door: KeukenCoach • gepubliceerd op 05 februari 2023

Een klassieke keuken brengt het echte thuisgevoel in je woning! De warmte en sfeer van deze nostalgische keuken worden praktisch gecombineerd met de recentste keukenapparatuur en strakke elementen uit de moderne keuken. Iedereen is welkom in de modern klassieke keuken, waar uitgebreide maaltijden een smakelijk feest zijn voor je gezin, familie en vrienden! In dit blog geef ik je als keukencoach, heel veel klassieke keuken inspiratie in een modern jasje. Een klassieke keuken ontwerpen, ik leg je precies uit hoe je het doet.

Valt jouw oog steeds weer op die elegante keukenstijl met een vleugje nostalgie, dan zou ik echt een klassieke keuken kopen. Als keukenspecialist kan ik jouw stijlvolle keuken voor je samenstellen, zo klassiek en modern als je zelf wilt.

Geniet met elkaar van je modern klassieke keuken!

Een klassieke keuken samenstellen met alles erop en eraan, doe je zo!

De klassieke keuken is door zijn gezellige sfeer een echte leefkeuken. Deze nostalgische keuken krijgt een prachtige plaats in zowel boerderijen en herenhuizen, als in eengezinswoningen en appartementen. Ik laat je zien hoe geweldig een klassieke keuken samenstellen is en waar je allemaal uit kunt kiezen, inclusief de keukenapparatuur. Maak er wat moois van!

Greeploze modern klassieke keuken met paneeldeuren, Häcker keuken AV 6055 GL taupe
Foto: Greeploze modern klassieke keuken met paneeldeuren, Häcker keuken AV 6055 GL taupe

Kaderdeuren & klassieke handgrepen

De modern klassieke keuken kan een greeploze keuken zijn met kaderdeuren. Paneeldeuren kunnen ook voorzien worden van moderne stanggrepen. Daarnaast zijn klassieke handgrepen (knop handgreep, komgreep, T-knop of ringknop) op vlakke keukendeurtjes een mooi detail op een klassieke moderne keuken. Zo zie je, in de moderne versie van de klassieke keuken kun je volop spelen met keukenfrontjes en (eventueel) keukengrepen.

Grijze modern klassieke keuken met Quooker Classic Fusion kokend-water-kraan & tegel spoelbak
Foto: Modern klassieke keuken met Quooker Classic Fusion square kokend-water-kraan & tegel spoelbak zwart wit

Klassieke keukenkraan & spoelbak

Een mooi voorbeeld van een nostalgische keukenkraan is de 2-gats keukenkraan of eigenlijk keukenmengkraan met twee hendels/kruisgrepen, met warm op links en koud op rechts. De klassieke keuken van nu krijgt alle moderne gemakken in een soms bijpassend klassiek jasje. Bij Quooker vinden ze dat er voor iedere keukenstijl een kokend-water-kraan moet zijn. Zo heeft de collectie de mooie Quooker Classic Fusion, die gecombineerd met de Quooker Cube, niet alleen kokend, warm en koud water, ook koel bruisend en gefilterd water geeft. Dit is Hollandse innovatie in je nostalgische keuken!

De uitloop van de Quooker kokend waterkraan is 360° draaibaar, waardoor de nostalgische keukenkraan ook bij een brede of dubbele spoelbak geplaatst kan worden. Een keramische spoelbak of tegel spoelbak is een herkenbaar klassieke keuken onderdeel. Eenheid en kleur breng je in je keukenontwerp met de keukenkraan en spoelbak in dezelfde kleur. Denk aan koper, goud of zwart.

Bertazzoni inductie fornuis zwart 90 cm, triple black, master series
Foto: Bertazzoni inductie fornuis zwart 90 cm, triple black, master series

Fornuis & kookplaat

Het hart van de klassieke keuken is het fornuis! Een gas of inductie fornuis, met eventueel een klassieke keuken schouw erboven, straalt warmte en sfeer uit en doet verlangen naar heerlijk bereide gerechten. De verschillende keukenapparaat fabrikanten hebben prachtige klassieke fornuizen in het assortiment, als de Boretti Majestic, SMEG Victoria, Stoves Richmond en Bertazzoni Heritage Series. Ook gasfornuizen en inductie fornuizen als Lancellotti fornuizen met een strakker design, stelen de (kook)show in de modern klassieke keuken. De populaire zwarte keuken vind je ook in de klassieke keukenstijl terug met een fantastisch bijpassend zwart fornuis als stralend middelpunt.

Modern klassieke keuken met keukenrek op kookeiland, Häcker keuken AV 6055 GL taupe
Foto: Modern klassieke keuken met kookeiland & design keukenrek – Häcker keuken AV 6055 GL taupe

Een inductie kookplaat is eenvoudig te plaatsen bij een moderne klassieke keuken met kookeiland. Een voordeel bij koken op inductie is dat er minder waterdamp vrijkomt dan bij koken op gas. Op bovenstaande foto zie je een handig keukenrek bovenop het kookeiland voor allerlei keukengerei.

Modern klassieke keuken keukenmuren verven met Flexa verf tranquil dawn, forest song & greyed green
Foto: Modern klassieke keuken keukenmuren verven met Flexa tranquil dawn, forest song & greyed green muurverf

Modern klassieke keuken kleuren

Warm beige, crème, magnolia en hout tinten zijn toch wel dé klassieke keuken kleuren. De modern klassieke keukens die ik mag ontwerpen zijn vandaag de dag veelal in de kleuren fris wit, mysterieus zwart of hebben bruine aarde dan wel groene natuur tinten. Kleur is hot in de keuken! Je kunt op vele manieren kleur aanbrengen in je klassiek moderne keuken. Dit kan met een fornuis in een opvallende of juist bijpassende kleur, een tegel keukenwand, de keukenmuur verven of keukenaccessoires als vrolijke sfeerbrengers!

Modern klassieke keukenkast met uitschuifpaneel voor keukenaccessoires en thuiswerkplek, Häcker keuken Lotus grafiet
Foto: Modern klassieke keukenkast met uitschuifpaneel voor keukenaccessoires en thuiswerkplek – Häcker keuken Lotus grafiet

Modern klassieke keukenkast met uitschuifpaneel

Verse kruiden en fruit, prachtig servies en voorraadpotten vol met koekjes en pasta kunnen allemaal een plekje krijgen in de klassieke keuken. Op keukenplanken, in een keukenrek of keukenkast met glazen deuren. Een open keukenkast met uitschuifpaneel is ideaal als koffiehoek of als thuiswerkplek in de keuken!

Ontdek veel meer over de klassieke keuken met moderne details!

 

Een klassieke keuken koester je omdat het zoveel mensen samen brengt in een gezellige warme omgeving. Een keukencoach laat je in de keukenshowroom genieten van bijzondere klassieke keukens met z’n eigen moderne accenten. De keukenvakman zal voor jou, geheel naar jouw wensen, de perfecte klassieke keuken op maat samenstellen in een prachtig 3D keuken ontwerp. Maak een afspraak voor een eerlijk keukenadvies en beleef het zelf!

Read more

Relevante artikelen

Häcker keukens – Innovatieve en duurzame design keukens

Iedere Häcker keuken is uniek en ontworpen als persoonlijke droomkeuken! Hacker keukens zijn luxe design keukens met de hoogste standaard…

op 8 november 2022

Inductie fornuizen, stoer & stijlvol koken op inductie!

Koken op inductie fornuizen is snel, safe, schoon, stoer, stijlvol én heel smakelijk. Het inductiefornuis is de gezellige kookfabriek van…

op 20 mei 2022

Verliefd op Lancellotti fornuizen!

‘Ik ben verliefd op Lancellotti fornuizen!’ dat zijn de passionele eerste woorden van Frans-Anno Tweebeeke in gesprek met KeukenCoach directeur…

op 17 mei 2022

Advies

Jouw thuissituatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om je écht te leren kennen en advies op maat te geven.

Ontwerp

Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over jouw droomkeuken. Wij laten al jouw wensen samenkomen in het perfecte ontwerp.

Montage

De montage van een keuken is het laatste waar jij je zorgen om wilt maken. Onze monteurs nemen dit volledig uit handen.

Service

In onze service gaan wij net een stapje verder. Van het eerste gesprek tot na de oplevering, we zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Iedere stap vakmanschap